Velkommen til næstformandsmøde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

MED-REPRÆSENTANT I EFFEKTIVISERINGSTIDER SPILLET OM VELFÆRDEN.
Debatkort til Arbejdsplads Debatværktøj til kompetence- udvikling.
Tillid Temadag for AMIR
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Arbejdsmiljø Lovgrundlag: Lov om arbejdsmiljø i Grønland Lovbekendtgørelse nr 1048 af 26 oktober 2005 og Lov nr 1382 af 23. december 2012 Samt tilhørende.
Love, bekendtgørelser, og andre generelle retsregler Værdibaseret personalepolitik Værdier og direktionsbeslutninger Fx sygemeldinger, alkoholpolitik Byrådsbeslutninger.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
STATENS PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIK – SAT I SPIL.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
Trivselsundersøgelsen 2015 Introduktion til den korte undersøgelse der alligevel er temmelig omfattende.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
Birgit Viskum Center for Kvalitet, Middelfart. Udvidet patientsikkerhedsordning 1.Loven og rammerne 2.Udfordringer og muligheder 3.Hvad betyder det for.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Faktaark vedr. fælles ledelse Hvorfor arbejder vi i Skoleforvaltningen med projektet Fælles ledelse? I forberedelsen af Budget 2016 behandlede Skoleudvalget.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
1 Peter Nedergaard: ” AS: Politiske kampagner og valgkamp Dagsorden: 1. Issue ownership-teorien 2. Valgkampen Slothuus’ undersøgelse.
Skader sket i aktivering Anmeldelse, definitioner og forsikringer
FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af de sidste ti år.
Dialogforum - Engrosmodel
Ligeløn og etnicitet 8. Marts 2017.
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
//Niveau 3-ledere Uge 50-5/Pakke 3 Lederpakke 3.
Antal besvarelser: 52.
Landsdækkende virksomhedskampagne
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
Rapportstruktur Medarbejderundersøgelse 2016 Version pr 11. maj 2016
SKRIV TITEL HER Skriv emnet her.
VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV]
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Ønsket fra Byrådet…. Værdierne skal afspejle, hvordan vi gerne vil have, at alle i organisationen skal arbejde/tilgå sine opgaver og mødet med borgerne.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
En forenklet beskæftigelsesindsats
ÅRHUS AFDELING.
Hvad betyder en konflikt for mig?
Centralforeningen for Stampersonel
Fælles ledelsesgrundlag
Persondata-forordningen
Offentligt ansattes ytringsfrihed – nogle problemstillinger v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Dansk Forening for Arbejdsret 23. oktober 2018.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Planens 4 hovedelementer 1. Et godt arbejdsmiljø kan være med til at
Social – og Beskæftigelsesudvalget
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
OK18 Det statslige forlig
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Personlighed og Kompetencer
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Oplæg på augustseminar EPOS/gb
Ledelsesevaluering.
Rolle og arbejdsområder
Ansøgningsskema CØ SMV Virksomhedens navn:
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
En forenklet beskæftigelsesindsats
Velkommen Dette ansøgningsskema er første skridt mod en deltagelse i projektet “Øget Vækst gennem cirkulære forretningsmodeller I SMV’er”, eller “CØ SMV”.
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
B-BOX ELEVHÆFTE til udvikling af nye aktivitetskort til B-boxen
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Velkommen til halvårsmøder i MED maj 2019
Præsentationens transcript:

Velkommen til næstformandsmøde

Tillidsreform Aftalen med regeringen om 7 principper FTF, OAO og AC vil løfte sammen Tillidskatalog på vej Campen Roadshow til februar

Ytringsfrihed Resultater fra en FTF-undersøgelse nov. 2012 Hver anden forventer negative konsekvenser af offentlige ytringer Flere offentligt ansatte forventer ansættelsesretlige konsekvenser Arbejdsmiljø, ledelsen og ressourcer opfattes som det mest problematiske emner at udtale sig om Næsten hver anden offentligt ansatte FTF'er har ønsket at inddrage offentligheden  Mere end hver tredje har oplevet negative konsekvenser af at ytre sig Frygt for ansættelsen som primær årsag til at undlade at ytre sig Krisen har gjort hver femte mere bange for at udtale sig Der er tiltagende problemer med ytringsfrihed for de ansatte Trods de senere års fokus på ansattes ytringsfrihed ved to tredjedele af de ansatte fortsat ikke, hvornår de må udtale sig om forhold på deres arbejdsplads FTF’s seneste undersøgelse fra november måned 2012 viser, at krisen med stram økonomi, fyringsrunder og høj ledighed har gjort mange medarbejdere mere bange for at bruge deres grundlovssikrede ret til at ytre sig om forhold på arbejdspladsen. Således frygter hver anden medarbejder negative konsekvenser ved at udtale sig om fx ressourcer til udførelse af arbejdsopgaverne. Carma

Ytringsfrihed Resultater fra en FTF-undersøgelse nov. 2012 Mange har ikke kendskab til lovgivningen Få ansatte på arbejdspladser med retningslinjer for ytringsfriheden Skriftlige retningslinjer har positiv indvirkning på ytringsfriheden

Det centrale om ytringsfrihed: ”Man skal altid i forbindelse med ytringer vedrørende ens eget arbejdsområde huske at præcisere, at man ytrer sig på egne vegne – og eventuelt tilføje, at det er som privatperson. Især hvis der er risiko for, at offentligheden fejlagtigt vil kunne opfatte en ytring som udtryk for ansættelsesmyndighedens synspunkter.”

Ytringsfrihed Hovedudvalget kan lave en retningslinje om ytringsfrihed, som fastslår lovens regler og lokale rammer. I notatet er et eksempel på hvordan der kan skrives til lederne

Snak om ytringsfrihed Har du oplevet problemer med ytringsfrihed hjemme i din kommune? Giver det mening af aftale en retningslinje i Hovedudvalget?

Frivilligt arbejde Siden sidste næstformandsmøde: Inspirationsnotatet er færdigt – udsendt og på hjemmesiden. Forslag til en retningslinje indgår FTF’s politik er opdateret til den aktuelle situation Charteret er ændret Der er indbudt til regionale dialogmøder om samspillet mellem den frivillige og den offentlige verden Find materialer på www.ftf.dk/tr/medbestemmelse

Undersøgelse i Silkeborg Kommune Fagprofessionelle ansatte om samarbejdet med de frivillige: Ja Nej Samarbejder du med frivillige på jobbet? 35% 65% Gør samarbejdet en positiv forskel for borgerne? 96% 4% Giver samarbejdet værdi for dig som fagprofessionel? 89% 11%

Politik om frivilligt arbejde Det er grundlæggende en god ide De ledelsesmæssige og personalepolitiske rammer skal indgå i beslutninger om samarbejde med de frivillige Der skal aftales retningslinjer i Hovedudvalget Der skal aftales retningslinjer i det relevante lokaludvalg

Snak om frivilligt arbejde Hvad er på dagsordenen i din kommune? Har I en retningslinje? Vil du arbejde på at få en? Hvordan organiserer din kommune arbejdet med de frivillige? Har nogen været til dialogmødet? Hvad kan der fortælles?

Ny MED-uddannelse Diskuter ved bordet: Hvad er efter jeres opfattelse de 3 vigtigste ting, som deltagerne skal have med hjem fra uddannelsen? Hvad skal der til for at MED-uddannelsen bliver attraktiv for både medarbejder- og ledelsesrepræsentanter?

Danmarks Bedste Mindste Idé KL og KTO’s innovationskampagne for medarbejdere og ledere på de kommunale arbejdspladser

Kampagnens tre elementer

Kontakt os! Er I interesserede i et karavanebesøg? Kontakt Potentialehuset – arne@potentialehuset.dk eller katrine@potentialehuset.dk. Er I interesserede i uddannelsen? Kontakt Jo Gadegaard (jg@oao.dk) eller Sanne Brønserud Larsen sla@kl.dk)