Hvor kommer ideen om læringsplatform fra? Regeringen og KL har indgået en aftale om en fælles brugerportal. Læringsplatformen er en del af den fremtidige.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Retssikkerhedskonference 8. november 2011 i Landstingssalen.
Advertisements

Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Nationale test v. Marie Teglhus Møller
Gymnasierne i Vejen, Kalundborg og Hjørring. Projektets titel Synliggørelse og anvendelsesorienteret medialisering i sprogundervisningen med fokus på.
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Virtuel undervisning for ’udeelever’. Brøndby Gymnasium Privat gymnasium startet i 2005 Klar profil: Idræt – it – internationalisering 240 elever Alle.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udrulning af digitale redskaber i kontanthjælpsreformen v/ Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS.
IT i danskundervisningen Sydfalster Skole den 15.5 Kort om blogs – igenigen! SMS-noveller (sprog og kommunikation) Skriftlighed og IT Mundtlighed og IT.
Principper for skole-hjem samarbejdet. Synlig læring -mindsæt/teoretisk afsæt (James Nottingham) -tydelig.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
SAPA Præsentation til chefer og mellemledere i kommunen April 2016.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Proces for færdiggørelse af principper for skole-hjem-samarbejde
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
//Niveau 3-ledere Uge 50-5/Pakke 3 Lederpakke 3.
Studieretningsprojektet
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Studieretningsprojektet
Dagsorden for mødet Velkomst og kort præsentation
Skolernes kvalitetsrapport
Organisation Pædagogik Teknologi
Hvorfor resultatløn?.
Fælles processkabelon
Digitaliseringsstrategi
GUIDE TIL BRUGEN AF FÆLLESMATERIALER (LÆRER)
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Materialet En digital platform – der også omfatter en web app ’Min Logbog’. Platformen kan bruges via PC, smartphone og tablet. Alle informationer.
21. november 2017 Digitaliseringsstrategien og fælles klassifikationer Temamøde om anvendelse af fælles klassifikationer i det offentlige (FODS initiativ.
i Dansk Arbejdsgiverforening
Indførelse af model for formativ/summativ evaluering
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
Skolernes kvalitetsrapport skoleåret 2016/2017
Baseline.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
FÆLLES målstyring i matematik
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Digital teknologi i undervisningen
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
EASY-A og Elevplan – undgå dobbeltarbejde
Aktivitet/Kerneelement Resultater (kort sigt) Resultater (lang sigt)
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier
Hvor en UNI-C på vej hen? -og hvad betyder det for Elevplan?
Kommunens sapa-strategi
Afdækning og forhandlinger med BUF og SKK
MEEBOOK – en digital læringsplatform
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
30. maj 2018 Dansk profilering af europæiske datastandarder Møde i kommunernes It-Arkitekturråd (FODS initiativ 8.1)   Michael Bang Kjeldgaard Chefarkitekt.
Dialogforum omkring læringsplatforme og digitale læremidler
UNI-Login til forældre UNI-Login til ForældreIntra og MinUddannelse
Kommunikationsstrategi
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
30. maj 2018 Dansk profilering af europæiske datastandarder Møde i kommunernes It-Arkitekturråd (FODS initiativ 8.1)   Michael Bang Kjeldgaard Chefarkitekt.
Information om Aula til forældre
Oprydning i SkoleIntra, skolens brugere og lokal opsætning af Aula
Lempelse af fælles mål OPSAMLING PÅ DIALOGMØDER
Forandrings-(skole)ledelse
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Hvor kommer ideen om læringsplatform fra? Regeringen og KL har indgået en aftale om en fælles brugerportal. Læringsplatformen er en del af den fremtidige elektroniske brugerportal. Alle kommuner skal senest have påbegyndt udbredelsen af læringsplatform ved skoleårets start 2016/17, og alle skoler skal have en læringsplatform ved udgangen af 2017.

Brugerportal Der bliver i øjeblikket lavet kravspecifikation til brugerportalen og hermed også til læringsplatformsdelen Det bliver beskrevet, hvad læringsplatformen skal kunne, ikke hvordan den skal bruges!

Hvad skal læringsplatformen kunne give mulighed for at tilrettelægge, gemme og dele læringsforløb kunne integreres med bl.a. - Elevplan og uddannelsesplan - Fælles mål og elevens mål give adgang til bl.a. - resultater af nationale test og trivselsmålinger - vidensportaler, digitale læremidler og it-værktøjer

Københavns læringsplatformsinitiativ Info til skoleledere: ”Det forventes at alle skoler i skoleåret 2015/16 gør sig erfaringer med en læringsplatform”…..... ….”Om I ønsker at implementere platformen på hele skolen eller blot vælge at satse på bestemte klassetrin”….

Der afprøves KMD Educa MinUddannelse MeeBook Der findes en række andre platformen på markedet fx Itslearning EasyIQ

Opmærksomhedspunkter ift. læringsplatforme Det skal overvejes, om den (tids)ressource, der anvendes på brug af platformens funktioner, står mål med øget kvalitet i undervisningen? Hvem har rettighederne til de forløb, lærerne lægger ud på platformen? Hvad må læreren lægge ud (ophavsrettigheder, Copy Dan mm)? ”tilgængelige data har det med at vandre opad i systemet” Datasikkerhed ift. personfølsomme oplysninger? Kvalitetssikring af undervisningsforløb

Gode råd ift. læringsplatforme Gode råd ved implementering af læringsplatforme: Inviter jer selv med ind i drøftelsen! Stil gode spørgsmål: f.eks. hvordan brugen af platformen skal understøtte kvaliteten i undervisningen Svarer de funktioner der skal tages i brug til brugernes/lærerens kompetencer? Start på skolen med ”små skridt” eller med at tage mindre dele af læringsplatformens funktionaliteter i brug Implementering af læringsplatforme skal opfattes som et udviklingsprojekt på skolen/kommunen. Det er ikke et ”tænd-for- knappen- og-det virker-projekt”! Det er en fordel hvis skolelederen selv har arbejdet med og afprøvet de funktioner, der skal indføres