Et idé - og metodeudviklingsprojekt Gentofte Kommune & herberget Overførstergården.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inddrag nu Kick-off møde
Advertisements

Workshop 5.
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Reform af førtidspension og fleksjob
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Tirsdag d. 20. august 2013 Reformer på arbejdsmarkedsområdet.
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Medborgerskab – på sporet
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
DES årskonference 2013 Regeringens evalueringspolitiske program og de store velfærdsområder.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
FKO og Masterplanens Resultatdokumentation
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
Jobcentre; problemer, opgaver og kvalifikationer
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Overkant telst og illustration Underkant tekst og illustration Venstrekant, tekst og illustrationHøjrekant, tekst og illustration Grundlinje, navnemærke.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Koordination mellem psykiatrisk afdeling og kommunen.
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Uddannelsesafklarende samtaler
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Årskursus for visitatorer 2009 Et blik i krystalkuglen på visitatorernes fremtidige arbejdsområde.
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
Målgrupper og indsatsområder 3 Målgrupper Jobklare ledige med mere end 12 måneders ledighed Indsatsklare kontanthjælpsmodtagere Modtagere af ledighedsydelse.
Medarbejderkonference 2014 Plan 2021 Temadrøftelse, Central operatør og samarbejdspartner. Præsentation af workshop 4.
De socialt udsatte, match 4 og 5 Ingen uddannelse Lidt eller ingen arbejdsmarkedserfaring Mangelfuld skolegang Kriminalitet Dårlige boligforhold – eller.
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Konsekvenser af at indføre ressourceforløb Hanne Weise, AMS.
Opgaven! Endnu flere unge skal have en ungdomsuddannelse. Færre unge på offentlig forsørgelse. Færre unge på førtidspension.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Viborg Kommune - frikommune Aktiviteter på beskæftigelsesområdet.
Indsatsen over for kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 - Kortlægning og anbefalinger.
Ophør af JAF Inden ophør af et JAF skal kommunen foretage en vurdering af borgerens arbejdsevne og dennes muligheder for at komme tilbage i beskæftigelse,
Tilbud i jobcentrene til psykisk sårbare og forventninger til samarbejdet Jobcenterchef Johnny L. Madsen.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Jobcenter Helsingør indsats i forhold til flowet mellem A – dagpenge og sygedagpenge Indsatsen begyndte i oktober 2012 Indsatsen blev iværksat da vi havde.
Faldende beskæftigelse og stigende ledighed. Udviklingen i beskæftigelsen i Region Midtjylland
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
A/S Gelsted Bygningsindustri1 1 ”Ny chance til alle – den gode historie fra en produktionsvirksomhed” Ved Lars Vigsø,Susanne Toftager A/S Gelsted Bygningsindustri.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Politikker temamøde - Region Sjælland April 2016.
Metodeudvikling og netværksdannelse i frontlinjen Projektleder Jesper Blådal-Hansen Socialforvaltningen, Københavns Kommune
Temamøde om flowet mellem a-dagpenge og sygedagpenge Roskilde Hallerne 22. Oktober 2013.
Brugen af virksomhedsrettede tilbud til personer med funktionsnedsættelse v/ Bente Ellegaard og Anne Lyders Gade Specialfunktionen Job & Handicap.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland ”Brug for alle” – velkomst og indledning v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Evaluering af Arbejdsevnemetoden Evaluering udført for AMS September 2010.
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
Ishøj-projektets pilotstudie
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Kultur Idræt Bevægelse
SUF - gevinstrealisering
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Beregningsredskab Vidensdatabase Start SØM
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Præsentationens transcript:

Et idé - og metodeudviklingsprojekt Gentofte Kommune & herberget Overførstergården

Indhold - De vigtigste erfaringer Kort om projektet Kernen i indsatsen – hjemløseprogrammet Projektdeltagernes resultater Økonomien ved en intensiv social indsats Projektets vigtigste erfaringer Et kig i stjernekikkerten

Gennemført af Gentofte Kommune og Overførstergården i årene Ide - og metodeudviklingsprojekt Målgruppen: Alle reelt, funktionelt og potentielt hjemløse i Gentofte Kommune Arbejdsmål Bedre sagsforløb for hjemløse borgere Håndtering af hjemløses sager i et mere koordineret og sammenhængende flow Sociale, helbrede, beskæftigelse problemstillinger er sammentænkt Kort om projektet

Udvikling af metode: Hjemløseprogramindsatsen, 8 initiativer Hjemløsetovholderen Den pædagogiske medarbejder på Overførstergården Supervisions- og motivationsuddannelsen Hjemløsekoordinationsgruppen Hjemløsemiddagene Hjemløsemanualen Hjemløsekoordinationsredskabet Plan for ophold og udredning Kernen i projektet – hjemløseprogramindsatsen

Målsætninger og resultater for projektdeltagerne

BOLIG Målsætning: At mindst 50 % af de borgere, der tager imod tilbuddet om at blive omfattet af hjemløseprogramindsatsen, skal være i egen bolig senest to år efter at hjemløseprogrammet er iværksat (initiativer) Ved projektets afslutning er 97 % af alle deltagerne i egen bolig mod 28 % ved projektstart

BESKÆFTIGELSE Målsætning: Mindst 50 % af de borgere, der tager imod tilbuddet om at blive omfattet af hjemløseprogramindsatsen, er i beskæftigelse senest to år efter at programmet er iværksat. Ved projektet afslutning er 21 % i ordinær beskæftigelse mod 17 % ved projektstart

BESKÆFTIGELSE Af de, der ikke er i ordinær beskæftigelse eller har fået tilkendt førtidspension, er 78 % i beskæftigelsesfremmende foranstaltninger i dag, hvilket vil sige, at kun seks projektdeltagere er i passiv offentlig forsørgelse.

MISBRUG Målsætning: Mindst 50 % af de borgere, der tager imod tilbuddet, er ude af misbrug senest to år efter at programmet er iværksat. Ved projektets afslutning er 52 % af deltagerne ikke i et misbrug, mod 17 % ved projektstart. Af de stadigt misbrugende er 26 % i behandling.

Koordination: Sørg altid for at samarbejdet mellem alle involverede aktører er på plads! Relation: Sørg for at relationsarbejdet hele tiden er i fokus! Ydelser: Er koordinationen og relationen på plads, så er sandsynligheden for at matche tilbud og ydelser til borgernes behov langt bedre, hvilket der både er menneskelige og økonomiske gevinster ved Økonomi: Det koster at lave en intensiv indsats, men de økonomiske målinger indikerer, at indsatsen på sigt holder det samme udgiftsniveau som før projektstart, men med en langt bedre kvalitet i arbejdet – hvilket både er til gavn for borgeren og organisationen Projektets vigtigste erfaringer

Gennemsnitlig økonomi - før og efter

At finde rummelige beskæftigelsestilbud At finde meningsfulde beskæftigelsestilbud, så det giver værdi for borgerne at være i dem At finde indhold i en ny hverdag, fx efter misbrugsbehandling Indsatsen i de belastede boligområder skal blive bedre Vi skal arbejde endnu mere med dokumentation Et kig i stjernekikkerten