OLIE- OG MINERALSTRATEGI Grønlands Arbejdsgiverforening – input til fremlagt:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Inspirationstema: Børns rettigheder
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Landsorganisationen i Danmark Rapport fra Udvalget om modvirkning af social dumping Dansk Forening for Arbejdsret den 22. november 2012 v/Stephan Agger.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
mellem Miljøministeriet og KL
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Økonomistyring og økonomiske modeller
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
2 Eksterne forhold Oversigt
Risici for SAPA-projektet
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN i samarbejde med FORENINGEN NYDANSKER Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK.
Empowerment og sundhed
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Tillidsreformen – hvordan har jeg arbejdet med reformen og hvor langt er vi nået? MED konference
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Arbejdsmetode SWOT-analyse på eksisterende set-up Andres erfaringer med enstrenget erhvervsfremme- system VISION Version 1 Hvilke krav stiller visionens.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Risikoledelse i det offentlige Danmark Håndtering af økonomiske risici Oplæg på PRIMO-konference Chefkonsulent.
Nye ældre – nye muligheder
sammen om sundhed Sundhedsforum
OK 07 Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen Dansk Arbejdsgiverforening.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Fremtidens Borgerservice i Grønland Kuupik Kleist 9. marts 2010.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Mål- og resultatstyring
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
NY ORGANISATIONSSTRATEGI Generalforsamling 23. marts.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Kulturarven er en aktiv ressource i samfundet. Politisk samfunds- mæssigt perspektiv Interessent- perspektiv Proces- perspektiv Medarbejder- perspektiv.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.
Strukturreformen i Danmark
Om udvalgets arbejde Dansk Forening for Markedsføringsret
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Tilfredshedsundersøgelse
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Kommunernes økonomistyring
Rehabilitering og hjemmehjælp
Center natur, miljø og trafik
Strategi Juni 2013 Montanas Strategi
Orientering omkring Budget
Strategi for Danmarks digitale vækst
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Systemejer organisation
Ændringer i uddannelsesstøttereglerne
resultater i miljø- og Fødevareministeriet
Ghanas graduation IDA arrangement 4. februar 2019
Administrativ organisering
Statens HR – Implementeringskoncept
Det kompetente Nordjylland
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Høring af forslag til Budget
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

OLIE- OG MINERALSTRATEGI Grønlands Arbejdsgiverforening – input til fremlagt:

FRISKE PENGE Mulighederne for mere bloktilskud og mere støtte fra EU eksisterer ikke Det offentlige er presset økonomisk – både Selvstyret og Kommunerne Fiskeriet kører stadig godt og skaber vækst Turismen kører, men stadig i lavt gear Råstofaktiviteten er lav og stadigt faldende Indenlandsk efterspørgsel er lav og stadigt faldende Der er behov for friske penge, hvis der skal gang i samfundet igen

Hvordan tænker investorer Er projektet godt Er projektet bedre end andre projekter Hvad kan jeg tjene Hvordan får jeg pengene ”hjem” Hvilke usikkerhedsfaktorer er det –Projekt risici –Politiske risici Hvad tænker og gør andre investorer?

Implementering af koalitionsaftalen? I regeringens koalitionsaftale står der bl.a: Der oprettes et ra ̊ stoftilsyn Der oprettes en ra ̊ stofudvalg, der varetager det parlamentariske tilsyn af ra ̊ stofomra ̊ det Der skal sikres kendskab til alle de planer som virksomhederne indenfor omra ̊ det har, ligesom fuld a ̊ benhed i forvaltningen skal sikres Ra ̊ stofdirektoratet omdannes til et departement Efterforsknings- samt udvindingstilladelser for kulbrinteomra ̊ det sta ̊ r ved kraft, dog vil man være tilbageholdende for at uddele nye tilladelser Disse centrale emner er ikke umiddelbart kommenteret i den fremlagte strategi.

Bedre regulering og administration Strategien har et ambitiøst mål, hvilket grundlæggende er positivt –Men det er vores vurdering, at følgende kan være erfaringer kan være en hæmsko: Lovgivningen er en rammelov -> giver for meget mulighed for fortolkning hos forvaltningen -> usikkerhed Manglende konkret beskrevne regler og retningslinjer, der skal opfyldes af licenshaver Undervejs i processen med licensselskaber ændres krav til indhold i aftalerne Manglende klare og aftalte tidsplaner og beskrivelser af myndighedsprocessen Vi har anbefalet nedsættelse af en arbejdsgruppe, der med baggrund i erfaringerne kan komme med forslag til modernisering af råstofloven

Mere koordinering på tværs Vi er helt enige i, at der skal være mere og bedre koordinering på tværs af de sektorpolitiske initiativer –Men vi opfatter det som næsten fraværende, når vi ser på de enkeltvise fremlagte politiske forslag Vi anbefaler, at der etableres en organisations- og planlægningsstruktur både på højt POLITISK og ADMINISTRATIVT niveau, der kan stå for denne tværgående styring. Vi anbefaler desuden etablering af et ”råstofråd” med deltagelse af eksterne eksperter kan indsamle viden og afgive anbefalinger til Naalakkersuisuts beslutninger på området. Vi er enig i Naalakkersuisuts egne planer fra koalitionsaftalen – men ser dem ikke kommenteret i strategien – om oprettelse af et RÅSTOFTILSYN samt en omdannelse af Råstofstyrelsen til et departement.

I øvrigt Ønskes der en yderligere belysning af grundlaget for oprettelse af GeoServey Grønland Ønskes der bedre model-scenarier for de fremlagte beskatningsmodeller, der kan gøre dem mere sammenligneligt og vise forskel i afkast til samfundet Anbefales det, at der ikke gennemføres statiske opgørelser af virksomhedernes kompetencer, der i misvisende form resulterer i mistet mulighed for kontrakter og dermed arbejdspladser Er det ærgerligt, at erhvervslivet ikke fik mulighed for, at blive en del den omtalte arbejdsgruppe mellem departementet og Erhvervs- og Vækstministeriet Er vi enige i, at muligheder og forhold omkring Offentlig-Privat-Partnerskab indenfor infrastruktur-investeringer, vandkraft m.v. skal belyses og vurderes seriøst

USIKKERHED DRÆBER Der er behov for et national kompromis om Råstofpolitikken Løbende ændringer er gift for investorerne Der er behov for at fastlåse politikken herunder beskatningsforhold i en længere årrække Hvem gad spille Lotto, hvis der ikke var nogen gevinster