Karriereudvikling på dagsordenen. Hvorfor vil vi arbejde med karriereudvikling? For at udvikle strategisk vigtige kompetencer? For at fastholde og tiltrække.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Hvor skal vi hen? Hvilken fremtid har misbrugspsykologien og hvilken rolle skal psykologer spille indenfor misbrugsbehandling?
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Erfaringer med AMO-reformen
Ledelse og menneskesyn
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Organisationsstruktur
Virksomheder – Leavitt’s model
Statens Museum for Kunst Præsentation på AUTO seminar d Helene Brøndholt Nielsen, SMK digital Louise Bugge Jacobsen, u.l.k.
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Konsensusprocessen.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
HR Løn og Personale Jørn Mørup
Støtte til udviklingsprojekter på statens arbejdspladser.
Kriminalforsorgen Elevdag 7. maj
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Ny Organisation pr. 1. januar 2012 Præsentation
Kodeks for offentlig topledelse
Medalje til Høje-Taastrup
Det Sociale Kapitel
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
Strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Fra god til exellent Når det gælder kriterium 3: Medarbejdere  Faldgruber i HRindsatsen  Rationalet bag valgte metoder  Kvalitet i førstelinieledelse.
Lederkonferencen 9. juni 2010
©SCKK 2005 Excellence Netværk 2004/2005 KVIK vs. Excellence – kan de kombineres og hvordan?
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Store enheder Uddannelsesafdelinger HR afdelinger Projekt og udviklingsafdelinger.
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
FORSTÆRKET INDSATS FOR UDFALDSTRUEDE I AC OG FTF A- KASSERNE Politik og Praktik - om beskæftigelsesindsatsen i Midtjylland 10. februar 2012 Jobcenterchef.
Lønforhandling. De vigtigste pointer Lønforhandling foregår hele året Der er penge – det er et spørgsmål om, hvem der får dem Din tillidsrepræsentant.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Workshop 7. velfærdsteknologi
Den værdifulde arbejdsplads
Vidensbaseret praksis i botilbud
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Mere MOST - mindre fravær
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Erfaringer og metoder til at arbejde med social kapital
Ned med tvang – op med forebyggelse
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Det kompetente Nordjylland
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Karriereudvikling på dagsordenen

Hvorfor vil vi arbejde med karriereudvikling? For at udvikle strategisk vigtige kompetencer? For at fastholde og tiltrække gode medarbejdere? For at følge op på resultatet af vores trivsels- og tilfredshedsundersøgelse? For at ….

Karriereudvikling for hvem? Er der grupper, der særlig efterspørger klarhed om karrieremuligheder? Har vi behov for at gøre en særlig indsats i forhold til bestemte grupper? Forskellige målgrupper: Alle medarbejdere Udvalgte nøglemedarbejdere fra forskellige personalegrupper Unge medarbejdere (”generation Y”) eller ældre medarbejdere (”seniorer”) Akademikere/fuldmægtiggruppen Special- og chefkonsulenter Kontorfunktionærer Andre grupper

Hvor vil vi arbejde med karriereudvikling? På vores egen arbejdsplads På tværs af ministerområdet Sammen med andre statslige institutioner Hvilke fordele og ulemper der?

Hvilken karriereforståelse vil vi gerne fremme? At gøre karriere er at bevæge sig opad i organisationen og få større ansvar og højere løn At gøre karriere er at have et arbejdsliv, hvor man løbende udvikler sig i overensstemmelse med sine ønsker og behov. En karriere kan derfor både være vertikal og horisontal

Hvilken karriereforståelse passer til vores organisation? Strategi (hvor skal vi især være fagligt stærke? – hvilke kompetencer har vi især brug for at have fokus på?) Stillings- og organisationsstruktur (flad, hierarkisk, matrix) Lønpolitik og praksis for udnævnelser Principper og praksis for rokeringer og udstationeringer.

Hvordan vil vi arbejde med karriereudvikling? Planlagte karriereforløb (vertikale eller horisontale) Synliggøre karrieremuligheder (karrierespor, inspirationsmateriale, karrieremesse mv.) Karrieresamtaler og karriereafklaringsforløb (HR, afdelingsleder, linjeleder, ekstern konsulent) Andre måder Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige metoder?

Hvordan kan linjelederne understøtte den enkeltes karriere? Fordeling af arbejdsopgaver – gives opgaven til den, der kan løse opgaven hurtigt og godt eller den kan lære at løse opgaven hurtigt og godt? Uddelegering af ansvar – hvad er vores praksis? – drøft konkrete eksempler Fokus på kobling mellem kurser/uddannelser og konkrete arbejdsopgaver – drøft eksempler Sparring på karrieremæssige problemstillinger – gør vi det? Rokeringer, udlån og udstationering af medarbejdere – er vi åbne overfor det?

Hvordan kommer vi i gang? Hvem skal være tovholder for arbejdet? Hvem vil vi inddrage i arbejdet? Hvad er vores tidsplan? Hvordan vil vi kommunikere om arbejdet?