Den professionelle praktikvejleder Gry Søegaard Uddannelseskonsulent, SEVU.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

At forholde sig professionelt Anne Skov
Om nærhed og distance mellem uddannelsesinstitution og praksisfelt
Blended learning – hvordan?
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Forsøgsskoleprojekt – med inspiration fra John Dewey
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
At bygge bro mellem teori, erfaring og læring
Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat
Kollegavejledning Læringscentrene Roskilde. Program • Velkommen igen! Vejledningsværktøjer i teori og praksis – kort oplæg Praksisrefleksioner fra igangværende.
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
for elever i komplicerede læringssituationer DPU, Aarhus Universitet
Introduktion til vejledning i projektarbejde
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
Vejledning og evaluering af den refleksive praktiker i det problemorienterede projektarbejde på ingeniørstudiet ved Aalborg Universitet Søren Hansen.
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
- Roller og afgrænsninger
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Vejlederens kommunikation
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Patientens svære kamp – patientinvolvering i praksis - TAK
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Læreren som læringsleder
Gruppevejledning på tæt hold
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Relations kompetencer
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tværinstitutionelt samar- bejde om børn og voksnes læring Partnerskabsaftale mellem Museum Vestsjælland og Pædagoguddannelsen UCSJ 1. Marts 2016 Children’s.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Styrk fagligheden som professionel praktikvejleder FOA inviterer til konference for praktikvejledere på den pædagogiske assistentuddannelse og social-
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Det 3. læringsrum O Det 3. læringsrum: Hvordan kan virkeligheden indgå i Fysioterapeutuddannelsen? O Hvad vil vi gerne undersøge? Hvilket læringspotentiale.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Præsentation af Praktikvejlederuddannelsen. Praktikvejlederuddannelsen En basisuddannelse med muligheder!
Video i Undervisningen Hvorfor anbefales dette supplement til undervisningen / uddannelsen ??
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Talentudvikling SOSU elever.
SOSU NORD, praktikken og elevplan
Ændring i praktikmål 6 for SSH
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Praktikstedets og -vejlederens rolle og ansvar i social- og sundhedsassistentelevers arbejde med farmakologi og medicinhåndtering / Annemette Olesen, Sundhedsfaglig.
Praktikvejleder, PAU- og SOSU-elever – ajourføring
Den daglige vejledning
Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
Vejledning i forflytning
Præsentationens transcript:

Den professionelle praktikvejleder Gry Søegaard Uddannelseskonsulent, SEVU

Mål fra praktikvejlederuddannelsen Mål 4 Deltageren kan, ved bevidst brug af kommunikation, understøtte elevens refleksion over egen og andres praksis Mål 5 Deltageren kan, med afsæt i rollen som praktikvejleder, reflektere over, vurdere og formidle eget fagprofessionelle arbejde Mål 6 Deltageren kan identificere og udvælge læringsmuligheder, der understøtter elevens udvikling af erhvervsfaglig kompetence

Herude får vi tudet ørene fulde om, at vi skal forholde os undrende og ikke bare blive en del af kulturen (på praktikstedet). Det er vigtigt at vejlederen også stiller spørgsmålstegn ved deres egen praksis og siger ‘ hvordan gør vi egentligt, og hvorfor gør vi det på den måde?’ Har det været tilspidset på gulvet, så har jeg haft fokus på hende (praktikvejlederen) og set, hvordan hun har tacklet nogle svære situationer, som hun klarede, som om det var nemt. Så at observerer hende og se, hvordan hun gør i praksis, det er rigtig godt. Det føles helt vildt underligt og godt, når min vejleder spørger på en måde, så jeg siger mere, end jeg ved, jeg ved Elev-perspektiv Kilder: Vejledning – veje til nye professionsfortællinger, Birthe Juhl clausen og Hanne Raun Praktikvejledning på pædagoguddannelsen – en undersøgelse af praktikvejledernes efteruddannelse og kompetencer, Danmarks evalueringsinstitut

Praktikvejleder-perspektiv Den ensomme vejleder… Jeg har også oplevet at jobbet som vejleder ofte bliver den enkeltes anliggende, og dermed også en individuel opgave at udvikle sin faglighed på det punkt. Vejlederen er ofte ude i en dedikeret, men også ensom mission. (Jagten på den gode vejlederpraksis, Mine Rasmussen)

Praktikvejleder-perspektiv Italesættelse af den gode praksis Tavs viden betyder, at praktikeren med mange års erfaring automatiserer en række handlinger, som ikke længere gøres til genstand for italesat refleksion. Hun indlejrer altså sine handlinger som tavs viden. (Jagten på den gode vejlederpraksis, Mine Rasmussen)

Den eksemplariske praksis - Sprogliggørelse - Refleksion - Læringspotentiale Oplæg til drøftelse Praktikvejlederrollen - Fagprofessionel identitet -Vejlederens kompetencer - Den ensomme vejleder Hvordan kan praktikken understøtte praktikvejlederrollen som fagprofessionel funktion? Hvordan kan udbyderne af AMU medvirke til etableringen af den professionelle praktikvejleder Hvordan kan en ‘professionalisering’ af praktikvejlederrollen sættes på dagsordenen i samarbejdet mellem praktik og udbyder?