Skriv ansøgning 10 gode råd.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Advertisements

ANSØGNINGEN At søge job handler blandt andet om at skrive ansøgninger
Styr forandring med kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for opgaven at skulle drive et forandringsprojekt Har ansvaret for et forandringsarbejde.
Når I skal ansætte en ny medarbejder Ledernes rolle i ansættelsesprocessen Regionalt ledertræf 10. December 2009.
Metodebeskrivelse Den Røde Tråd 1 Udgangspunktet for sagsbehandleren: Sagsbehandleren skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde, a-kasse eller uddannelse.
REJS UD MED ERASMUS+ STUDIE- ELLER PRAKTIKOPHOLD INTERNATIONALT KONTOR 2015.
Skriv tekster, der fænger – 7 tips der toptuner din rapport Rikke Dinnetz
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Vejen til speciallæge -hoveduddannelsesansættelse Helle Christiansen H1-kursist /kursusreservelæge/ hoveduddannelseslæge/ ?
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
SRO SKRIV!. OVERORDNET STRUKTUR SRO SKRIV Gunvor Severinsen GREVE GYMNASIUM, 2016 OPGAVENS HOVEDDEL FORSIDE ABSTRACTABSTRACT INDHOLDS- FORTEG- NELSE INDLEDNING.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Læring og it Spørgeteknik Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb 1.
Fest for fleksjobbere 
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
”TOPKARAKTERER GIVER IKKE NØDVENDIGVIS DE BEDSTE LÆGER” - Allan Flyvbjerg & Charlotte ringsted på altinget.dk d Ny kvote 2 optagelse på medicin.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Relationer på arbejdet.
THY Business Breakfast.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Ordenes betydning Alkoholiker
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
OSO opgaven på Midtjysk
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Det gode møde i folkeskolen
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
ÅRHUS AFDELING.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Ansøgning for dummies.
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Walt Disneys kreativitetsmodel
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
En god start på lægelivet
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
SUCCES MED SALG 1.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Karl Henrik Flyums model
Ansøgning for dummies.
Sådan bruger du præsentationen
MUNDTLIG FREMSTILLING
Forventninger til jer forældre
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Kursus for personer med demens og pårørende
Hvordan kommer vi ind ad døren?
Hvad er meningen med dit liv?
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Modul 8a: ”Flere muligheder på internettet”
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Introduktion af CV og ansøgnings kurset
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Introduktion til Jobsøgning & Kommunikation kurset
BRUG FACEBOOK TIL AT SKABE STÆRKE, FRIVILLIGE FÆLLESSKABER
Strategi Til markedsføring
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Skriv ansøgning 10 gode råd

Læs og forstå jobansøgningen Hvad beder de om? Du behøver ikke at kunne matche alle de krav, annoncen lister op. Måske har du kun 80 procent af kvalifikationerne. Det er helt i orden. Men du skal kende annoncens indhold, så du er sikker på, at du svarer på alt og forstår alt, hvad de beder om. Hvis du er i tvivl, så ring og spørg. På den måde viser du også interesse og initiativ.

2. Kend modtageren Sæt dig ind i, hvad det er for en virksomhed eller institution, du søger job hos. Du skal kun søge et job, hvis du har undersøgt, om det er et sted, du har lyst til at arbejde. Din ansøgning skal udstråle, at du virkelig gerne vil have det pågældende job. Hvis du selv er i tvivl, om du er den rette til jobbet, skal du ikke søge.

3. Få hjælp Hvem er du som person, fagligt og privat? Ofte har andre mennesker et klart billede af, hvem man er som person. Mens det kan være svært at sætte ærlige og troværdige ord på sig selv. Spørg derfor personer i din omgangskreds og på dit job eller dit studium om, hvordan de opfatter dig. Bed dem komme med konkrete eksempler.

4. Skriv en kladde Mange ansøgninger er holdt i et opstyltet sprogleje, fordi det er svært at ramme den rigtige sprogtone og skrive noget positivt om sig selv. Det kan hjælpe, hvis du skriver en kladde. Formuler den eventuelt som en mail til en god ven, hvor du fortæller; hvorfor du vil have jobbet, hvad du kan bidrage med og hvad du forventer af jobbet. Brug kladden som udgangspunkt for at skrive din endelige ansøgning.

5. Fang læseren Byg din ansøgning op, så du fanger læseren fra første ord. Målet med ansøgningen er at komme til samtale. Det mål har de 50 andre, som søger jobbet også. Derfor skal du gøre dig interessant fra begyndelsen og skrive det vigtigste først: Hvorfor skal de lige vælge dig? Hvor adskiller du dig fra de andre ansøgere? Hvad kan lige netop du bidrage med?

6. Skriv kort En ansøgning skal normalt ikke være længere end, hvad der svarer til et A4-ark. Hvis du viser, at du kan formulere dig i korte vendinger, tænker modtageren, at du sikkert også er klar og struktureret, når du arbejder. Der er mange, som søger jobbet, er der ikke ret lang tid til at læse den enkelte ansøgning.

7. Vær konkret Fortæl, hvilke resultater du har nået i dine tidligere jobs. I stedet for at skrive, at du er "målrettet" og "ambitiøs", er det bedre at give et eksempel, hvor du viser, at du har været målrettet eller har været god til at lære nye ting.

8. Vær ærlig En ansøgning er en slags reklametekst, hvor du skal sælge dig selv. Men du skal ikke puste dig unødigt op og love ting, du ikke kan holde. Den gode ansøgning er ærlig, overbevisende og faktuel.

9. Læs korrektur En ansøgning med sprogfejl ryger bagerst i bunken. Hvis du sjusker med det formelle i din ansøgning, vil modtageren måske tage det som et udtryk for, at du heller ikke er særlig omhyggelig med dit arbejde. Det er en god ide at få en anden person til at læse ansøgningen igennem for sprogfejl.

10. Det skal med i ansøgningen Manchet - hvilket job søger du? Overskrift - hvorfor er netop du interessant? Motivation - hvorfor søger du? Kvalifikationer - hvad får de, hvis de ansætter dig? Afslutning - motiver fx igen, hvorfor du søger jobbet. CV - hvis de beder om det i annoncen.