Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Advertisements

Senest rettet: UU-Aalborg Unge på Tværs Nøgleord: – Uddannelsesparat – Udskoling – Uddannelsesforberedende indsats – Uddannelsesforberedende valgfag.
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
UDDANNELSE TIL ALLE UNGE STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016.
Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Kvalitet i skolepraktik Hvordan skaber vi et godt alternativ til den ordinære praktikaftale Direktør Peter Amstrup Formand Danske Erhvervsskoler – Lederne.
Ungeindsats i jobcenter Middelfart Middelfart. Ungeindsats i jobcenter Middelfart 2008 politisk fokus på ungeindsatsen, herunder deltagelse i UTA Januar.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATS 1 Benchmarking af kommunernes integrationsindsats Iben Bolvig Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse.
DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATS 1 Benchmarking af kommunernes integrationsindsats Iben Bolvig Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Skole- og uddannelsesområdet - Den kommunale ungdomsskoles rolle
UUV Køge Bugt Hvem er vi? Hvad er UUV?
Brobygning – EUD og efterskolerne
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen.
Uddannelsesplanen.
Kollektiv vejledning i grundskolen
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Ungeenheden Odsherred Kommune.
Sammenhængende Kommunal Ungeindsats Er vi allerede på vej
UU - Status og uddannelsesstatistik
UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler
Indhold Forberedende grunduddannelse (FGU)
Tro på dig selv - det gør vi
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne
Nyt fra Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling
UU - Status og uddannelsesstatistik
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Forældremøde.
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
Rammesætning for dagen
Aktuelt fra MBUL Lisbeth Bang Thorsen Hanne Woller
FGU og kommunal ungeindsats
Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune
Forberedende ungdomsuddannelse – FGU
Nyt fra ministeriet Billeddias
Netværk Dagtilbud & Skole.
Sammenhængende Unge Indsats i Vallensbæk Kommune
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
Autisme-messe Lørdag d. 1. juni 2019.
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Sæt skub i EGU Konference den 24. februar 2010 Chefkonsulent Ann B
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne

Anbefalingernes sigte er at støtte…. …..unge der er i grundskolens udskoling …..unge, der har eller burde have afsluttet grundskolen, men som ikke er startet på en ungdomsuddannelse eller ordinær beskæftigelse …..unge, der er startet på en ungdomsuddannelse, men er faldet fra …..unge flygtninge og indvandrere som har brug for yderligere uddannelse eller anden indsats for at få en kompetencegivende uddannelse 100 % målsætning – alle unge skal med 90 % af en ungdomsårgang skal gennemføre mindst en ungdomsuddannelse, og de unge, der ikke gennemfører en ungdomsuddannelse (10 %), skal opnå erhvervskompetence bl.a. via beskæftigelse.

En kommunal ungeindsats for unge op til 30 år … En kommunal ungeindsats for unge op til 30 år ….understøtte en sammenhængende kommunal indsats Samler vejledning og støttefunktion – samorganisering Placering af ansvaret for unge op til 30 år Ansvar for den unges uddannelsesplan Opfølgning på uddannelsesparathedsvurdering Tilrettelæggelse af afsøgningsforløb Integration med SPS, SSP, PPR, læsevejledere etc. Koordinering af kontaktpersoner – hver ung -> én kontaktperson Etablering af erhvervsbro – praktik, virksomhedskontakt, virksomhedsmentorer Introduktion og brobygningsforløb Ansvaret for unges adgang til forberedende uddannelse

Summepause med din nabo Hvad giver det anledning til af overvejelser? Hvilke perspektiver kan I se? Hvilke udfordringer kan det give?

Forberedende uddannelse ……helhedstænkning i overgange Integration af produktionsskoler, EGU, KUU,FVU, AVU, OBU Ny institutionsform Ny rammelov der skaber sammenhæng Staten får det styringsmæssige ansvar Varighed max. 2 år Afklaring og progression ifht. den enkelte unge – uddannelsesplanen er bestemmende for forløb Sigter mod beskæftigelse, produktion og uddannelse 3 linjer Almen linjen – teoretisk undervisning kombineret med praksis Produktionsskolelinjen – produktion i værksted kombineret med teori Erhvervslinjen – praktik i ordinær virksomhed kombineret med teori

Forberedende uddannelse

Summepause med din nabo Hvad giver det anledning til af overvejelser? Hvilke perspektiver kan I se? Hvilke udfordringer kan det give?

…..også anbefalinger En gennemgående kontaktperson Kædeansvar i overgange – øget dataudveksling Uddannelsesparathedsvurderingen – muligheder og potentiale Karrierelæringsperspektiv i udskolingen