Om realisme. Realismebegreber ● Ligesom med modernismen er der mange bud på hvad realisme er, og folk taler ofte om forskellige ting, selvom de alle taler.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Kulturmøder og kulturforskelle
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Det svære liv i en sportstaske
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
Workshop almene boligdage
90’ernes litteratur og litteratur i det nye årtusinde
Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Dansk sprog og sprogbrug 2 Michael Dal
At være magtesløs med den magtesløse
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Samarbejde!. Synlighed, faglighed, dokumention • Eli Knøsen • Marius Myklebust • Monika Steorn • De mange blomster… • Edvard Befring • Bertil Bjerkan.
Interaktive test - Karakteristika & Nyskabelser
Jeg støtter barnet ved:
Chris Argyris f
Poster præsentation I modsætning til Power Point præsentationer er en poster et enkelt Billede, der skal fange med det samme. (Ligesom en annonce VS en.
Grøn Kirke Kursusdag Roskilde, 3. September 2011 Ulrik Becker Nissen.
Eksplosiv befolkningsvækst
Skønlitteratur, indeksering, note
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
NOEA/Aalborg Universitet
”Du skulle jo gerne ville være derhjemme” Ansvarlighed som nøglen til patientinddragelse Mari Holen Post.doc. ved Center for sundhedsfremmeforskning, RUC.
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Årsberetningen For Høng Skole.
Æstetiske læreprocesser
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Hvad er handlingslogik?
Konkurrence forhold og tilgængelige refleksfolier.
Introduktion til nyansatte – krop i læring
Kick-off: Hele Ledelser
STJERNEN FORMÅL SITUATION MÅL TREND RESSOURCER TRADITION.
En hest, der kan flyve. Ure, der smelter, og mærkelige væsener, som ligner noget fra en drøm. De surrealistiske kunstnere malede det, de fandt i deres.
Dolken Tove Ditlevsen, 1963.
VEJEN TIL DEN GODE LINKEDIN PROFIL
Naturalisme og Realisme Af Stine og Emilie 2b. Realisme 1870 og frem: Opstår pga. naturvidenskaben Det modsatte af idealisme Viser livets kompleksitet.
Hvad er design og hvordan studerer vi det?
Medarbejderkonference hos Blå Kors den
At tale om sexualitet.
Læsekogebog - og navn på realismen. Poesi Hvem er det, der taler i digtet Hvordan er digtets komposition? Hvem tales der til – hvad får vi at vide og.
JONAS FRYKMAN. SKOLE IKKE-SKOLE JONAS FRYKMAN: OM AT GØRE EN FORSKEL, DER GØR EN FORSKEL; DEN MODERNE SKOLENS FRAVÆR AF TRANSPARENS FRIHED TVANG.
Forskelighed i dialog Partnere i politik Muligheder og udvikling.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
90’ernes litteratur og litteratur i det nye årtusinde
Metaforik og alternative muligheder
Vædderen Af Cecil bødker.
Virtuelle verdener og rum, forår 2002 Lisbeth: Baggrund BA i Litteraturvidenskab & Medievidenskab MA i Image Studies (University of Kent) Cand.mag i Litteraturvidenskab.
Eksportberedskab og Eksportbarriere
Kort om 80’er modernismen.
Avantgarde, modernisme og realisme
Oplysningstiden - Det oplyste menneske.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
Spændingsfeltet mellem tro og psykologi Aida H. Andersen og Ole Rabjerg, Agape.
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
Målrettet kommunikation
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Sociale Medier Er min virkelighed digital? Og er det digitale virkeligt? SØS idrætsefterskole 28/
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
LITTERATUR HISTORISK OVERSIGT
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Tag snakken – bryd vanerne
Herren er min hyrde salme 23
Den glade skole på bjerget.
torsdag den 11. april 2019 Basen
Præsentationens transcript:

Om realisme

Realismebegreber ● Ligesom med modernismen er der mange bud på hvad realisme er, og folk taler ofte om forskellige ting, selvom de alle taler om realisme. ● Realisme kan henvise til æstetiske normer. ● Realisme kan henvise til en eller flere perioder, hvor realismen (som norm) dominerede.

Bud på hvad realisme er som norm ● John Christian Jørgensen inspireret af Erich Auerbach: ”en alvorlig skildring af fortrinsvis almindelige, samtidige mennesker i deres afhængighed af de tidshistoriske og miljømæssige omstændigheder”.

Realismen tenderer mod modernisme ● hvis den bliver meget psykologisk, fx ved at blive en dokumentation af et subjekts oplevelser eller ved at lade et menneskes psykologi blive handlingens bærende årsag. ● hvis den beskriver frem for at fortælle (Georg Lukács).

Realisme og avantgarde ● Realismen og avantgarden følges ofte ad, fordi de begge er udtryk for politiseringer af kunsten. ● Avantgarden betjener sig ofte af det reelles indtog. ● Avantgarden (og modernismen) bebrejder realismens grundlæggende tillid til sproget. ● Realismen bebrejder avantgarden og modernismen, at de måske nok beskriver, hvordan moderniteten føles, men ikke hvordan den er.

Realisme og massekultur ● Realismens måde at repræsentere på, opleves som let at gå til, og der er ofte plads i massekulturen. ● Realismens forkærlighed for den barske del af virkeligheden skiller den dog også ofte ud fra andre af massekulturens produkter.

Realismens kendetegn ● Realismen er troværdig. ● Den beskriver en ikke-idealiseret virkelighed. ● Realismen giver objektet forrang (Stounbjerg 2002). ● Verden har været der før personerne trådte ind i den, og den er der efter de har forladt den. ● Realismen er ofte den litteratur, der virker som om den fortæller sig selv.