Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Velkommen på Skibet Skole
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Program for aftenen kl – 20.30
Set i forældreperspektiv
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Læringsstile og lektier
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Informationsaften Aftenens program:
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Hierarki for styringsredskaber
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Forædremøde den
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
….er familiens pusterum. Muligheder og udfordringer Familiens store udfordringer:  Tid  Individualisering  Mediebombardementer  Opbrud – mange skilsmisser,
Inklusion i Børneinstitution Højme
DELTAGELSE, REFLEKSION, CHANCELIGHED, OG RESSOURCE
Fælles forældremøde Thurø
- Hvad kan I forvente som forældre?
Alle børn er alles ansvar
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
Videre med praksis - fremlæggelse af praksisopgave
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Skoleparathed Sunds skole.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Sammenlægning af 2 institutioner
Lærings- og praksisfortælling
Lærings- og praksisfortælling
Lærings- og praksisfortælling
Præsentation af forårs-sfo
2 SPROGINSTALLATIONER LOUISE WITTIG 27. NOVEMBER 2014.
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Fra børnehave til SFO/Skole Forældremøde Vindinge Børnehus/Vindinge skole 21. Oktober 2015.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At evaluere læring.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
EVALUERING AF LÆREPLANER REGNBUEN Kulturelle udtryksformer og værdier.
Alternative pasningsformer Børn og Unge-udvalget 21. november 2012.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Hvilken professionalisering ønsker vi? Den upåagtede faglighed i vuggestuer Annegrethe Ahrenkiel, Birger Steen Nielsen, Camilla Schmidt, Finn Sommer og.
Vi designer børneliv, som giver livsduelige børn..
Rødkærsbro´ børnehuse værdigrundlag I børnehusene har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ” Lys i øjnene” udarbejdet værdier.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar
Ledelsens betydning for at lykkes!
Første Fund i forskningen Midtvejsseminar, Silkeborg 5. oktober 2016
Laboratorium for didaktik, dokumentation og planlægning
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Den pædagogiske læreplan
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Inspirationsworkshop med fokus på
Strategiske pejlemærker
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
SMTTE MODELLEN ET PÆDAGOGISK OG DIDAKTISK ARBEJDSREDSKAB
Præsentationens transcript:

Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016 Kommune:Viborg Kommune Institutioner: Søndre Skole, Dalens Daginstitutioner og Børnehuset Teglgården

Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016 Afviklede aktiviteter: Historiefortælling i Efteråret 2015 Gentænkning af Grusgravsprojekt – et samarbejde i området om overgangen fra Børnehave til Skole i foråret 2016. Projektet afsluttedes med fremlæggelse for hinanden. Flyveklar fra børnehave til skole. Projektet indeholdt sommerfugletema med aktiviteterne : musik, sang, stomp, kunst/ malerier

Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016 Dokumentation: Børnenes produkter : tegninger, tekst, malerier og fremstilling af materialer til aktionerne , f.eks trommestikker ,” larver ”, troldeører fra skoven, sommerfugle Optagelser på Ipad – f.eks Historiefortælling ( fremlæggelse af Ingrid Hvass ) Praksisfortællinger Billeddokumentation

Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016 Erfaringer at bringe videre: Afstemme forventninger til hinanden, hvad kan f.eks lade sig gøre i en hverdag i børnehusene hvor der er flere grupper i huset,som også skal have plads. Tidsperspektivet , mange møder – går fra børnene. Materialekendskab – samarbejdet skulle måske starte med en workshop . Bringe forældrene mere ind i arbejdet God planlægning af forløbet , have tid mellem aktionerne, så pædagogerne selv kan arbejde videre med det man har lært.

Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016 Kommende aktiviteter: Ældste gruppe skal arbejde med sommerfugletema i det kommende år frem til skolestart. Der vil være flere læreplanstemaer ind over projektet. Især Musik ( med kunstner ) må meget gerne fylde en del, men også historiefortælling og overgangen til skolen skal indgå .Desuden også science / naturforståelse, naturfænomemer. Der skal lægges vægt på kunstner-input i starten og herefter skal aktionerne overgå mere til det pædagogiske personale, med feedback fra kunstner i praksis og i refleksionerne.

Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016 Hvordan kan EK være med til at gøre en forskel?: Profitere af at pædagoger og kunstnere har forskellig tilgang til børnene. Børnene får måske nogle gange et lidt anderledes spillerum sammen med kunstnerne, og viser at det kan de sagtens håndtere. Glæden ved at arbejde med æstetiske læreprocesser , glemme sig selv og være i flow. Børn og voksne har tydeligt vist at de ikke kan lade være med at begejstres.