Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

En hest, der kan flyve. Ure, der smelter, og mærkelige væsener, som ligner noget fra en drøm. De surrealistiske kunstnere malede det, de fandt i deres.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "En hest, der kan flyve. Ure, der smelter, og mærkelige væsener, som ligner noget fra en drøm. De surrealistiske kunstnere malede det, de fandt i deres."— Præsentationens transcript:

1

2 En hest, der kan flyve. Ure, der smelter, og mærkelige væsener, som ligner noget fra en drøm. De surrealistiske kunstnere malede det, de fandt i deres underbevidsthed. For surrealisterne var kunsten lidt ligesom en drøm. Den skulle vise de sider af mennesket, som mennesket ikke selv kendte til. Galskab, drøm, begær og fantasi var centrale begreber i surrealismen. Surrealismen var et opgør med den borgerlige kultur. Og kunstnerne var ikke bange for at chokere det pæne borgerskab

3

4 Det moderne gennembrud er den realistiske litteraturs gennembrud
Det moderne gennembrud er den realistiske litteraturs gennembrud. Nu ville forfatterne skrive om livet, som det var. Også kvindelige forfattere kom frem i den tid, og de var med til at sætte kvindernes rettigheder til debat. Det nye var, at litteraturen skulle skabe forståelse for, hvad der skete med mennesker i en tid, hvor hele verdensbilledet var ved at ændre sig.

5

6 Caspar David Friedrich ( ) var en tysk romantisk landskabsmaler. Han anses for at være den vigtigste tyske kunstner i sin generation.Han har malet kunstværket "Moonrise Over The Sea". Romantikkens billedkunstnere ville gengive et indre følelsesliv. Naturen spillede også en vigtig rolle for de romantiske kunstnere. Især den frie og uberørte natur. Naturen stod nemlig i modsætning til et samfund, der var bundet af normer og regler.

7

8 Ekspressionismen er en kunstretning, der udtrykker kunstnernes indre sindstilstand
Ekspressionisterne ville ikke male det, de så, men det, de følte. Deres billeder er en eksplosion af stærke farver og mærkelige figurer med forvrængede ansigtstræk. Ekspressionisterne vakte stor forargelse i samtiden med deres billeder. Kunstnerne var også meget kritiske over for samfundet. Omkring århundredeskiftet var samfundet inde i en voldsom forandringsproces. Byerne voksede eksplosivt, og industrierne ligeså. Mange mennesker – og kunstnere – følte sig fremmedgjorte i denne nye virkelighed. Kunstnerne gjorde oprør mod samfundet og de borgerlige værdier i deres kunst

9

10 Realismens billedkunstnere vakte opsigt i samtiden med deres kunst
Realismens billedkunstnere vakte opsigt i samtiden med deres kunst. Den skildrede almindelige menneskers hverdag i midten af 1800-tallet Realismens billedkunst viste fattige bønder, der arbejdede i marken, og andre scener fra hverdagslivet i midten af 1800-tallet. Kunstnerne ville væk fra romantikkens storladne mytologiske og historiske billedsprog. De ville gengive den sociale virkelighed på godt og ondt og hylde de almindelige hårdtarbejdende bønder

11

12 Impressionisme er en stilart, som bl. a. kan ses i malerkunsten
Impressionisme er en stilart, som bl.a. kan ses i malerkunsten. Den havde sin storhedstid i Europa og især Frankrig fra 1870 til 1890 Ordet ”impression” er fransk og betyder ”indtryk”. Impressionisterne ville male de umiddelbare indtryk, de fandt på deres vej i naturen og i byen. De ville ”fange” det flygtige og flimrende lys. De malede ofte deres billeder direkte på stedet Fortælleren i impressionistiske fortællinger har trukket sig tilbage, og i stedet beskrives handlingen meget scenisk med mange replikker, så det virker som om, fortællingen sker lige her og nu.

13

14 Symbolisme er en betegnelse for det stemningsfulde billedsprog, der dominerede europæisk kunst i 1880’erne og 1890’erne. Med symbolismen kom der fantasi og følelse ind i kunsten. Symbolisternes kunst er fyldt med symboler, der udtrykker en indre følelse eller noget, der ikke kan forklares med ord. Symbolismens kunstnere skildrede deres egne oplevelser af virkeligheden i stedet for at gengive den genkendelige ydre virkelighed. De hyldede fantasien, tanken, følelserne og det mystiske. Deres billeder er ofte meget stemningsfulde og religiøse.


Download ppt "En hest, der kan flyve. Ure, der smelter, og mærkelige væsener, som ligner noget fra en drøm. De surrealistiske kunstnere malede det, de fandt i deres."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google