Oplæg og drøftelse v. Kultur- og fritidsnetværket Temaet er kultur- og fritidsområdets stigende betydning i relation til de øvrige ko mmunale service og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
INDHOLD: VÆRDIER REGLER RUTINER PRAKSIS PÆDAGOGIK
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Rykker vi? Eller er alt ved det gamle?
Forædremøde den
Forandringsteori for Venindenetværket2013
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Hvorfor børnekulturpolitik?
Kulturregion Storstrøm En kulturregion med forbindelse til fremtiden.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
 Præsentation  Baggrunden for projektet  Formål, metode og projektdeltagere  Ungeprojekter  DIT Slagelse  Hvordan har det været?
ODENSE 2020 FRA STOR DANSK BY TIL DANSK STORBY
Jeg støtter barnet ved:
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Det gode klasserådsarbejde
Ildsjælekonferencen 2009 Regionalt mødested for ildsjæle Den bæredygtige landsby Få inspiration til din indsats for et godt lokalsamfund Stikord fra Mona.
Mad, Måltider og Pædagogik
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Tilfredshedsundersøgelse
CASSIOPEIASTUEN TRIVSEL OG LÆRING. MORGENMAD Hygge og dialog!
Det midlertidige vækstforum. sommer 2005 – 1. april 2006 Det nuværende fra 1. april 2006 Etableringen af Vækstforum Sjælland.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
Klimatilpasning som vækstdriver - regionen har en vigtig rolle Dorthe Selmer, vicekontorchef i Regional Udvikling ,
Fremtidens Plejehjem –
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Tidsplan for eksamen 40s umd
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
Sprogets legeplads Sprogudvikling Højtlæsning og billedbøger
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
BØRNEHAVEKLASSESTART 2010 Skovshoved Skole en verden af liv.
FDF s ambition FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Kulturkonference på Comwell Middelfart september 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Børns Biblioteker To fagligheder i dialog – om børn, medier og professionsudvikling.
Nye tider, ny kultur- og fritidspolitik Årsmøde i Biblioteksforeningen i region Syddanmark 25. februar 2008 Oplæg af Klaus Majgaard, administrerende direktør.
Jeg hørte engang én sige, at hvis man skal have mennesker til at bygge et skib, skal man ikke give dem søm og træ. Man skal give dem drømmen om havet.
2 SPROGINSTALLATIONER LOUISE WITTIG 27. NOVEMBER 2014.
Pædagogens univers.
Pædagogens univers Fra vugge til krukke… En generalist uddannelse – Børn og unge – Mennesker med sociale problemer – Mennesker med nedsat funktionsevne.
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Biblioteksstrategi Den 8. maj 2015
Hvilke erfaringer, udfordringer og dilemmaer har vi i kommunen? Lisbeth Holm Risikomanager.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
At blive forvandlet? Beth Juncker Professor Københavns Universitet.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
1 Biophilia. Biophilia på 45 minutter Hvad er Biophilia Nordic? Præsentation af det danske undervisningsforløb: At svæve Workshops ved bordene - afprøvning.
Europæiske Kulturbørn gentænk Kunst og kultur i dagligdagen med de 0-8 årige børn A developing and research project of Nordic/Baltic and European dimensions.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene/valgfag I alt 20 uger.
Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar
Kultur Idræt Bevægelse
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
Den pædagogiske læreplan
Workshop Onsdag d. 19. september 2018 Kl
Kortlægning - Styrker og svagheder
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Inspirationsworkshop med fokus på
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Oplæg og drøftelse v. Kultur- og fritidsnetværket Temaet er kultur- og fritidsområdets stigende betydning i relation til de øvrige ko mmunale service og driftsopgaver. Temaet belyses gennem eksempler fra breddeidrætsudvalgets arbejde, rapporten om bibliotekerne i vidensamfundet, oplæg til revision af folkeoplysningsloven samt museumsudredningen.

Disposition 1, Kultur og byudvikling v. Børne- og Kulturdirektør Flemming Olsen, Herlev. 2. Kultur og sundhed v. Flemming Olsen, Herlev 3. Kultur i en større sammenhæng med fokus på tværfaglighed og samtale v. Kultur- og fritidschef Joan Kamstrup, Mariagerfjord. 4. Civilsamfundet og en ny folkeoplysningslov v. Kultur- og fritidschef Kim Christoffersen Dawartz, Næstved. 5. Breddeidræt i idrætsinstitutioner og byrum v. Kim Christoffersen Dawartz.

Kultur og strategisk byudvikling “Steder er noget af det mest fundamentale for vores eksistens” (Dan Ringgaard: Stedssans, 2010) Kulturbaserede strategier for byudvikling, temaer: Levende byer med plads til oplevelse og forundring. Samhandlingsrum, hvor mangfoldigheden er et potentiale. Hverdagslivets aktiviteter og rytme, motivation til leg og bevægelse, til samtale, ophold og refleksion. Identitet og netværksskabelse – også med de nye teknologier.

Kultur og strategisk byudvikling Fokusfelter for kulturbaseret byudvikling: Helhedsorienterede udviklingsstrategier med kulturen som bærende element. Ny tværfaglig tilgang til byplanlægning. Borgerdeltagelse, også på nye medieplatforme. Mobilisering af lokale aktører. Inddragelse af kunstnere i byudviklingen.

Kultur og sundhed Kunsten bevæger, giver indsigt, skaber livskvalitet og glæde. Der er behov for øget opmærksomhed på dans, teater, billedkunst, litteratur, fortælling, sang og musik, som konstituerende for vores mentale sundhed – en opmærksomhed på kunst og kultur i omsorg og pleje. Et samarbejde med plejesektoren om kultur og sundhed kan etableres med inspiration fra vore nordiske naboer, f.eks. ”Den kulturelle spaserstokken” i Norge eller ”Läsombud” i Sverige – og udvikles i danske sammenhænge. Det sker bl.a. i Kreativ Metapol-projektet ”Fortællekraft”, der inviterer besøgsvenner og plejepersonale til kursusforløb om fortælleteknik og højtlæsning, som redskaber til at skabe nærvær og livsglæde i omsorg og socialt arbejde.