Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Advertisements

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Skolereform august 2014………………
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
HOP-IN (Hands On Production – Innovation New Ideas)
Kunnskapsløftet i fag- og yrkesoplæring Vibe Aarkrog IUP, Aarhus Universitet 31. oktober 2012.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Lærerprofessionen.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Opgaven jeg fik stillet
Forældremøde X årgang.
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
2-årigt HF i UUO’s område Tirsdag d. 1. november 2011 Asger Raahauge Rasmussen, FYNs HF-kursus.
1 It-tanker for fritidsdelen. 2 Læse & sprogpolitikken •It-strategi kobles på sprog- og læsepolitikken for fritidsområdet, således at den bliver et delelement.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Dannelsens indhold i det senmoderne samfund
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Fokus på læring og dannelse
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Uddannelsesforum 2012 Slip dem løs …! Grøndalsvængets skole København Lærer: Elsebet Jakobsen.
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
Fagenes samspil november 2009
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Hvordan håndterer lægen børns deltagelse i forsøg? Pediatric Research and Ethics Søren Pedersen, Dr. Med. Professor, Overlæge Pædiatrisk forskningsafsnit.
Køreplan for studieretningsvalget: Orientering i klasserne Fyraftensmøde for elever og forældre den 20. november Afgivelse af ønske senest 1.december kl.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Informations- kampagne om unødvendig kemi. Formål med mødet  Orientere om  Kampagnens baggrund  Målgruppe  Ønsker til form  Budskaber  Formalia.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Fakta om kursisterne på HF 9 % af alle med en studentereksamen kommer fra HF Gnm. alder ved start 19 år mod 16 år på de øvrige gymnasiale uddannelser 70.
Organisation og planlægning Fredericia den 2. oktober 2008 v/Anne Frausing.
Skanderborg-Odder Center for Uddannelse. Incitament til at søge Hold Fast midler:  Lektiecafé sidst på dagen virker ikke så optimalt: elever udebliver/er.
”Morten vil til demonstration” Morten bor på det bosted, hvor I arbejder. Gennem lang tid har I forsøgt at motivere Morten til at komme lidt ud og deltage.
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Matematik på HF. Klassens i-bog Tidsplan Projektet er opdelt i 3 perioder. Skoleåret 2013/2014. Afprøvning af forløb til i-bogen, undersøgelse af værktøjer.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.  Baggrund for at søge Hold Fast midler  Hold Fast – introduktion  Hold Fast – introduktion: elevkommentarer.
Fremtidsscenarier for det bornholmske arbejdsmarked Torsdag den 9. februar 2012.
Formål Struktur/organisering Fysiske rammer Indhold/pædagogik/læringssyn Samarbejdspartnere Handleplan.
Qaasuitsup Kommunea Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Hovedudfordringer - Øregård At løfte kursisterne i forhold til indgangsniveau Kursister med ondt i livet Parametrene: Undervisning og socialt miljø er.
Om anvendelse af forberedelse v. Jan Becher Sørensen Rektor, Paderup Gymnasium Konference d. 4. april
Uddannelse – dit barns fremtid
Fokusgruppeinterview med lektieintegreret hf PANG.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Oplæg om lektieintegreret undervisning Data og overvejelser.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio.
Matematik og Skole Matematik i Gadespejlet v. museumsinspektør Anne Birgitte Jessen d. 6. juni
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Velkommen til informationsmøde om Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen på kommende 7. årgang Østre Skole januar 2016.
Fokusgruppeinterview
Oplæg fra Evalueringsudvalget
Lærerrolleprojektet Titel: ’Nye lærerroller på VUC – øget gennemførelse gennem social ansvarlighed’ Formål: At nedbringe fravær og frafald på.
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Ungestrategiens ledergruppe
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Selvevaluering og opfølgningsplan
Præsentationens transcript:

Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv. Kursister har det svært med et fag som naturvidenskabelig faggruppe, men skolen har ved særlig indsats formået at hæve gennemsnittet i dette fag. Spændvidde i kursisternes alder og erfaringer har tidligere været betragtet som en fordel, men det kan også give store konflikter på hold. Skolen har ikke kunnet differentiere på toninger – alle vælger almen hf. I stedet afprøves aldersdifferentiering. I år er der god erfaring med en 24+klasse. Databankens tal passer ikke med skolens egne tal, fx vedr. karaktergns. Derfor svært at arbejde ud fra databasens oplysninger.

Vigtige spørgsmål til skolen Skræmmer større krav og mere konsekvens i f.eks. naturvidenskabelig faggruppe nogle af kursisterne væk? Når man kan løfte i NF, har I så overvejet, hvordan man kan løfte i andre fag? Hvordan forsøger I at motivere kursisterne, gør I en særlig indsats for dette? Har I dyrket talenterne? Har I haft fokus på at udvikle undervisningen med f.eks. nye arbejdsformer og lignende? Arbejder I med at styrke kursisternes studiekompetencer?

Skolen vil arbejde videre med Skolen vil begrænse frafaldet. F.eks. vil man gerne tage fat i kursisternes uddannelseserfaringer allerede ved optaget, således at man kommer på forkant med mistrivsel. Man vil gerne videreudvikle introduktionsforløbet i 1. hf og arbejde generelt med det første halve år som optræning. Skolen vil arbejde videre med at differentiere allerede ved oprettelsen af hold i voksen- og ungeklasser. Ny skole tages i brug i oktober, og her fordrer indretningen dagligt brug af åbne læringsrum Pædagogisk brug af it har høj prioritet generelt men også specifikt i relation til udnyttelsen af åbne læringsrum i det nye hus.