Esbjerg kommune, Uddannelseshuset

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Administrative pejlemærker i BUF
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Formål at give udsatte unge uddannelse og kompetencer, samt netværk unge i projektperiode Fokus på at metodeudvikle ungdomsuddannelsernes parathed.
Tværgående indsats for unge årige
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Styringskrav for jobcentre
”Vi når målet – men hvordan?”
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Samarbejde i de lokale samordningsudvalg Erfaringsudveksling 2010.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Paradigme 2.0.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Ungeindsats i jobcenter Middelfart Middelfart. Ungeindsats i jobcenter Middelfart 2008 politisk fokus på ungeindsatsen, herunder deltagelse i UTA Januar.
Mediebåren patient kommunikation Projekt skriftlig patientkommunikation.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Brug for alle – en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere Middelfart den 13. juni 2012 Tværfagligt samarbejde og indsatsplaner.
Hedensted Hedensted. 2 Vejlederkonference Samarbejdet mellem Jobcenter, Social området og Undervisning Helhedsorienteret ungeindsats for.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
2 gode nyheder - og et referat. 2 gode nyheder - og et referat.
Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen.
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Sundhedsaftale
Tværgående samarbejde –
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Ungestrategi- møde Dagens tema: Det attraktive Ungemiljø
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Esbjerg kommune, Uddannelseshuset Finn Lambek

Uddannelseshus og en kommunal ungeindsats: Jobcenter Uddannelses-parate EGU UU 15-17 år UU 18-25 Uddannelseshuset Vi ved ENDNU ikke, hvad der kommer til at ske i Esbjerg? Skal vi nedbryde siloer? Skal vi samarbejde på tværs? En ungeforvaltning? Hvordan sikrer vi sammenhæng til børn/familie området? I ESBJERG HAR VI TAGET DE FØRSTE SKRIDT!

Målet er en tværgående kommunal ungeindsats Hvordan sikrer vi fokus på de unge UVM – klar tidsplan på FGU UVM – Aftalen ingen tidsplan for KUI Hvordan sikrer vi fokus på KUI Hvordan undgår vi et lokalt fokus på overlevelse, ”magt” og bygninger Et kommunalt ansvar. INGEN taler om, hvad sker der efter FGU, når den unge ikke er blevet klar til uddannelse? Ministeriel silotilgang/ingen dialog!

1. Skridt på vejen mod en tværgående kommunal ungeindsats: Maj 2017: Nedsættelse Styregruppe/projektgruppe Administrativ styregruppe: Direktør for Børn & Kultur Direktør for Borger & Arbejdsmarked, Jobcenterchef Skolechef Leder af Uddannelseshuset chef for Pædagogik & Undervisning. Projektgruppe: Konsulent fra hhv. Skole, Uddannelseshuset, Pædagogik & Undervisning, sekretariatet i Børn & Kultur og sekretariatet i Borger & Arbejdsmarked (projektleder)

2. Skridt på vejen mod en samlet kommunal ungeindsats: Sammenlægning af Ungeområdet, LAB og UU (Unge og special):  Fælles målretning i forhold til uddannelsesperspektiv – mere fokus på uddannelse over hele linjen.   Én indgang – en ungeindsats – fælles mål Mere smidige arbejdsgange ved omvisiteringer mv. Bedre udnyttelse af ressourcer og kompetencer Øget faglighed – gensidig læring og erfaringsudveksling Med én samlet ungeindsats vil der blive mulighed for at udnytte de bedste erfaringer, metoder og læringspunkter fra hver afdeling – og styrke den samlede faglighed. Mere ligelig sagsfordeling

§ 17 stk. 4 udvalget har overordnet tre opgaver: 3. Skridt på vejen mod en tværgående kommunalungeindsats: Nov. 2017: § 17 stk. 4 udvalg: Innovativt, tværfagligt og tværsektorielt - et bredt og forpligtende samarbejde på tværs at kommune, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og civilsamfund Sammensætning af § 17 stk. 4 udvalget: 2 repræsentanter fra Social & Arbejdsmarkedsudvalget 2 repræsentanter fra Børn & Familieudvalget 1 repræsentant fra FGU institution 2 repræsentant udpeget af rektorkollegiet (uddannelsesinstitutioner) 1 repræsentant fra en virksomhed 3/1 repræsentanter udpeget af udvalget selv § 17 stk. 4 udvalget har overordnet tre opgaver: Udarbejde politik for den tværgående ungeindsats, som opfylder målene for reformen ’Bedre veje til uddannelse og job’ og sikrer, at alle unge understøttes i deres uddannelsesvej. Udarbejde en handleplan med konkrete mål, der udmønter politikken for den tværgående ungeindsats. Sikre implementering af handleplanen gennem konkrete indsatser.

Dilemma: Uklarhed om økonomi og konsekvens i forhold til etablering/køb af andre tilbud FGU: Den kommunale ungeindsats: Vurdere den unges parathed til FGU En samlet afvejning af mulige tilbud og indsatser, der kan bringe den unge tættere på job og uddannelse, herunder LAB, uddannelser i regi af kulturministeriet og uvm. UVM italesætter, at kommunen kan prioritere at bruge ca. 65.000 pr ung/år på andre tilbud? Imens vi afventer økonomiforhandling mellem ministerier og KL drøfter vi: Bliver det en stor kommunal opgave at skaffe økonomi til nye tilbud både før og efter FGU?

Dilemma: Uddannelses og beskæftigelsesområdet To siloer – uddannelse og beskæftigelse Uddannelse - kvalitet og højne området Beskæftigelse - Uddannelse til alle Snitflader mellem FGU, andre tilbud efter Serviceloven og LAB Hvad vil vi i forhold til denne gruppe af unge? Alle peger på virksomhedsrettet indsats som løsningen – UVM STAR MEN også i folkeskole og på de videregående uddannelser Kan vi lykkes med koordinering – er der plads til alle?

Dilemma: Den gennemgående kontaktperson Uddannelse, beskæftigelse og socialområdet: NYE SNITFLADER OPSTÅR: KL konference/UVM Kontaktperson en menneskelig schweizerkniv, der binder det hele sammen I Esbjerg Pt. ca. 60 kontaktpersoner, Servicelov, Børn og Familie Paradigmeskifte version 2.0 + 18 år, Serviceloven. Kontaktpersonsordning LAB Uddannelsesmentor Esbjerg, Frivillig mentor Hvordan sikres koordinering og samspil mellem de 3 lovområder?

Dilemma – Når vi i mål med FGU? FGU løfter ikke uddannelsesmålsætningen alene Forskning(DEA/SFI): Forberedende tilbud har ingen effekt UVM/KL konference: FGU er en uddannelse – Navnet FGU signaler forberedende tilbud Hvordan får vi uddannelsen solgt til de unge? IKKE produktionsskole 2.0 Er vi i gang med at etablere ny restgruppe i restgruppen?