Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Formidling Skolebiblioteket som ramme for faglig formidling.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Formidling Skolebiblioteket som ramme for faglig formidling."— Præsentationens transcript:

1 Formidling Skolebiblioteket som ramme for faglig formidling

2 Formidlingsbegrebet Komplekst og tvetydigt – Problemstillinger vedrørende fx viden, læring, dannelse og kommunikation – Formidling som et socialt fænomen, ud fra et potentielt forandringsperspektiv.

3 Definitioner At formidle betyder ifølge Nu Dansk Ordbog ”at forsøge at viderebringe noget ved at fungere som forbindelsesled” En formidler er således en person der udbreder viden om noget, eller en person der optræder som forbindelsesled Relationel forståelse: Grundlæggende kan formidling opfattes som relationer mellem en formidler, det der formidles og den der formidles til(modtager/målgruppe) Medie Virkemidler Formidler Modtager Indhold

4 Afsender-budskab-modtager Formidling kan anskues som kommunikationsprocessens delelementer og relationerne mellem disse Vægten kan ligge på forskellige elementer Kommunikation er: ”social interaction through messages” To forståelser 1.Lineærkommunikations- og formidlingsforståelse 2.Produktion og udveksling af betydning Formidlingen som transmission og formidlingen som udveksling og tolkning af betydning (udvendige relationer)

5 Handlingsrettet formidling Den handlingsrettede forskningstype (Launsø, L & Rieper, O) Formidlingen er et bestemt forhold mellem os og vores omverden, et målrettet forhold. Formidlingen skal virkeliggøre et eller andet endnu ikke virkeliggjort for nogen - det der er vores hensigt. Min handling spalter sig i min handling-for-mig og min handling-for-den-anden. Formidlingen bliver et spejlingsfænomen Formidling som forandring Magt-relationen

6 Informationsformidling og kulturformidling Det er transmissionsforståelsen af formidling, vi møder i forbindelse med informations- formidlingen, og betydningstolknings- forståelsen vi møder i forbindelse med kulturformidlingen.

7

8

9 Formidlerens arbejde består i at formidle den teoretisk begrundede og praksisanvendelige idé til kollegaen så det både kan ses og mærkes i hverdagen!

10 Diskussion Hvilke formidlingsmæssige udfordringer ser I omkring indholdet i jeres praksisrefleksion? Hvordan forstår I jeres egen rolle i formidlingsprocessen? Hvilke succeskriterier vil I opstille for processen? Drivkræfter og barrierer?


Download ppt "Formidling Skolebiblioteket som ramme for faglig formidling."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google