”Det lange seje træk” Redskaber i ”håndholdt” virksomhedsrettet indsats. Matchgruppe 4 og 5.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Advertisements

NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
Kulturforandringer i Børn og Unge Kulturforandring i hele Børn og Unge Hvad går det ud på? Kulturforandring i Område Skanderborgvej og Viby lokaldistrikt.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Metodebeskrivelse Den Røde Tråd 1 Udgangspunktet for sagsbehandleren: Sagsbehandleren skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde, a-kasse eller uddannelse.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation - den bedste opfindelse siden skiveskåret rugbrød.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
Dorthe Holm HVASKO.dk Pædagogisk vejledning Dorthe Holm.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Generelle udfordringer og perspektiver i vores arbejde med kvalitet, effektivitet og styring KL, Middelfart 4. december 2007 Klaus Majgaard.
Autoriseret psykolog Lars Hugo Sørensen Velkommen til minikonference.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
MOTIVATION OG VEDVARENDE VANER. HVORFOR GØR VI IKKE DET VI ”BURDE” GØRE?
Randers Kommune Forelskelse Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Fag-mål 5 i ”Sundhedspædagogik og kommunikation.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Personligheds- forstyrrelser / Borderline v. Lea Moth Johansen Og Eva Nedergaard.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
Kognitive strukturerede samtaler. Hvem er jeg Uddannet lærer i 1995 Langagerskolen 1995 – 2009 Skolevejleder / kurator 2003/04 Bagland 2009 – Ikke psykolog!
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Randers Kommune Jalousi Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Målstyring. Hvordan styres virksomheden sikrest & bedst ? Lav frekvente målinger (måned, kvartal, år) Hvilke? (KTA = Kunde tilfredsheds analyse, MTU.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
At føre logbog Ida Marie Rasmussen 2016.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Opfølgning på konflikter - samtale med barnet eller den unge Målgruppe: Alle plejefamilier.
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Verdens bedste badminton-forældre – og lidt psykologisk teori på dette
- for samarbejdspartnere
Kommunernes økonomistyring
Behov, motivation og mestring
Erfaringer efter et år med
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
GODE MINDER MOTION FÆLLESSKAB
God undervisning er dialogisk Munkebjerg-konferencen 24
Anerkendende pædagogik
Team 1a Thyra, Charlotte, Poul
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Stinne Aaløkke Ballegaard Seniorprojektleder, antropolog
Stresshåndteringsgruppe
En forhandling – to vindere
Stresshåndteringsgruppe
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Netværksmøder - Drejebog
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Praktikpladssøgning Morten Jensen Flemming Trier Andersen.
Sådan bruger du præsentationen
Ledelsesevaluering.
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Personaletræf Brogården 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Præsentationens transcript:

”Det lange seje træk” Redskaber i ”håndholdt” virksomhedsrettet indsats. Matchgruppe 4 og 5

Virksomheden Borgeren Jobkonsulenten

Dialogen med borgeren Vores dagsorden –Arbejdsmarkedsrettet Borgerens dagsorden –Usikker? Kan/kan ikke Tør/tør ikke Vil/vil ikke

Den kognitive samtale Fokuserer på personers tænkning –Der skelnes mellem hensigtsmæssig og uhensigtsmæssig tænkning. –Hensigtsmæssig: Jeg gør det så godt jeg kan, Det bliver nok bedre i morgen, jeg ved jeg altid kan bede om hjælp, jeg er ikke hverken bedre eller værre end andre. –Uhensigtsmæssig: Jeg kan ikke overskue tingene, jeg vil ikke kunne klare det godt nok, jeg er bange for at jeg gør noget forkert, jeg klarer det nok ikke

Den kognitive samtale Den kognitive samtale handler (overordnet) om at finde ud af om personer tænker (og handler) hensigtsmæssig eller uhensigtsmæssigt i forhold til at opnå målet. - fordi tænkningen influerer og styrer personens adfærd og handlinger i relation til at kunne arbejde mod målet.

Den kognitive samtale At skabe sammenfaldende mål. At kommunen opleves som en samarbejdspartner – ikke som en trussel. Det sker ved at ændre den vanskelige modstandsfyldte samtale til en samarbejdende samtale

Den kognitive samtale Alt i alt ønsker vi med den kognitive sam- taleform, at opbygge et hensigtsmæssigt tanke og handlemønster – en erstatning af hindrende med fremmende tanker.

Samarbejde mellem virksomhed, borger og jobkonsulent Trepartssamtale med - ærlig forventnings- afstemning. Tilbud om mentorstøtte Hyppig opfølgning – ikke kun hver 3. må- ned Jobkonsulent klar til ”hurtig udrykning” Vedholdende indsats – indtil det lykkes !

Partnerskaber Samarbejdsaftaler (virksomhed i virksomheden) med private virksomheder – om praktikpladser. Kombiner evt. tilbuddet om praktikpladser med andre tilbud – f.eks motion/fysisk træning.

Resumé Klar kommunikation og samtale baseret på ”kognitiv tilgang”. Afliv uhensigtsmæssig tænkning – skab hensigtsmæssig tænk- ning. Aktiv brug af mentorer. Tæt samarbejde mellem virksomheden, borgeren og jobkonsulenten Hold borgeren ”fast” – indtil det lykkes.