Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen."— Præsentationens transcript:

1 Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen.
Fra Ekspertgruppens forslag til ”Bedre veje til en ungdomsuddannelse” til regeringsudspillet maj 2017 ”Tro på dig selv – det gør vi” Fællesmøde UUV den voplæg v. Mark Jensen, UUV Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen. Målet er, at der ryddes på til ”de små uddannelser” så kursen for de ikke uddannelsesparate bliver mere tydelige og ”strømlinet” En mere sammenhængens kommunal ungeindsats.

2 93 – 94% af de unge på ret kurs frem til det 25
93 – 94% af de unge på ret kurs frem til det 25. år, men der kommer en ny Forberedende Grunduddannelse FGU Tre spor Den Forberedende Grunduddannelse skal bestå af tre spor: Almen grunduddannelse, som er målrettet unge, der ønsker at kvalificere sig til en erhvervsuddannelse eller hf. Undervisningen består af almene fag, men har udgangspunkt i konkrete og virkelighedsnære situationer og omfatter tillige helhedsorienteret projektundervisning. Erhvervsgrunduddannelsen, som er målrettet unge, der først og fremmest ønsker beskæftigelse og eventuelt efterfølgende at fortsætte i en erhvervsuddannelse. Sporet består af virksomhedspraktik og skoleundervisning og skal give de unge kendskab til arbejdsfunktioner og sikrer kvalifikationer, der er relevante på arbejdsmarkedet. Produktionsgrunduddannelsen, som primært er målrettet unge, som har en praktisk læringstilgang, men som kan være uafklarede om deres fremtid. Værkstedsundervisningen er det pædagogiske udgangspunkt med henblik på reel produktion og afsætning af varer og tjenesteydelser. I undervisningen integreres undervisning i dansk, dansk for tosprogede, matematik og it i tæt relation til værkstedsundervisningen. Varighed Den maksimale varighed for et forløb på Forberedende Grunduddannelse skal være to år. Varigheden af den enkelte unges forløb skal afhænge af den unges konkrete forudsætninger og behov. En ung, der falder fra den Forberedende Grunduddannelse, skal have mulighed for at blive optaget igen, men den samlede varighed af uddannelsesforløbene kan ikke overstige to år. Skoleydelse Regeringen foreslår, at unge over 18 år, der går på den Forberedende Grunduddannelse, gives en skoleydelse svarende til den nuværende produktionsskoleydelse. Forsørgere vil få et tillæg svarende til SU-systemets forsørgertillæg.

3 Forberedende Grunduddannelse
Kommunalt samarbejde eller Selvejende ungdomsuddannelse med kommunal deltagelse i ledelsen

4 FGU Enkelt og overskueligt tilbud med høj kvalitet og stor fleksibilitet Praksisnær undervisning og holdfællesskab Tre spor målrettet de unges forudsætninger Klare mål for progression og trivsel Indførelse af specialpædagogisk støtte Kompetenceløft af lederne og lærere

5 Et samlet kommunalt ansvar for de unge

6 Et samlet kommunalt ansvar for de unge
Kommunen skal følge alle unge op til 25 år Koordineret og sammenhængende ungeindsats Kommunalt ansvar for den nye Forberedende Grunduddannelse Én plan, der leder til uddannelse og beskæftigelse Én kontaktperson gennem hele forløbet for dem der har behov Udbrede brugen af eud8+eud9 Erhvervsklasser

7 Regeringsudspillets formulering af den kommunale indsats
Det kommunale ansvar for målgruppen betyder, at kommunerne får ansvaret for at koordinere den samlede kommunale ungeindsats. Ungeindsatsen skal sikre sammenhæng i varetagelsen af de funktioner og den ekspertise, som de unge møder i det kommunale system. Det skal være op til kommunerne selv at fastlægge den konkrete organisering af ungeindsatsen, men målet er et samarbejde omkring den unge ved at skabe en tværgående kommunalt forankret indsats. Derfor er det også en central del af regeringens sammenhængsreform, at der skabes bedre velfærd på tværs af sektorer. Kommunen skal som led i ungeindsatsen foretage en vurdering af alle relevante tilbud til den unge, herunder tilbud efter lov om aktivbeskæftigelsesindsats. Hvis ikke kommunen – ud fra en faglig vurdering – kan anbefale, at den unge optages på den Forberedende Grunduddannelse, skal kommunen anvise den unge et alternativt uddannelses- eller beskæftigelsestilbud.

8 En ny målsætning med ambitioner for alle unge
Alle unge skal have en ungdomsuddannelse eller opnå tilknytning til arbejdsmarkedet. I 2030 skal: 90 pct. af de 25-årige have gennemført en ungdomsuddannelse, (85% i 2025) andelen af unge op til 25 år, som ikke har en uddannelse eller tilknytning til arbejdsmarkedet, skal være halveret.

9 Afgangselevernes valg af ungdomsuddannelse med udgangspunkt i bopæl og valg af uddannelsesinstitution. Campus som omdrejningspunkt for Køge Bugt og UUV’s rolle… Køge Bugt: 1.517 har valgt en gymnasial uddannelse 1.195 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 78,7% 380 har valgt en erhvervsuddannelse 224 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 64,2% Greve: 461 har valgt en gymnasial uddannelse 321 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 69,6% 97 har valgt en erhvervsuddannelse 51 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 52,6% Køge: 640 har valgt en gymnasial uddannelse 548 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 85,6% 181 har valgt en erhvervsuddannelse 131 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 71,8% Solrød: 249 har valgt en gymnasial uddannelse 185 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 74,3% 35 har valgt en erhvervsuddannelse 18 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 51% Stevns: 167 har valgt en gymnasial uddannelse 151 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 90,4% 67 har valgt en erhvervsuddannelse 45 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 67,2%

10 En tværkommunal- og kommunalmodel
Tværkommunal indsats for alle som allerede eksisterer (94 %) Introduktionskurser, brobygning, erhvervspraktik, Uddannelse og Job, forældrearrangementer, ung til ung, virksomhedssamarbejde, individuel vejledning, gruppevejledning, kollektiv vejledning, uddannelsesparathedsvurderinger og handleplaner, turboforløb, aktivpligten for de 15-17årige, opsøgende indsats for de 18-25årige, fælles modtagelse sammen med jobcentrene, STU mv. Nye indsatser: Erhvervsbro, gennemgående kontaktperson, Erhvervsklasse, EUD 8 og EUD 9, karrierelæring. Folkeskoler, specialskoler, frie og private skoler, ungdomsskolen og 10. klassecenter Folkeskoler, specialskoler, frie og private skoler, ungdomsskolen og 10. klassecenter Ungdomsuddannelser og virksomheder Almenlinjen Dansk, dansk som 2. sprog, engelsk, historie, matematik, naturvidenskab og samfundsfag. Praktikforløb. Sikre adgang til HF. Kommunalt beredskab (6 %) De involverede afdelinger og fagprofessionelle øremærker ressourcer (personer) til et kommunalt beredskab vedr. PPR, SPS, misbrug, læsehjælp, integration, SSP UUV mv. Koordinerende leder Kommunalt beredskab (6 %) De involverede afdelinger og fagprofessionelle øremærker ressourcer (personer) til et kommunalt beredskab vedr. PPR, SPS, misbrug, læsehjælp, integration, SSP, UUV mv. Koordinerende leder Produktionsskolelinjen Dansk, matematik, It, arbejds-pladslære, samarbejdslære og erhvervslære. Forberede til erhvervsuddannelse. Sekundært til job. Kommunalt beredskab (6 %) De involverede afdelinger og fagprofessionelle øremærker ressourcer (personer) til et kommunalt beredskab vedr. PPR, SPS, misbrug, læsehjælp, integration, SSP UUV mv. Koordinerende leder Kommunalt beredskab (6 %) De involverede afdelinger og fagprofessionelle øremærker ressourcer (personer) til et kommunalt beredskab vedr. PPR, SPS, misbrug, læsehjælp, integration, SSP UUV mv. Koordinerende leder Erhvervslinjen Virksomhedspraktik i et betydeligt omfang og praksisorienteret undervisning i dansk og matematik. Give kompetencer, som giver grundlag for beskæftigelse.

11 Tidsplan Fra regeringsudspil til politisk aftale inden sommerferien (sandsynligvis efter sommerferien – sidste nyt) Lovforslag og lovvedtagelse i 2. halvår 2017 Implementering af FGU fra (områder) med ikrafttræden den Den kommunale indsats formodentlig fra den Målsætning midtvejs 2025 og endelig 2030

12 Betydning for UUV Køge Bugt som vi kender det i dag.
Ingen i Styregruppen har udtrykt interesse for en opløsning af samarbejdet. Nye lovforslag skal selvfølgelig implementeres Scenarier: ? Der er fortsat brug for den vejledning, der er til rådighed i dag. Vi er begyndt at tilrette os ”det nye” (mere kommunalt organiseret, 8 dage, specialvejledning integreret i team, Praktikpladsen etc.) UUV er en attraktiv organisation og det skal vi blive ved med at være! Det er den bedste garanti for fremtiden.

13 Udvikling siden 2004 og det skal vi fortsætte med
Team skole: Modtageklasser/ flygtninge indvandrer, praktik/erhvervsliv/Den åbne skole. Team ung: UXG ind i ny dagsorden, er vejledning kun 8 – 16? Campus Team sekretariat: Lang fremme med IT etc. Team Fremtidslinjen: Tilsyn, Udslusning (flexjob, fritid, aktivitet), Praktik. Praktikpladsen: Alle taler om øget praktik, udslusning, afklaring og det er jo det vi gør….

14 Spørgsmål? Fællesmøde UUV


Download ppt "Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google