En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
på seminariet Tankegange og indhold
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Portefølje som lærings- og evalueringsredskab
5 IT-didaktiske principper
Undervisningsplanlægning
Almen studieforberedelse
HHX Grundforløbet 2005 Team B Portfolioevaluering
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Produktion og Logistik
Kladde til informationsdias
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Portfolio Hvad er portfolio? Hvilke typer findes der?
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Deltagerstyret undervisning
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Tillid Temadag for AMIR
At udforske sin egen praksis
ALS 2008/2009 Året på ALS 08/09 Nye kollegaer Portfolio Projekter Temauger Dannelsesrejser Nye tiltag & 09/10.
IT i undervisningen.
Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe. Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Den internationale forskning Om strategier, der styrker relationen mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelser.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Etterutdanningskurs for lærere og ledere Kristiansand.
+Læringsteori + Lovgivning + Samfund Klare rammer
Innovation i AT/SO.
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Læring, kommunikation og samarbejde
Diskussion - It og medier i danskfaget / TH & RFL DPU Konference //
Det virtuelle i realiteten ~ det reelle i virtualiteten 1 Historien bag det virtuelle gymnasium Historien bag det virtuelle på Statsskolen 1.Integration.
Det udvidet læringsrum En tentitativ beskrivelse af situeret læring i IDEATION som praxisfællesskab Martin Hesseldahl PBA Design & Business IDEATION 13.
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
PROJEKTOPGAVEN I ELEVINTRA Rikke Thonbo 2012 Arbejdsrum som værktøj.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
J. Schirmer 26. oktober 2007 Portfolio Undervisning Læring Evaluering Dokumentation Jørgen Schirmer Nielsen.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
HD Regnskab og økonomistyring Lektor Claus Holm, Ph.D. og Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen.
Censormøde
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Hvad ved vi om voksnes læring? Stavanger, 5. Marts.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
KVIST projektet og dets udfordringer Lisbeth N. Hansen, seminarielektor, Kolding pædagogseminarium Susanne Minds, kursusleder, sosu-stv.
SKABELON.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Hvad er portfolio? Et pædagogisk redskab, der bygger på et mappeprincip, og hvis formål er at øge elevens bevidsthed om og ansvar for egen læring. Målet.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Formativ evaluering Workshop Kort repetition  Formativ evaluering  den lærende skal have indsigt i sin egen læreproces  Formativ evaluering.
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Vidensbaseret praksis i botilbud
Hvorfor dansk på GF1?.
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Elevledede skole-hjem-samtaler
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Refleksion over projektuge
Præsentationens transcript:

En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.

En portfolio lægger hovedvægten på, hvad den studerende er i stand til at mestre og ikke det modsatte.

Lærings- eller arbejdsportfolien En logbog er den studerendes skriftlige refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.

Præsentationsportfolio Her udvælges de særlige ”stjerner” som skal med. den studerende begrunder, hvorfor netop dette er valgt – eksempelvis skal noget med, hvis det tilfører noget nyt. Udvælgelsen indebærer en dialog med læreren.

Minimumskrav Et klart defineret formål med portfolioen, dvs. en beskrivelse af hvad man vil opnå, og hvad arbejdet med portfolio konkret kan betyde for den studerende og underviserne.

Et så komplet billede af den studerendes udvikling som muligt. den studerende som aktiv deltager i sine egne læreprocessser: Samle, udvælge, reflektere og dokumentere. Bidrager til selvstændige læreprocesser.

Fra den studerendes synsvinkel Giver den studerende mulighed for at demonstrere stærke sider (i højere grad end svage sider). Fremmer den studerendes selvvurdering og selvindsigt. Fremmer den studerendes fortrolighed med skriftlig formulering og dokumentation. Giver mulighed for gensidig (studerende-studerende) støtte, respons og vurdering. Gør studerende bevidste om, hvad de har arbejdet med, og hvad de har lært. Giver studerendee ejerskab til deres eget arbejde og udvikling: Medansvar.

Fra underviserens synsvinkel Giver underviseren et redskab til at vurdere og dokumentere den studerendes fremskridt. Vægter den studerende som den aktive og læreren som guide, der støtter, udfordrer og giver feedback. Understøtter dialogen mellem lærer og studerende om metode, læring og resultat. Kan give underviser-teamets lærere indsigt i den studerendes arbejder på tværs af fag.

SLUT

Et eksempel bygget på Outlooks offentlige mapper og et traditionelt filsystem

logbogen Portfoliemapper på Klassens drev

En meddelelse anbringes

Med svar fra logbog Vha regel

Et eksempel bygget på TeamService og Sharepoint integreret med Outlook