Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Advertisements

Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Dagkirurgisk sygepleje
Sygeplejerskens virke
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Historier fra et demonstrationsprojekt
Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg
Revision af social- og sundhedsuddannelsen 2012
Det primærkommunale arbejdsområde
Sygepleje som profession
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Social- og sundhedshjælper
Sygeplejerskeuddannelsen
Studiebesøg fra Norge 24. marts 2014
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv.
Afdelingsleder Morten Freil
Pitch af sygeplejerskeuddannelsen af Lykke og Trine
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Region Midtjylland Sundhedsaftale
Nye sygeplejeetiske retningslinjer 2014 – hvad er nyt?
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
2. Skoleperiode Psykiatri.
Sygeplejersken Vi er modul 5 studerende og går på Via University College i Silkeborg. I vores klasse er vi 40 piger og 2 drenge.
KL´s visioner for kroniske patienter
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Sundhedsaftale III status
GF 2 - sosu Udkast.
Praktikvejledertræf Realkompetencevurdering og individuelle uddannelsesplaner SOSU og PAU Efteråret 2015.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Genoptræningsforløbs- beskrivelser - samarbejde mellem Region Syddanmark og kommunerne i regionen Asger Kudahl - Odense Kommune 2. juni 2009.
Nye SOSU – uddannelser Social- og sundhedshjælper Mål for ændringen: SOSU – hjælper: Løse borgernære opgaver indenfor følgende kompetenceområde: Professionel.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Uddannelsessøgendes indhentning anvendelse og videregivelse af patientoplysninger i forbindelse med praktik i grunduddannelsesforløb på OUH. Hvorfor denne.
Fra ufaglært til faglært
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Hjælpeskema til bedømmelse i praktikken 2017
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Rehabilitering og hjemmehjælp
Fra GF 1 til GF 2 til hovedforløb og EUX
KKN - informationsdag 5 og 6 december 2017
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.
Fra visitator til borgerkonsulent
Metoden brugerstyret behandling
Social- og sundhedsassistent uddannelsen
Praktikvejledertræf SSA - Hjørring
Ændring i praktikmål 6 for SSH
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Praktikstedets og -vejlederens rolle og ansvar i social- og sundhedsassistentelevers arbejde med farmakologi og medicinhåndtering / Annemette Olesen, Sundhedsfaglig.
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Sundhed I den pædagogisk praksis
Bekendtgørelse 2016 Studieordning 2019.
Præsentationens transcript:

Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse

Kompetenceområde og varighed Professionel helhedsorienteret sygepleje og rehabilitering i samarbejde med borgere og patienter med grundlæggende behov i et tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde i det nære og det sammenhængende sundhedsvæsen. Varighed for hovedforløbet 2 år og 10 måneder 48 ugers skoleundervisning Ca. 98 ugers praktik ( incl.ferier)

Mødet med borger/ patient Kvalitet Og udvikling Rehabilitering Grundlæg-gende sygepleje Farma- kologi Mødet med borger/ patient Det sammenhængende patientforløb

Udviklingen i arbejdsopgaverne ønsket om at bevare velfærdsstaten Det nære sundhedsvæsen Opgaver glider fra sygehus og ud i kommunen Patienten i eget hjem SSA rolle Det sammenhængende sundhedsvæsen Region og kommune Patientforløb SSA rolle

Nye kompetencemål fagmålene på uddannelsen og praktikmålene skal samlet set sikre at eleven kan opnå kompetencemålene 1) Eleven kan selvstændigt udøve arbejdet som social- og sundhedsassistent i overensstemmelse med de etiske og lovmæssige regler, der følger med ansvaret som autoriseret sundhedsperson. Eleven kan i et tværprofessionelt samarbejde arbejde i overensstemmelse med de fastlagte kvalitetsstandarder, herunder beskrivelser af serviceniveau og procedurer for patientsikkerhed. 2) Eleven kan begrunde og selvstændigt tilrettelægge, udføre og evaluere sygepleje, der retter sig imod borgere og patienters grundlæggende behov ud fra en metodisk og rehabiliterende tilgang. 3) Eleven kan indgå i komplekse behandlingsforløb i borgerens eget hjem, herunder varetage palliativ pleje.

kompetencemål 4. Eleven kan på baggrund af en sygeplejefaglig vurdering handle på forandringer i borgerens og patientens fysiske og psykiske symptomer, herunder anvende værktøjer til tidlig opsporing. 5) Eleven kan selvstændigt arbejde med borger- og patientrettet forebyggelse, sundhedsfremme og rehabilitering i forhold til de hyppigst forekommende fysiske og psykiske sygdomme og funktionsnedsættelser. 6) Eleven kan skabe et involverende samarbejde med borgere, patienter og pårørende, herunder vejlede og motivere gennem målrettet kommunikation. 7) Eleven kan selvstændigt og i et tværprofessionelt samarbejde tilrettelægge, gennemføre og evaluere sociale, kulturelle, fysiske og kreative aktiviteter både for enkeltpersoner og grupper i et rehabiliterende perspektiv. 8) Eleven kan selvstændigt indgå i en tværprofessionel og tværsektoriel indsats med henblik på at koordinere og sikre et sammenhængende patient- og borgerforløb

kompetencemål 9) Eleven kan varetage koordinering samt indgå i ledelse af teamsamarbejde omkring sygepleje og patient/ borgerforløb, i relation til arbejdets organisering. 10) Eleven kan selvstændigt varetage medicindispensering og medicinadministration i henhold til gældende lovgivning og arbejdspladsens kliniske retningslinjer og procedurer. 11) Eleven kan selvstændigt dokumentere den udførte sygepleje og videregive faglige informationer skriftligt og mundtligt.

12) Eleven kan selvstændigt anvende relevant velfærdsteknologi samt tage initiativ til implementering af ny viden og teknologi. 13) Eleven kan selvstændigt anvende principper for hygiejne og afbrydelse af smitteveje, herunder rene rutiner, sterilteknikker og isolation samt vejlede borgere, patienter, pårørende, kolleger og frivillige herom. 14) Eleven kan med udgangspunkt i borgerens eller patientens ressourcer og hjælpemidler selvstændigt tilrettelægge sit eget og andres arbejde efter ergonomiske principper, arbejdspladsens arbejdsmiljøregler og sikkerhedsforanstaltninger.

Summa summarum ”Selvstændig og i et tværprofessionelt samarbejde” går igen i mange af målene Kan varetage koordinering og indgå i ledelse Selvstændigt dokumentere og videregive faglig information Sundhedsfremme er med igen Sygeplejen tilrettelægges ud fra en metodisk og rehabiliterende tilgang understreges Involvering af borgeren – borgeren er en samarbejdspartner Tage initiativ omkring velfærdsteknologi og implementering Der er 2 ekstra mål i forhold til de gamle kompetencemål Målene bruges til at uddybe forventninger til de sygeplejefaglige kliniske kompetencer fx: - indgå i komplekse behandlings forløb Varetage palliativ pleje Anvende værktøjer til tidlig opsporing Afbrydelse af smitteveje under isolation

EUD – den fulde uddannelse