Skolernes kvalitetsrapport

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Advertisements

Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Tema A – et fagligt løft af folkeskolen. Formål Udarbejde konkrete modeller for hvordan skoledagens rammer bliver for eleverne og medarbejderne efter.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
Rene b christiansen lektor Forskningsprogrammet for Teknologi Uddannelse Velfærd undervisnings planlægning.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
UPV i Horsens Kommune Naturlig forlængelse af ny lovgivning for UPV Ønske om – ensartet praksis i kommunen – italesættelse af vurderingsparametrene – bedre.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Center for Kvalitetsudvikling KVIS 22. september 2009 Pilotundersøgelse af Patientoplevet Kvalitet i Speciallægepraksis 2009 Design, resultater og udviklingsmuligheder.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
Principper for skole-hjem samarbejdet. Synlig læring -mindsæt/teoretisk afsæt (James Nottingham) -tydelig.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
Hvordan fastlægger regionen den offentlige indsats ift. overfladevand? Kommunemøde den 2. oktober 2014 Helle Overgaard.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
Strategisk tilgang til udvælgelse af emner til konkurrenceudsættelse Rikke Thorlund Haahr Udbudsportalen, KL 1.
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner. Eksempler på udvalgte overgangsvejledninger. Udfordringer, lokalt og nationalt. Oplæg til work-shop.
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Studieretningsprojektet
Studieretningsprojektet
Akkreditering i speciallægepraksis
Den gode prøve i faget dansk
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Rapportskrivning og fund
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Indførelse af model for formativ/summativ evaluering
Baseline.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
FÆLLES målstyring i matematik
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
/ Miljøstyrelsen / Titel på præsentation
Udbud af bygning 44. Sådan blev opgaven stillet
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Undervisningspligten
Vejledning i validering
Uddannelsesområdet i Grønland
Kulturmetropolen Festival & Events 2.0.
Fastholdelseskaravanen
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Samtale om folkeskolen i
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skolebestyrelsens årsberetning
Ledelsesevaluering.
Hvorfor tidlig indsats?
Nyt fra ministeriet Billeddias
Videnskabeligt projekt
Dialogspil om lærerarbejdsliv
Innovation i humanistiske fag
Transportplanlægning og Ruteoptimering
Videnskabeligt projekt
MEEBOOK – en digital læringsplatform
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
professionsideal for lærere
Få overblik over naturfaglige læreruddannelsesprofiler
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Information om Aula til forældre
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner.
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Hvordan anvendes data på skoleniveau?
Præsentationens transcript:

Skolernes kvalitetsrapport Oplæg Diskussion Oplæg Anbefalinger

Skolernes kvalitetsrapport Kvalitetsrapport skal indeholde en redegørelse for det senest afsluttede skoleårs resultater: • Trintest • Afgangsprøver • Handleplaner • Klassekvotienter • Undervisningstid • Sygefravær • Vikartimer • Omfang af vejledning i forhold til afgangselever om uddannelsesvalg • Erhvervsvalg • ”Trivsel (tilføjet af Udd.styrelsen) Kvalitetsrapport – i henhold til Folkeskoleloven

Skolernes kvalitetsrapport Skoleleder elev forældre Kommunalbestyrelsen Forvaltning Skolen lærer Kommunerne har ansvaret for skolerne Kommunalbestyrelsen fører tilsyn med skolernes drift

Skolernes kvalitetsrapport Kommunerne laver en samlet kvalitetsrapport i henhold til Folkeskoleloven og skolernes styrelsesvedtægt

Kvalitetsrapport Læringsmål elev forældre Skoleleder Evaluering Undervisning lærer Skolelederen tilser at undervisningen er forsvarlig og følger læringsmålene Skolelederen laver en kvalitetsrapport

Kvalitetsrapport Læringsmål elev forældre lærer Evaluering Undervisning Skoleleder Læreren skal inddrage eleven og forældrene i undervisningens planlægning, indhold og evaluering Læreren skal følge læringsmålene i undervisningen

Kvalitetsrapport Læringsmål lærer forældre elev Evaluering Undervisning klassen Eleven skal kunne se hvad de har gennemgået og hvilke emner vedkommende mangler

Kvalitetsrapport Læringsmål (følge eleven) elev Kommunen Namminersorlutik Oqartussat Evaluerings resultater Undervisning Skolen Naalakkersuisut fører overordnet tilsyn med kommunernes drift af skolerne, undervisningen og evalueringsresultaterne.

Skolernes kvalitetsrapport Års cyklus data Vurderinger/ evaluering Analyse Nye mål / indsatsområder Kvalitetsrapporten udgangspunkt i data og måler effekten af tiltag ud fra indsatsområder.

Kvalitetsrapport Roller Kommunalbestyrelsens rolle: Ansvar for kommunens skoler Ansvar for at indberetninger Godkender skolernes kvalitetsrapporter Godkender kommunens samlede kvalitetsrapport Spørgsmål: Hvilke analyse værktøj kan vi stille til rådighed for skolerne?

Ilinniartitaanermut Aqutsisoqarfik Uddannelsesstyrelsen Kvalitetsrapport Roller Kultur og Undervisningsudvalgets rolle: Sikre at der er overensstemmelse mellem kommunens og skolernes indsatsområde Behandler kvalitetsrapporterne forud for kommunalbestyrelsens behandling Sammenholder behandlede sager i henhold til kvalitetsrapporten Spørgsmål: Hvilke analyse værktøj kan vi stille til rådighed for skolerne?

Kvalitetsrapport Roller Forvaltningens rolle: Sikre at skolerne udfærdiger en kvalitetsrapport Forvaltningen udfærdiger kommunens samlede kvalitetsrapport Sikrer at det data, der benyttes er valid Spørgsmål: Hvilke analyse værktøj kan vi stille til rådighed for skolerne?

Kvalitetsrapport Roller Skoleleders rolle: udfærdiger skolens kvalitetsrapport Sikrer at det data der benyttes er valid Samarbejder med forvaltningen om kvalitetsrapporten Kan hente data om lærerne på databasen Kan hente data om eleverne på databasen Udfærdigelse af kvalitetsrapporten skal gøres så let som muligt for skolelederen Spørgsmål: Hvilke analyse værktøj kan vi stille til rådighed for skolerne?

Kvalitetsrapport Skabelon til kvalitetsrapport kan indeholde: Data om lærere, elever, klasser og skolen som helhed 1. okt. og 1. juli indberetninger Data om trintestresultater Data om afgangsprøve resultater ”Trivselsundersøgelse” ? Skolerne henter data fra deres administration og Udd. styrelsen

Kvalitetsrapport Skabelon til kvalitetsrapport kan indeholde: Alle skoler har adgang til data om elevernes standpunkt, og har mulighed for at sammenligne resultater både fra nationalt og lokalt niveau med egne test og kortlægning af resultater i de enkelte klasser. Uddannelsesstyrelsen udfærdiger en skabelon til rådighed for skolernes kvalitetsrapport

Kvalitetsrapport Skabelon til kvalitetsrapport kan indeholde: Kvalitetsrapporten skal være enkel, og styrke på kommunernes og skolernes fokus på, hvor langt man er henne mht. til igangsatte initiativer, der er iværksat i forhold til indsatsområderne. Kvalitetsrapporten er et målstyrings- og resultatstyringsværktøj til kommunerne. Kvalitetsrapportens fokus er de fremadrettede tiltag. Kvalitetsrapportens indhold skal være lødigt og danne grundlag for en vurdering af standpunkt

Kvalitetsrapport Skabelon til kvalitetsrapport skal indeholde: Data har ingen værdi i sig selv – og når de bliver analyseret i den lokale kontekst, er der grundlag for at forbedre den eksisterende praksis. - Skal analyseværktøjet præges af kontrol eller udvikling? Spørgsmål: Hvilke analyse værktøj kan vi stille til rådighed for skolerne?

Kvalitetsrapport Roller Lærerens rolle: Kan hente data om eleven på databasen Kan forberede sig til undervisning og følge læringsmålene Følger hver enkelt elev i sit undervisningsfag Skal ajourføre elevernes progression (trykke på en knap) Spørgsmål: Hvilke analyse værktøj kan vi stille til rådighed for skolerne?

Kvalitetsrapport Roller Elevens rolle: Eleven kan følge hvilke fagemner, der er gennemgået Forældrene kan følge hvilke fagemner, der er gennemgået Spørgsmål: Hvilke analyse værktøj kan vi stille til rådighed for skolerne?

Kvalitetsrapport Roller Uddannelsesstyrelsens rolle: Indsamler rapporterne og bearbejder det Udfærdiger en kvalitetsrapport om Folkeskolen Spørgsmål: Hvilke analyse værktøj kan vi stille til rådighed for skolerne?

Kvalitetsrapport Bedre udnyttelse af de digitale muligheder? Data om eleverne og lærerne Kortlægning af evalueringsresultater Data om undervisning af eleverne Hvordan kan vi følge eleverne? Hvordan kan vi følge lærerne? Hvordan sikrer vi at læringsmålene følges? Hvem skal betale for disse udviklingstiltag? Kvalitetsrapporten kan gøres sammenhængende ved udnyttelse af digitale muligheder

Atuarfimmi pitsaassuseq pillugu nalunaarusiaq Atuarfiup pisortaa atuartoq angajoqqaat kommunalbestyrelse Ingerlatsivik atuarfik Ilinniartitsisoq Hvornår bliver der en grønlandsk oversættelses modul tilgængelig?