Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Advertisements

Visionsproces Fra ord til handling.
Valg til Skovlunde Lokalråd 2006Side 1 Skovlunde Lokalråd - hvad laver vi ? Valg til Skovlunde Lokalråd 1. marts 2006.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Arbejde i temagrupper Metode:
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 16. MARTS 2016 VEJLEDNING OG STUDIEINFORMATION, HE AARHUS UNIVERSITET AU OPTAGELSE PÅ KANDIDATUDDANNELSEN.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Kommunernes understøttelse af kulturinstitutionernes undervisning - modeller for skoletjenester v/Marie Damsgaard Andersen.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Viborg Naturpark. PROGRAM Velkomst v/ Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget Oplæg om frivillighed og samskabelse v/ Lars Stentoft, kulturdirektør.
Præsentation af Cesso.dk. Bæredygtig energi til livet Vi arbejder for entreprenørskab og iværksætteri i undervisningen.
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?
Brugertilfredshedsundersøgelse På området for Voksne med Handicap 2015 De små bofællesskaber.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Aarhus Kommunes ønsker til leverandører Vi ønsker, at leverandørerne kan Bidrage til at frigøre ressourcer Bidrage til byens udvikling Bidrage til at.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
MasterClass i uddannelseskultur Iben Brock Jacobsen 1.reservelæge, PhD Arbejds- og miljømedicinsk klinik, OUH Ukylmøde10.December 2014.
Den svenske model og samskabelse Workshop den 25. maj 2016 V/ Ph.d. stipendiat Marianne Staal Stougaard og lektor Charlotte Jørgensen.
”Den gode historie” Kvalitetspatruljen Tradium, Auto 24. maj 2011.
1 Klimatilpasning på Frederiksberg. 2 Agenda Om Frederiksberg og dens forsyning Klimatilpasning på Frederiksberg Skybrudsplanerne Fremtidens udfordringer.
Pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder Koordineret kørsel i Danmark Trafikstyrelsens konference 20. november 2012, Chefkonsulent Henrik.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Online arbejdsmiljøuddannelse
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Velkommen.
Oplæg om metoder Vejle 14. Januar 2010.
Byrådets temamøde 15. januar 2015
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Velkommen Robusthed basiskursus
Døre til fremtiden Fremtidens byer - bæredygtige byer?
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Projektbeskrivelse: Udarbejdet i af
Dagens program Time: Arbejde med ide og pitch Time: Pitche for 2. K.
Fællesmøde med boligorganisationerne 30. oktober 2017
Anerkendende pædagogik
Gys Gys Gys i Gåsehudsparken.
Central kontra decentral
Det man ikke ser har man ikke ondt af
FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige?
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
/ Miljøstyrelsen / Titel på præsentation
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Borgermøde.
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Netværksmøder - Drejebog
i Gåsehudsparken D 31. oktober 16-21
En god start på lægelivet
Hvorfor rethinkIMPACTS? og Hvad er rethinkIMPACTS?
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Visionære Regionale Udviklings Planer
Visionære Regionale Udviklings Planer
CØ SMV – Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Danmarks Vejlederforening
Naturen i Viborg Kommune - det Grønne Råds temaaften om Viborg Kommunes natur Onsdag den 30. januar 2019 kl i Viborg Musiksal, Gravene.
Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Viborg Kommunes placering i benchmarking-analyser på natur-, miljø- og klima-området Oplæg på fællesmøde mellem det Grønne Råd og Viborg Kommunes Klima-
Spørgsmål til ‘spis og snak’ session
LAG Odder-Hedensted.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
for sociale tilbud på psykiatri- og misbrugsområdet 13. maj 2019
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Præsentationens transcript:

Urban Lab

8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands kulturliv

Fælles ambitioner om at skabe områder som er fulde af liv, aktiviteter og fysisk udfoldelse som tiltrækker nye borgere og turister og som sender et signal om, at byen og dens bydele er åbne og attraktive for alle at bo og leve i.

Bekymringspunkter – kan det lade sig gøre? ønsket om kant og kvalitet ender med at skabe ensartethed

Kan det lade sig gøre? ukonkrete ideer om hvordan det skal ske – hvor mange caféer og parkourdyrkere kan der være i mellemstor dansk provinsby?

Kan det lade sig gøre? manglende fokus på bylivets værdikæde: Hvem skal bruge denne facilitet hvornår, og hvad skal få dem til at gøre det? –Differentiering –Målgruppens størrelse og aktionsradius –Funktionskrav Foto: Hanne Nielsen

Hvad er Urban Lab?

Tankesæt – Cultural Planning Tage udgangspunkt i områdernes kulturelle ressourcer, det vil sige en kulturhistorie og en lokal stedsidentitet, der mere eller mindre synligt er til stede de mennesker, der bruger områderne, eller kan tænkes at ville bruge områderne – dette gør forskellige former for borger- /brugerinddragelse til et kerneelement i projektet.

Aktiviteterne Fra 2013 – 2017 Støtte fra Aarhus 2017 og Region Midtjylland i 2013 Også søgt for 2014 Planen er at have afviklet en workshop og et kunstneriske nedslag i alle de deltagende kommuner, når projektet afsluttes i 2017.

Motoren: Projektforløb i perioden (gentages 8 gange) Workshop Fagligt input om temaet for workshoppen f.eks. om udenlandske erfaringer eller vellykkede eksempler Præsentation af analyse af et antal konkrete byrum i de deltagende byer ift. temaet, udarbejdet af konsulenter, universitetsansatte eller grupper af studerende De sidste timer bruger deltagerne fra hver by sammen på at stille spørgsmålet: Hvordan bruger vi det, vi har set? Skal vi præsentere det for politikerne? Skal vi justere planlagte projekter? Kunstnerisk nedslag I 1 – 2 byer laves et ”kunstnerisk nedslag” ud fra temaet Nedslaget skal synliggøre mulighederne inden for temaet, og vil ofte være af midlertidig karakter Nedslaget ”besigtiges” af deltagerne i workshoppen, evt. sammen med politikere Besigtigelsen slutter med en opresumering ”Hvad har vi lært, og hvordan kan det bruges hos os?”

Kunstneriske nedslag

Eksempler på temaer Lys Kulturhistorie Det midlertidige Havnen som scene Kan uddannelses- institutioner skabe byliv? Baggårdene Borgerinddragelse Detailhandelen Teater som byudvikler Kan ejendomsmæglere lave byudvikling Vand – bæredygtighed Det grønne – urban gardening

Plus hvad der måtte komme til hen ad vejen Introduktion for nye Kulturudvalg og Teknik og Miljøudvalg Bylivstællinger

Organisering Nedsættes Ad Hoc Har f.eks. ansvar for en workshop eller et kunstnerisk nedslag Dog nedsættes der en permanent ”koordinationsgruppe” på 3 – 4 personer 2 fra hver kommune, 1 fra kultur og 1 fra byplan Deltager i alle workshops Skal videreformidle indsamlet viden i deres baglande Formidler viden om, hvad der vil give udbytte for deres organisation Tager ansvar for projektets samlede fremdrift ikke kun eget ansvarsområde Aalborg Universitet Arkitektskolen Bascon Aarhus 2017 M.fl. Bidrager med sparring Kommer med bud på nationale og internationale aktører, der med fordel kan inddrages En fra hver kommune, en fra KØV Halvt kultur, halvt byplan I al væsentlighed ledere StyregruppeAdvisory Board Arbejdsgrupper Projektgruppe