Www.ballerup.dk Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Sprogpakkens 6-dages kursus
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Måltidet – lyst og fællesskab
Darum skole 4. november 2013.
DELTAGELSE, REFLEKSION, CHANCELIGHED, OG RESSOURCE
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Projektlederens rolle(r)
Relationer – børn og voksne
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Alle børn er alles ansvar
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Omgangstone og kollegialitet
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kontaktforældre Program
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Klar til barn Et tilbud til kommende fædre og mødre.
Dialogmøde Den åbne skole 26/ – Hundelev – Løkken - Vrå.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Borgermillionen 2015 Indledende drøftelse, Økonomiudvalget.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
STATENS PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIK – SAT I SPIL.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
Områdeforældrebestyrelsens arbejde
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Den pædagogiske læreplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
3 typer af aktive borger Ægte frivillige: drevet af medmenneskelighed – altruisme. - Dvs. at det gøre noget for nogen, som har behov for det, og hvor ”udbyttet”
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
Princip for kontaktforældre
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Hvad er vores kommunikationsmål
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem

2 Forældre som samarbejdspartnere Forældre som samarbejdspartnere - dagens målsætning er at vi arbejder hen imod at: ”Alle forældre har et medansvar for, at forældrefællesskaber i og omkring de kommunale institutioner udvikler sig så de bygger på deltagelse af alle familier”

Program  Hvad sætter rammerne om samarbejdet?  Målsætninger for forældrebestyrelsens samarbejde med forældregruppen  Forslag til aktiviteter der understøtter målet med samarbejdet 3

4 Rammen for forældrebestyrelsens arbejde er fastlagt i:  Dagtilbudsloven  Vedtægter for forældrebestyrelser i dagtilbud i Ballerup Kommune  Ballerup Kommunes overordnede politikker, mål og rammer vedrørende dagtilbud En af de overordnede mål og rammer er pjecen om: Forældre som samarbejdspartnere 0-18 år

Forældre som samarbejdspartnere ”Forældre som samarbejdspartnere” –beskriver de værdier der skal arbejdes med i hvert enkelt dagtilbud, hensigten er at skabe et fælles grundlag for dialogen om den fælles opgave i dagtilbuddet Den fælles opgave handler om:  Fællesskaber  Relationer  Fælles kultur  Kommunikation 5 ”Alle forældre har et medansvar for, at forældrefællesskaber i og omkring de kommunale institutioner udvikler sig så de bygger på deltagelse af alle familier”

Samarbejdets forskellige udtryk og former Dagtilbudsloven Vedtægter for forældrebestyrelser i dagtilbud i Ballerup Kommune Ballerup Kommunes overordnede politikker, mål og rammer vedrørende dagtilbud Forretningsorden – herunder værdier og målsætninger Formelt forældresamarbejde Fællesskaber i institutionen Relationer i institutionen Fælles kultur i institutionen Kommunikation Aktiviteter der skaber fællesskaber og dialog Uformelt forældresamarbejde 6

Professionelle og forældre skaber fællesskaber Uformelt samarbejde I samarbejdet mellem professionelle og forældre udvikles fællesskaber, hvor de er sammen om at løse fælles opgaver til gavn for børnegruppens trivsel, udvikling og læring. Disse fællesskaber udvikles gennem dialog og samarbejde. F.eks. i forbindelse med samtaler, forældremøder med alle forældre og professionelle, til sommerfesten, eller ved legepladsmødet, men også ved det tilfældige møde i garderoben eller på gangen. 7 Dialog Professio nelle Forældre Forældre bestyrels e

Fællesskaberne og det gensidige engagement er noget, der ikke bare 'er' i vores institutioner og skoler, men noget, der skal opbygges, vedligeholdes og arbejdes med i hverdagen. Det skal fremhæves, at de professionelle og forældrenes bidrag til fællesskaberne er forskellige, ligesom vi har forskellige grader af indflydelse på det fælles. De professionelle og forældrene skal sammen have fokus på, at forældrene indbyrdes får et betydningsfuldt fællesskab, hvor denne kultur bliver bærende for, at forældrene bidrager og er deltagende i forhold til forældremøder, arrangementer, samtaler og lignende. 8

Arbejd forlæns! Alle forældre har et medansvar for, at forældrefællesskaber i og omkring de kommunale institutioner udvikler sig så de bygger på deltagelse af alle familier Målsætninger for forældrebest yrelsens forældresam arbejde hvilke handlinger understøtte vejen frem mod målet? Succespara metre 9

En baglæns bevægelse! Handling - loppemarked Succes?Mål? 10

Hvad er målet? –Forældresamarbejde er altid en god ide – men hvor ofte er målet med samarbejdet defineret? –Hvis vi har defineret målet, eller hensigten med samarbejdet, kan vi også definere tegnene på at målet er nået? Altså hvilke parametre er til stede, når målet er nået? –Hvilke aktiviteter understøtte at vi når målet? Hvad fremme den enkelte aktivitet og hvordan? 11

Summeøvelse Gruppe af fire  Tidsramme: 20 minutter  Drøft, og skab en målsætning for forældresamarbejdet! – skrive den ned!  Find i gruppen en eller flere aktiviteter, der kan understøtte vejen mod målet! Tænk over, hvorfor netop denne handling understøtte og skaber vej mod jeres målsætning. Hjælp gerne hinanden med at kvalificere aktiviteten Plenum  (10 min)Kort i plenum: Nævn en aktivitet der valgt til at nå mod målet, og forklar hvorfor det netop er denne, I har valgt 12