IT-B: 1.04 Trekantsmodellen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kommunikation / it.
Advertisements

Formidling Skolebiblioteket som ramme for faglig formidling.
Sproglig teori og metode (II) Fællesfag: BA i 2 fremmedsprog BA i 1 fremmedsprog, IT og kommunikation.
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
Livsførelse – handleplan - pædagogik Handleplan (kan) understøtte livsførelsen Livsverden - systemverden (kunne færdes i begge) Kontekstuelle sammenhænge.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Læring og it Typografiens betydning. læring og it Display-typografi Læse-typografi Konsultativ typografi 3 typer af typografier.
Anvendt markedsføring Begrebet markedsføring var det første nye begreb I stødte på i faget for snart to år siden. Nu skal vi arbejde med den praktiske.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Kommunikations strategi og –plan for Ny struktur - processen Mål: At formidle aktiviteter og skabe ejerskab fra alle interessenter Interessenter: Alle.
I dansk nybyggeri er der særlige fugtproblemer, som maleren skal tage med i sine overvejelser: Materialer der er født våde, fugtige eller tørre Hvordan.
 Siden sidst – gennemgang af planer og ideer  Oplæg: modellering / observation  Opgave: afprøvning af spørgsmålstyper ud fra et oplevet dilemma, problem,
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinansierende LK’er Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinancierende Lokalkomiteer.
Stavekontrol i Word. Klik på fanen ”Filer”, Klik på ”Indstillinger” Klik på ”Korrektur”. Opsætning kan se således ud. Opsætning af stavekontrol i Word.
Konkrete erfaringer fra sygehus……….. Nils W Johannessen 13.nov.2008.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
At føre logbog Ida Marie Rasmussen 2016.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Trekantsmodellen (Side 5-10 i artiklen: 1. IT-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet)
Seminar, den 20. april 2017 Præsentation af Parasollens USB-Pind.
Projektplan – pesto med ramsløg og skvalderkål
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Din kreative online praksis!
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
1.08 Test.
IT-B: 1.04 Trekantsmodellen
”Avanceret” Programmering
Trekantsmodellen (Side 5-10 i artiklen: 1. IT-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet)
Overvej din kommunikation
Portfolio IT B.
Usecase-Manual-går arbejdsgange igennem
Kvalitetsdagen 2015 Braithwaite, Marks & Taylor, 2014.
1.06 Udvikling.
Projektbeskrivelse: Udarbejdet i af
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Metoder til kvalitetsudvikling
Præsentationsportfolio
Model for scoring og prioritering af digitaliseringsprojekter
Fremtidens uddannelsesdesign – teknologier på spil
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Vejledning i validering
Facilitering af vidensamarbejde mellem SMV’er og forskere
Tunge gulvkonstruktioner på træbjælkelag – den klassiske opbygning
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Sådan bruger du præsentationen
Kommunikationsområdet Styregruppemøde 25
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Bogføring Alle virksomheder skal udarbejde et regnskab som dokumentation over for SKAT Det dobbelte bogholderis princip i bogføringen ”Kassen” Indtægter.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Videnskabeligt projekt
Innovation i humanistiske fag
Chatbots muligheder for bedre service og et mere udviklende arbejde
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
Videnskabeligt projekt
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Arbejdsglæde & samarbejde
Workshop 1.
Kulturproces step 1 Før måling Efter måling
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Præsentationens transcript:

IT-B: 1.04 Trekantsmodellen

Mediering Hvad vil Mediering sige? Et redskab medierer mellem brugeren og “genstanden”. Eks. Udgifter og Indtægter bliver vha. Excel (der så er medieringen) til et regnskab Redskabet (Excel) støtter handlemuligheder og erfaringer når det virker. Når det ikke gør rettes opmærksomheden mod redskabet… Og der opstår mulighed for læring. Mediering: formidler, Udligning, formidlende processer. Inden for massekommunikationsforskningen betegner begrebet en kommunikation gennem et medie, hvor både budskabet og relationen mellem afsender og modtager kan blive påvirket af mediet. - Når noget mislykkedes skal man se det som en mulighed for at lære noget nyt.

Genstanden??? Genstanden er den arbejdsgenstand der bearbejdes. Rejseplanen.dk er ikke en bus, men kan fortælle hvor den er. (bussen er arbejdsgenstanden) Udgifter og indtægter er ikke et regnskab, men bliver det I Excel. (udgifter og indtægter er råmateriale og arbejdsgenstande. Regnskabet er genstanden)(Excel er redskabet, der laver medieringen) Andre eksempler?

Samarbejde og Arbejdsdeling Samarbejdsteknologier fremmer samarbejdet. Eksempler: Google Docs, LMS, OneNote Arbejdsdeling er stadig nødvendigt I visse værktøjer. Eksempler: Word, Excel, etc.

Workflows Et workflow kan ses som et redskab til arbejdsdeling. Alle deltagere har bestemte opgaver under udførelsen af et workflow. Diskussion: Hvad for man ud af at benytte et workflow? Et workflow er med til at sikre en effektivisere en arbejdsgang. Et workflow sikrer ensartet kvalitet. Bemærk: ensartet kvalitet er ikke det samme som høj kvalitet!

Aktiv og Passiv Mediering Hvad betyder mediering? Hvad er forskellen på aktiv og passiv mediering? Aktiv mediering overtager og automatiserer handlemuligheder. Eksempel: Robotter, samlebånd, etc. Passiv mediering understøtter og udvider handlemuligheder. Eksempel: Email, chat, Facebook, etc. Diskussion: Er Word et eksempel på passiv eller aktiv mediering?

Trekantsmodellen

Sammenbrud og læring Påstand: Læring sker når man oplever sammenbrud. Eksempel: Tastaturgenveje. Nye og ukendte funktioner forårsager sammenbrud. Modsætningsfyldte handlinger forårsager sammenbrud. Eksempel: Samtidig brug af Word.

Aktivitetsnetværk En handling udføres sjældent I isolation. Scenarie: Du bliver bedt om at lave en præsentation af et nyt produkt for din virksomhed. Du skal tage højde for: Grafisk materiale. Ordlyd. Layout. Diskuter I grupper hvilke aktiviteter der vil være involveret I processen.