SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Advertisements

Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
REJS UD MED ERASMUS+ STUDIE- ELLER PRAKTIKOPHOLD INTERNATIONALT KONTOR 2015.
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
 Siden sidst – gennemgang af planer og ideer  Oplæg: modellering / observation  Opgave: afprøvning af spørgsmålstyper ud fra et oplevet dilemma, problem,
Hvem -Fagligt dygtige elever, der vælger Gymnasialt -Musikken i centrum, derfor STX -Sociale udfordringer -Personlige udfordringer -Skolens vejledning.
Systemisk samtaleteknik og håndslag Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening Organisationsuddannelsen – modul 11.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Program for mødet Kl : Velkomst Kl : Introduktion til lovændringen og de særlige opmærksomhedspunkter v/ Socialstyrelsen Kl : Særlige.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Undervisningseksperimentarium Nørre Gymnasium. Undervisningseksperimentarium  Planlæg undervisning, hvor der tages udgangspunkt i ressourcer – ikke skema.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Vejledningssamtale - rådgivning Skolens ledelse har en forpligtelse til at rådgive og vejlede ansatte, som har behov for det. Hvis skolens leder vurderer,
UUV Køge Bugt Hvem er vi? Hvad er UUV?
Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Vejledning: selvbetjeningssystem
”TOPKARAKTERER GIVER IKKE NØDVENDIGVIS DE BEDSTE LÆGER” - Allan Flyvbjerg & Charlotte ringsted på altinget.dk d Ny kvote 2 optagelse på medicin.
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Læseløft Syd og ”Den sproglige Dimension”
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Tilskud til inklusion og specialundervisning på almene efterskoler
Studieretningsprojektet
Velkommen.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Forberedelse til eksamen
Velkommen til informationsmøde 11. oktober 2017
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Specialpædagogisk støtte
Faglig læsning og skrivning
Handlingsplan for øget gennemførelse
KLIK - webinar Arbejdsgange og opgaver
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Velkommen til informationsmøde
Temadag Iværksættelse af talentudvikling
Persondata Kursus for administrationsfolk 16/5
Velkommen Dagens program.
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Personlighed og Kompetencer
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Unge hørehæmmede i ungdomsuddannelser
Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Erasmus+ Predeparture møde
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til synopsis.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Erasmus+ Predeparture møde
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Børne- og Familieafdelingen
SPS på ungdomsuddannelser
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Velkommen Dagens program.
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Information om Aula til forældre
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Manual til indsendelse af BUDGET
Præsentationens transcript:

SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde. www.spsu-net.dk)

Betingelser: For at få SPS skal du opfylde nogle generelle betingelser. Du skal: have en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse i en sådan grad, at du har behov for støtte for at kunne gennemføre uddannelsen på lige fod med andre studerende Eksempelvis. ADHD, Autismespektrumsforstyrrelser, angst, depression, dysleksi (ordblindhed), dyskalkuli (talblind), hørenedsættelse. være dansk statsborger, være omfattet af international overenskomst (for eksempel være EU- eller EØS-borger) eller kunne sidestilles med en dansk statsborger

Sådan søger eleverne om SPS: Eleven skal kontakte Læsevejlederen på hans/hendes uddannelsessted, hvis han/hun vil søge om specialpædagogisk støtte (SPS). Hvis eleven har dokumentation for en funktionsnedsættelse, skal han/hun medbringe den til samtalen. Eleven skal tale med læsevejlederen om, hvilke vanskeligheder hans/hendes funktionsnedsættelse giver i relation til den uddannelse, han/hun er optaget på.  Uddannelsesstedet laver selve ansøgningen Uddannelsesstedet opretter en ansøgning på elevens vegne og sender den til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Styrelsen træffer afgørelse i sagen, og der sendes et brev til elevens e-Boks. SPS-læreren får besked på ,hvilke elever der er bevilliget SPS og opsøger herefter eleven.

Hvornår kan man søge? Eleven kan søge om SPS, så snart eleven er optaget på en uddannelse. Det er vigtigt, at eleven, allerede når han/hun søger om optagelse på uddannelsen, gør opmærksom på, at han/hun eventuelt vil få behov for SPS for at kunne gennemføre uddannelsen. Når det starter nye hold, kommer der information i klasserne om muligheden for at søge SPS samt FVU.

Studiestøttetimerne kan bruges til: Strategisk læseforståelsesarbejde i forhold til fagtekster(Finde nøgleord, aktivere baggrundsviden osv.) Opgaveskrivning(Strukturering af det faglige indhold og bearbejdning af tekstens sproglige udformning) Eksamensforberedelse Du kan også få dine SPS timer i praktikken

Studieture og praktik Du kan få SPS til obligatoriske studieture og praktikperioder. Støtteformerne vil typisk være de samme, som dem du har fået bevilget til undervisningen på uddannelsesstedet. Hvis eleven mener, at der er behov for støtte i praktikken får han/hun en blanket med. (eksemplar af blanketten kan fås hos læsevejleder: Lillian Nielsen eller SPS lærer: Maria Frantsen) Koordinator for SPS funktionen på SOSUNord er Trine Urban. Ved spørgsmål kan Trine kontaktes på mail tblr@sosunord.dk eller mobil 27537112 Kilde: www. spsu-net.dk

FVU-læsning og FVU-matematik Alle elever, der starter på SSA, tilbydes FVU-læsning og/eller FVU-matematik. EUD-elever har mulighed for at deltage i både læsning og matematik, da de ingen afkortning har i deres uddannelse. Der undervises i FVU-læsning i 1. praktikperiode, da det ofte er læseproblemerne, der ligger til grund for matematikproblemerne, og derfor er timerne i matematik placeret i 2. praktikperiode. EUV-elever kan vælge mellem FVU-læsning eller FVU-matematik, hvor timerne er fordelt over 1. og 2. praktikperiode.

Lektiecafé: Der er lektiecafé tirsdag og torsdag fra 13-16 i kantinen på SOSUNord. Hjørring. Eleverne kan her bl.a. få hjælp til opgaveskrivning, læsning, refleksion og forståelse af tekster og fagbegreber. Man må gerne komme ind og benytte lektiecafeen, også når man er i praktik.

Elevrådgivning: Hver tirsdag mellem 8.00-15.30 i lokalet overfor administrationen. Hvis du har brug for at ”læsse af”. Tale med en neutral person omkring evt. personlige problemer der fylder og derved påvirker evnen til at være studieaktiv. Hvis man har spørgsmål i forhold til uddannelsen. Eksamensangst Hvis ikke jeg kan hjælpe, har jeg mulighed for at henvise til andre instanser.