Vejledningssamtale - rådgivning Skolens ledelse har en forpligtelse til at rådgive og vejlede ansatte, som har behov for det. Hvis skolens leder vurderer,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
Advertisements

Overgange ind og ud af efterskolen Unge i udsatte positioner skal have gode overgange. Både ind-på-ud af efterskolen. Men hvordan hjælper vi dem bedst.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Sene aborter i Danmark Jannie Dalby Salvig Medlem af abortankenævnet.
Hvem -Fagligt dygtige elever, der vælger Gymnasialt -Musikken i centrum, derfor STX -Sociale udfordringer -Personlige udfordringer -Skolens vejledning.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
1 Lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet Fokus på kriteriet handicap ved ansættelse Maj 2011.
Den tjenstlige samtale Organisationsuddannelsen – modul 1 1 Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
Program for mødet Kl : Velkomst Kl : Introduktion til lovændringen og de særlige opmærksomhedspunkter v/ Socialstyrelsen Kl : Særlige.
Virtuel undervisning for ’udeelever’. Brøndby Gymnasium Privat gymnasium startet i 2005 Klar profil: Idræt – it – internationalisering 240 elever Alle.
SRO SKRIV!. OVERORDNET STRUKTUR SRO SKRIV Gunvor Severinsen GREVE GYMNASIUM, 2016 OPGAVENS HOVEDDEL FORSIDE ABSTRACTABSTRACT INDHOLDS- FORTEG- NELSE INDLEDNING.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
”Den svære samtale”. Andre metaforer Den omsorgsfulde samtale Den udviklende samtale Den nødvendige samtale Den faglige samtale.
Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed.
Vejledningsstrategier Vejledningens strategiske udgangspunkt og vejledningens faser Thomas Kjærgaard
Handleplansarbejde Opstart af udarbejdelse af handleplan 2 2 Borger 1 1 henvender sig til kommunen Deltagelse i handleplansmøde
Aktivlovens sanktionsregler §§ Møde i Beskæftigelsesregionen
Udviklingen på førtidspensionsområdet 1.Hvordan har udviklingen været? 2.Hvad sker der inden indstilling til førtidspension og hvad sker der efter en afgørelse?
Mintzbergs former og kræfter på Realskolen. Adm. Leder Pæd. Leder FO-leder Bestyrelse Skoleleder -Relation til fagforening -Forskning og udvikling -Lønninger.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
Respekt for Grænser Fakta
Modul 6: Personlig salgscoaching
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Hvad er et forældrepålæg
Kliniske forsøg services på DKMAnet
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager
Alle rettigheder forbeholdes
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Rapportskrivning og fund
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Et godt samarbejde er en afgørende faktor for at skabe en værdiskabende byggeproces og opnå et vellykket byggeri. Dårligt samarbejde udpeges tit som årsag.
Lovgrundlag for information
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Etablering af en Socialstyrelse
ÅRHUS AFDELING.
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Iværksættere og finansiering
Velkommen til Retssikkerhedschefen
Virksomhedsservice Mariagerfjord
Temadag Iværksættelse af talentudvikling
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Inklusion i Folkeskolen
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Undervisningspligten
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Vejledning i validering
Skolebestyrelsesmøde
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Alle rettigheder forbeholdes
Alle rettigheder forbeholdes
Tilføj sted og dato v. Søren Gorm Fussing
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
B-BOX ELEVHÆFTE til udvikling af nye aktivitetskort til B-boxen
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Lovliggørelsessager og BR18
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Særforanstaltninger typer og indhold 28. august 2019
Præsentationens transcript:

Vejledningssamtale - rådgivning Skolens ledelse har en forpligtelse til at rådgive og vejlede ansatte, som har behov for det. Hvis skolens leder vurderer, at en ansat ikke fungerer godt, skal skolelederen gribe ind så hurtigt som muligt. Det kan f.eks. være kontakten med børnene i undervisningen, der ikke er god, det kan være samarbejdet med kollegerne, det kan være forældresamarbejdet, der ikke fungerer osv. Lederens rådgivning og vejledning er som udgangspunkt ganske udramatisk, og knytter sig ofte til den praktiske afvikling af dagligdagen, f.eks. efter at lederen har overværet undervisningstimer.

Vejledningssamtale - rådgivning I det øjeblik samtalen finder sted, går man sjældent ud fra, at der senere kommer en afgørelsessag. Derfor har lederen ikke pligt til at skrive referat af samtalen. Men det hænder, at lederen gør det alligevel, fordi han eller hun vil have dokumentation for at have opfyldt sin rådgivnings- og vejledningsforpligtelse. Rådgivning og vejledning er ikke afgørelser i forvaltningslovens forstand. Der er tale om almindelig, daglig ledelsesudøvelse.

Vejledningssamtale - rådgivning Skolens leder kan gå ind med rådgivning og vejledning, Skolelederen kan følge den pågældende lærers undervisning Skoleleren kan eventuelt tilbyde kursusvirksomhed, hvis det skønnes relevant, hun kan følge samarbejdet i det team, læreren er med i osv. Hver gang skolens leder iværksætter nogle af disse hjælpeforanstaltninger, bør hun notere det, så det ligger i lærerens P- sag. Det er nødvendig dokumentation, hvis det senere viser sig, at det ikke hjælper, og man derfor er nødt til at afskedige den pågældende.