DIALOGMØDE Socialudvalget, Brugerrepræsentanter samt ledere og konsulenter på det specialiserede socialområde for voksne Tirsdag 16.6.2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Konklusion på Workshop om sindslidende
Workshop 5.
Socialstyrelsens nye vidensnotater
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Handicap & Psykiatri.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Medindflydelse • Ligeværd • Arbejdsfællesskab • Frivillighed • Fokus på ressourcer ARK´en Satspuljemidler 2010 kr. afsat midler til etablering af Arbejdsrehabiliteringsklubber.
DES årskonference 2013 Regeringens evalueringspolitiske program og de store velfærdsområder.
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
FKO og Masterplanens Resultatdokumentation
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Rekruttering og motivering
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Hvad ved vi om socialt udsatte borgeres rygevaner? v/ projektmedarbejder Jane Brinch.
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Formålet med dagen Styrke Handicaprådenes samarbejde og indflydelse i kommunerne Ny viden, erfaringsudveksling og inspiration til det fremtidige arbejde.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Socialforvaltningen Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune Ændring i serviceniveau ved budgetfald fra 2011 – 2012 Familier,
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
2. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Psykoedukation skizofreni Session 1 – introduktion Undervisere:
24. Juni 2009 EPOS - Mette Vase Matcher EPOS’ uddannelsesudbud de udfordringer vi står over for? v. Mette Vase Uddannelseskonsulent i EPOS.
Effektsyring og Effektafhængige økonomimodeller.
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Kommunernes økonomistyring
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Ungiaarhus medarbejdersamling 17. marts 2017
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Beregningsredskab Vidensdatabase Start SØM
Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med Skolerådet
Rehabilitering og hjemmehjælp
Mere MOST - mindre fravær
DIALOGMØDE PÅ JKI 24. juni 2015.
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Metoden brugerstyret behandling
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Temadrøftelse Byrådet Slides om ‘Plan for det specialiserede socialområde for voksne d. 11. juni 2018.
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR, Udvikling DEFACTUM.
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Progressionsmålinger og realkompetencevurderinger
Hovedresultater af Trivselsundersøgelse 2019
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

DIALOGMØDE Socialudvalget, Brugerrepræsentanter samt ledere og konsulenter på det specialiserede socialområde for voksne Tirsdag

Velkomst ved Laurids Christensen Formand for Socialudvalget

Program PunktIndhold 1.Velkomst v/Laurids Christensen, Formand for Socialudvalget 2.Oplæg v/Susanne Strandkjær, Centerchef Udgifter og budget fra og hvordan ser det ud ift. andre kommuner. 3.Oplæg v/Susanne Strandkjær, Centerchef Hvor står vi lige nu i den langsigtede faglige omstilling? Visning af to film. 4.Oplæg v/Casper Burlin, Konsulent hos Projektlab Brugerundersøgelse vedr. tilbuddene på Solsortevej. 5.PAUSE 6.Præsentation v/Charlotte Markussen, Direktør Debat om muligheder for yderligere udgiftsreduktioner på området. Dialog ved bordene og opsamling i fællesskab. 7.Afrunding v/Laurids Christensen, Formand for Socialudvalget

Målgrupper for Socialudvalgets budgetansvar Personer, der på grund af betydelig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse eller særlige sociale problemer, har behov for støtte til at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten: Personer med udviklingshæmning og/eller udviklingsforstyrrelser Personer med psykisk sårbarhed Personer med erhvervet eller medfødt hjerneskade Personer ramt af hjemløshed, vold i hjemmet, alkohol- og stofmisbrug

Udgiftsudvikling R = regnskab FR = forventet regnskab B = budget

Udgiftsudvikling hele landet

Budgetudvikling

Aktivitetsudvikling Vi har ikke så gode data på aktivitets-udviklingen tilbage i tiden. Men vi ved, at antallet af borgere er steget på især bostøtte, misbrug og STU. En faktor er, at borgerne lever længere. Vi har implementeret et nyt system, så vi fremover kan følge aktivitetsudviklingen mere detaljeret. Vi ønsker national opmærksomhed på udviklingen og forståelse af årsager.

Ballerup benchmark 2012 undersøgelsen sammenlignet med §103Udgift pr årig, kr / /26 Modtagerandel 2,314/292,212/26 §104Udgift pr årig, kr / /26 Modtagerandel 4,917/294,513/26 STUUdgift pr årig, kr / /26 Modtagerandel 1,310/281,924/26 BoområdetUdgift pr årig, kr / /26 Modtagerandel 11,814/2918,019/26 I altUdgift pr årig, kr / /26 Modtagerandel 23,814/2934,318/26 Udgiftsniveau: udgift pr. borger i aldersgruppen 18-64, kr. Modtagerandel: antal modtagere pr borgere i aldersgruppen 18-64

Udgift for borgere pr. paragraf

Hvilke udgiftsdrivere er der? Genopretningsarbejdet og ”Planen” tager afsæt i udgiftsdriverne Antal borgere Reducere tilgangen ved tidlig indsats? Gennemsnitspriser (dagtakster og særtakster) Nedbringe dagtaksten pr. borger ved hjemtagninger og mindre indgribende tilbud og prisforhandlinger. Varighed af forløb Reducere forløbenes varighed ved fokus på at udvikle borgernes egne ressourcer med klare mål og indsatser, der virker.

Hvor står vi lige nu i den faglige omstilling? Er færdige med hjemtagninger og med at etablere/udvikle egne tilbud og driver nu mange tilbud selv. Dermed i højere grad muligt at sikre, at tilbuddene arbejder efter de mange elementer i Planen for Socialområdet Har haft fokus på at have en bred tilbudsvifte og fleksible tilbud, så der så vidt muligt er et godt match for alle borgere.

Hvor står vi lige nu i den faglige omstilling? Har arbejdet med at dygtiggøre vores medarbejdere i flere år. Nu fortsættes kompetenceudvikling af 300 medarbejdere i form af: – at arbejde mere målrettet med borgerens mål – at arbejde med rehabilitering – at reflektere over metoder – at implementere afprøvede metoder Desuden skal vi i 2016 have mere fokus på tidlig indsats i fællesskab med andre områder. Senere udviklingsområder er velfærdsteknologi, brug af frivillige.

Sådan arbejder vi med motivation og mål i Socialpsykiatrien Oplæg ved Jane Svendsen, Områdeleder Film med Mette

Sådan har vi hjemtaget borgere til fleksible tilbud, der kan tilgodese den enkeltes behov på tværs af diagnose Oplæg ved Peter Frøby, Leder af Solgården Film med Thomas

Brugerundersøgelse Vedrørende tilbuddene på Solsortevej Oplæg ved Casper Burlin, Konsulent hos Projektlab.

Formålet med undersøgelsen … har været, at få afdækket brugerne på Solsortevej, brug af deres tilbud samt deres tilfredshed med at være i et hus med blandede målgrupper. Brugeren på Solsortevej er: Værestedet, Fristedet og Solgården - mennesker med psykisk sårbarhed og udviklingshæmning.

Brugerne blev spurgte om Deres brug af dag/fritids tilbud Tilfredsheden med aktiviteterne i tilbuddet Tilfredshed med medarbejderne Tilfredsheden med lokalerne. Dertil spørgsmål om hvad der var godt ved at flytte til Solsortevej samt hvad de savnede ved deres gamle tilbud. Deres tilfredshed ved at komme i dag/fritids tilbuddet Hvordan de har det med øvrige brugere på Solsortevej Hvordan de har det med, at der er forskellige tilbud på Solsortevej Interesse for at deltage i aktiviteter med brugere fra de øvrige tilbud Om de har venskaber eller taler med brugere fra de andre tilbud Om de forventer at fortsætte i deres tilbud

Besvarelser

Opsummering Generel tilfredshed med at komme i tilbuddene og med de aktiviteter der tilbydes. Ikke entydig tilfredshed med blandede målgrupper på Solsortevej. Brugeren fra Værestedet, og til dels mennesker med psykisk sårbarhed fra Solgården, ønsker ikke at deltage i aktiviteter på tværs af målgrupper. Stor tilfredshed med at deltage i tilbud om fysiske aktiviteter. Mindre tilfredshed med lokalerne for Værestedets brugere. Langt de fleste forventer at fortsætte med at komme i deres tilbud.

Spørgsmål? (vi har 2 hurtige minutter)

PAUSE 5 minutter

DEBAT om budget 2016 og muligheder for yderligere udgiftsreduktioner på området. Præsentation ved Charlotte Markussen, Direktør Dialog ved bordene. Opsamling i fællesskab.

Fordeling ved bordene Fordel jer ved bordene, således at der sidder: 1 fra Socialudvalget (blå) Højst 1 fra Handicaprådet (grøn) 1 fra Udsatterådet (rød) Min. 2 ledere, men ikke fra samme sted (lilla) Højst 1 konsulent (orange)

DEBAT Med baggrund i dagens oplæg om udgiftsudviklingen og den faglige omstilling: Er det den rigtige retning? og Hvad kan vi gøre yderligere for at bringe udgifterne ned?

Afrunding ved Laurids Christensen Formand for Socialudvalget