Lars Gorm Povelsen Lidt om mig: -Virksomhedskonsulent, ansat i KTS praktikcenter -”døråbner” til virksomhederne og grafisk tekniker, skiltetekniker samt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
EVejledning Et tilbud til elever i grundskolen – og deres forældre - og for alle andre uddannelsessøgende.
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
Opgaven jeg fik stillet
Forældremøde 9. klasse Vejledningsaktiviteter Uddannelsesaften
Hvad er vi (bl.a.) optaget af i UVM?
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Uddannelsesforum 2012 Slip dem løs …! Grøndalsvængets skole København Lærer: Elsebet Jakobsen.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
”Vi når målet – men hvordan?”
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Kvalitet i Skolepraktikken - kick-off-møde 13.marts 2012 Projekttitel : ”Virksomhedspartnere i skolepraktikken” Baggrund : a)Tab af ca. 700 ordinære praktikpladser.
Hvad kræver det? Parat til erhvervsuddannelse. Parat til… Erhvervsuddannelser? En konkret erhvervsuddannelse? Grundforløb? En bestemt indgang? En konkret.
Bydelsmødrene udpeges og gennemfører uddannelsesforløb på CBSI og kompetenceudvikles herefter løbende. Kompe tencer SUD Erfarin ger fra andre projekt er.
Velkommen til Repræsentantskabsmøde
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
Sådan er vi gået i gang med Grøn Generation. Præsentation af projektet At vi ser projektet, som en god mulighed for at få et øget samarbejde mellem Teknik.
National informationsdag 6.november 2012: Internationale virksomhedsbaserede læringsforløb - hvorfor og hvordan? ”Elever skal af skolen gives lejlighed.
8.kl Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København mellem.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
  Københavns Tekniske Skole udbyder erhvervsuddannelser(fem indgange og 26 hovedforløb). Teknisk gymnasium (HTX) og kompetencegivende efteruddannelse.
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Velkommen til SSP-aften om unge, alkohol og festmiljø i Allerød.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.
Uddannelsespolitik og Beskæftigelsespolitik Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler.
Informations- og dialogmøde 23.august 2010 om start af EUX på tømreruddannelsen på KTS – Hvad? Hvorfor ? og Hvordan? Hvad? Ny fireårig uddannelseslinje.
Temamøde om erhvervsvejledning i et regionalt beskæftigelses- perspektiv 13. marts 2009 Roskilde Kongres- og Idrætscenter Jesper Clausen, vicedirektør.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Leverandørmøde Snedker 20. april 2014 kl på Selandia.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Indsats og resultater - sigtelinjer for 2013 og 2014 v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Projektleder Marianne Eltong Gade Tirsdag den 6. oktober 2015
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Forældremøde i 9. klasse
PERU´17 - EN SMITTENDE TRO
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Børne- og Uddannelsesudvalget Assens kommune
Hvordan møder praksis de nye lærere?
At gøre karriere.
Evaluering af skoleåret og planlægning af skoleåret
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
SOSU NORD, praktikken og elevplan
EASY-P Konference april 2012
Praksisnær praktikpladsformidling D.28.november 2017
SOSU NORD, praktikken og elevplan
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

Lars Gorm Povelsen Lidt om mig: -Virksomhedskonsulent, ansat i KTS praktikcenter -”døråbner” til virksomhederne og grafisk tekniker, skiltetekniker samt industri- og procesoperatøruddannelsernes ansigt udadtil -Praktikpladsskabende aktiviteter -Vedligeholdelse af eksisterende kontakter -o.m.a. Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 Rød tråd mellem hovedforløb og praktik på Københavns Tekniske Skole Tre skoler – Støttet af Regionsrådet i Region Hovedstaden med ca. 3.5 mio. kr. Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november Flere besøg i og bedre servicering af virksomhederne i og udenfor praktikperioderne -En større elevtilfredshed med undervisning og undervisere indenfor deltagende uddannelser- voksende i perioden og mindst en score mellem (ETU) -Reduktion af elevfrafaldet i de 14 hovedforløb på 35% i løbet af projektperioden -En målbar større generel virksomhedstilfredshed på mindst 60 procentpoint i løbet af projektperioden Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 Konkrete projektaktiviteter på KTS: 50 Lærere på 300 virksomhedsbesøg hos hovedforløbselever i 9 deltagende uddannelser : a)Kortfattede info til virksomhederne om uddannelsernes skoleophold – indhold og struktur a)Møder i principielt hvert praktikforløb i virksomheden mellem den lærer, elev og den praktikansvarlige i virksomheden - samtaleguide a) Mulighed for en mere individualiseret hovedforløbsundervisning Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 Konkrete projektaktiviteter på KTS (uddrag) : Mesterbesøg på skolen sidste skoledag i hovedforløbene i snedkeruddannelsen Virksomhedsstillede opgaver i tømreruddannelsen Virksomheds-tonede hovedforløb på grafisk teknikeruddannelsen Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 Elevfrafald på hovedforløbene i % på KTS, TEC og CPH-WEST – Kilde: UVM, Frafaldsstatistik januar egen tilvirkning Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n Skole 2010/ / / /2014 KTS 11,6%11,4%9,5%9,7% TEC 7,1%7,0%8,4%10,9% CPH- WEST 8,7%7,0%6,0%6,1%

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 VTU-måling i udvalgte hovedforløb på KTS Kilde: Sabine Bjørg Jensen Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 Score ved udvalgte VTU-spørgsmål på KTS – Kilde: ENNOVA samt særskilt VTU-undersøgelse med fokusgruppeinterview i januar 2015 med 19 virksomheder repræsentative for de 9 uddannelser, som deltog i SVK- projektet Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n VTU-spørgsmål på KTS (fokus- gruppe) Vil din virksomhed samarbejde med KTS næste gang I skal ansætte elever ? ? Jeg vil anbefale andre virksomheder at tage elever/lærlinge fra KTS

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 Info til virksomhederne om uddannelsernes skoleophold: De, der har modtaget materialerne, har været ok tilfredse – men har stort set ikke haft nogle kommentarer til dem Møder i praktikforløb i virksomheden mellem lærer, elev og praktikansvarlig: Virksomhederne helt overordnet glade for besøget og ønsker flere besøg for fremover at styrke dialog og samarbejde mellem skole og virksomhed Mulighed for en mere individualiseret hovedforløbsundervisning: Generelt stor enighed om, at det er et rigtig godt tiltag, som vil styrke elevernes uddannelse. Udsagn fra fokusgruppeinterview i januar 2015 med 19 virksomheder repræsentative for de 9 uddannelser, som deltog i SVK-projektet Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 ETU på KTS Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 ETU på KTS Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n

Skoleudvikling i praksis for erhvervsuddannelserne 2. november 2015 perspektiv Følgende initiativer i værksættes på KTS i 2016 på baggrund af projektets anbefalinger: Lærerbesøg i virksomheden i den første praktikperiode. Lærer medbringer ”startpakke” til virksomheden med informationsmateriale om skoleopholdene og praktikmålene i de enkelte praktikperioder. Administrativ support i planlægningen af lærerenes besøg i virksomhederne Opfølgende lærer-kontakt til virksomheden i de efterfølgende praktikperioder – eventuelt via telefon eller mail. Skolen byder sig til som ”problemknuser” og bistår om muligt de oplæringsansvarlige i virksomhederne med pædagogisk råd og dåd Alle 15-17årige skal følge deres uddanelsesplan Kommunerne skal vurdere uddannelsesparathed blandt de unge Kommunale tilbud for årige, som ikke er uddannelsesparate 10.klasse på erhvervsskolerne Bortfald af krav om deltagelse i introkurser i 8.klasse Reduceret brobygning i 10.klasse n