Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Demokrati og styreformer
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Oplæg d PD i Fortællinger og genrer
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Demokratimodeller og demokratiske udfordringer lokalt.
Lederudvikling.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Lærerprofessionen.
Ledelse…for, gennem og med patienten
Kulturregion Storstrøm En kulturregion med forbindelse til fremtiden.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Omsætning af viden til handling
Kulturforvalterkonference Strategisk ledelse i netværkssamfundet Kulturforvalterne, BF og CBS, Kilen, Ledelse af politisk styrede kulturorganisationer.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Tillid Temadag for AMIR
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
Social innovation og empowerment af (udsatte) lokalsamfund
Medierne og demokratiet
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Udfordringer og perspektiver på ledelse i kunst- og kultursektoren - et kommunalt perspektiv Introdag – Kunst og kulturlederuddannelsen Odsherred Teaterskole.
Nye fagprofessionelle lederroller
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Ledere mellem profession, management og demokrati Karina Sehested, Seniorforsker Skov og Landskab, KU.
Unge i udsatte positioner og deres positive deltagelse i samfundet
Kodeks for offentlig topledelse
Ledere mellem profession, management og demokrati Karina Sehested, Seniorforsker Skov og Landskab, KU.
John Andersen Empowermentbegrebet
Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT.
Forceret proces Introduktion til design og facilitering af netværk samt workshop 6. november 2008, Science kommuner Tore Wanscher Partner, Wanscher og.
Tidsplan for eksamen 40s umd
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Udfordringer for de selvejende institutioner og deres organisering DLO i Slagelse 11. april 2008 V/ formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Biblioteket som katalysator for social kapital
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
KIRKERNES ROLLE I FRIVILLIGHEDSSAMFUNDET Nyborg Strand den 4. november 2011 Centerleder Laust Kristensen 1.
Socialisme anno 2007 Oplæg om SFU’s principprogram Sommerlejr ’07 Nanna Westerby.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Samfundsfag Frisholm. Indhold Økonomi Sociologi Politik.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Sygepleje og fagidentitet
Ledere mellem profession, management og demokrati
Mental sundhed Ulla Uldahl og Henriette Lundstrøm
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Kvalitet i folkeoplysningen
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Tine Sønderby – 2714 0304 tines@parknet.dk

Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver Mål og midler i vellykket, faciliteret inddragelse Demokrati Unges deltagelse i lokalsamfundet i dag Udvikling af handlekompetencer Kulturel innovation og demokratisering Filmklip Praksis Spørgsmål

Inddragelse på forskellige niveauer Inddragelse i et afgrænset forløb/projekt/aktivitet i en institution Inddragelse i det omkringliggende lokalsamfund Inddragelse i det danske samfund

Inddragelse fra forskellige perspektiver Fra den unge deltager Fra institutionen Fra lokalsamfundet

Mål og midler i faciliteret inddragelse i projekter Processer med et afsluttende mål/et produkt/en event (energi og forventning) Deltagelse med udgangspunkt i individet (udfordringer) Skaber / styrker fællesskaber Åbner op – skaber dialog og kontakt imellem forskellige deltagere og imellem deltagere og deres lokalområde Fælles medejerskab af aktiviteter (uden monopolisering)

Demokrati Hal Koch Demokrati som livsform Samtalen i centrum Alf Ross Demokrati som styreform Retslige og formelle aspekter i centrum

Unges deltagelse i lokalsamfundet i dag kræver blandt andet: Viden om (nær)demokratiets indretning Viden om værdier og værdimæssige dilemmaer At kunne fremstille sin sag i offentligheden (Ove Korsgård)

Inddragelse i et cross over imellem det kulturelle og det sociale felt Kulturelt: Skabe en stemme i offentligheden – flere kulturelle produkter Mere opmærksomhed omkring andre kulturelle aktiviteter Større netværk omkring begivenheder Socialt: Modvirke klientalisering Skabe forbindelser imellem lokale sfærer Demokratisering

Unges deltagelse i lokalsamfundet kræver også: Rammer at udfolde sig indenfor Erfaring med (nær)demokratiet i praksis Hjælp til at udvikle handlekompetencer

Handlekompetencer Handlinger den deltagende borger foretager i et samfundsmæssigt fællesskab I stand til at handle selvstændigt – autonomt individ Solidaritet

Inddragelse af unge kan bidrage til: Frigørelse af individets potentialer og øgede muligheder for kulturel innovation blandt unge Heterogene fællesskaber opbygges Unge bliver mere trygge ved og aktive i det (politiske) fællesskab, de er en del af Fornyelse i institutioner/nye perspektiver/sfærer forbindes Udvikling og mobilisering af lokalsamfundet