Status for akutuddannelsestiltag til FAM-personale i Region Nordjylland v/ projektleder Dan Fanøe Nilsson, PKA 6. november 2009, Konferencecenteret Koldkærgård,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Danske Kvalitetsmodel
Advertisements

Implementering Kvalitetsmodel på socialområdet v. socialchef Charlotte Josefsen.
Ressourcer i hjertet og hår på brysterne.
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Frøslev-Padborg skole
Ændring af arbejdsmiljøloven
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Date :31 1.
Klinisk sygeplejespecialist med en ph.d. i bagagen
Lægens Uddannelsesbog
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Strålebehandlingkapacitet i RM
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Historien bag  Regionsrådets Akutplan 2007 –5 akuthospitaler i RM –Fælles akutmodtageenheder & akutklinikker –Fælles hospitalsvisitation –Integration.
Akutafdelingen HEV Status
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Uddannelse i Akutmedicin Region Midtjylland Projektleder Jeannie Rumph.
Susan Munch Simonsen Uddannelsesansvarlig sygeplejerske, MdE
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Puljerådsmøde - Oliebranchens Miljøpulje marts 2011 Miljøpuljerådsmøde 25. marts 2011 Oliebranchens Miljøpulje 1.
Tværfaglig regional workshop Tidlig opsporing af kritisk sygdom
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Lone Tonsgaard, Projektleder
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
”De bedste arbejdspladser” kan rekruttere, fastholde og kompetenceudvikle tilfredse medarbejdere – men hvordan? Personalepolitisk Messe 2010 – Bella Center.
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Akutplan - Den videre proces i Region Midtjylland Lars Dahl Pedersen Afdelingschef Sundhedsplanlægning Temamøde 6. februar 2007.
Videreuddannelse i Akutafdelingen.
Den lægelige videreuddannelse Hospitalsenheden Vest.
Uddannelse af Akutsygeplejersker i Region Hovedstaden
Politisk forlig om akutberedskabet i Region Midtjylland Pressemøde den 25. september 2007.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Hospitalsenheden Vest Akutmodtagelse Hospitalsenheden Vest Ved Cheflæge Per Østergaard Jensen Hospitalsenheden Vest.
Hospitalsenheden Silkeborg – fremtidens udfordringer i arbejde med sundhed v/Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Pakkeforløb for kræftpatienter
Arbejdsgruppen vedrørende akutmodtagelser 27. marts 2007
Regionshospitalet Randers & Regionshospitalet Grenaa
Samspillet mellem akutafdelingerne og den kliniske basisuddannelse UAO Hanne Arildsen, PKL for FAM i Region Midt Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.
Sundhedsaftale III status
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Hvorfor er Region Sjælland den bedste videreuddannelsesregion for yngre læger? Yngre Læge-dag - Lørdag den 28. maj 2011 Preben Cramon - Sundhedsfaglig.
Ole Mølgaard Overlæge Anæstesiologisk Afdeling Århus Sygehus Kursusleder, akutkurser, Region Midt UDDANNELSE På de nye fælles akutmodtagelse.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
2 år efter Akutplanen Fælles Akutmodtagelser i Region Syddanmark Konference, Middelfart, 16. september 2008 Lone de Neergaard Sundhedsplanlægning, Sundhedsstyrelsen.
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
Evaluerings ansættelser - Erfaringer fra en akutafdeling.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.
Uddannelseansvarlige
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Fælles akutmodtagelser og sammenhængende patientforløb for den ældre sårbare medicinske patient – er der en modsætning ? Jørn Munkhof Møller.
MTV af Demens: Organisation
Uddannelsesgivende afdelinger
Plan for det videre arbejde med uddannelsesprogrammer
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Introduktion af projektet til Ledermøde for Ældre- og Sundhedsområdet
Uddannelsestiltag i Region Syddanmark
KODEKS FOR STYRING AF AKTIVER
Det regionale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Præsentationens transcript:

Status for akutuddannelsestiltag til FAM-personale i Region Nordjylland v/ projektleder Dan Fanøe Nilsson, PKA 6. november 2009, Konferencecenteret Koldkærgård, Århus

Disposition Organisering af FAM-projektet i Region Nordjylland Igangsatte uddannelsestiltag Planlagte uddannelsestiltag

Delprojektets vision Det er delprojektets vision, at der sker en konkret udmøntning af fagområdet Akutmedicin. Det er i den forbindelse ambitionen, at inddrage relevante faglige ildsjæle og kapaciteter. Delprojektet skal være en aktiv katalysator og deltager i efteruddannelsen af læger i fagområdet Akutmedicin - som har opnået status som speciallæge i relevante specialer (intern medicin, kirurgi, ortopædkirurgi, almen medicin, anæstesiologi og psykiatri). Parallelt hertil er det ambitionen, at delprojektet skal spille en aktiv rolle i forbindelse med etablering af en overbygningsuddannelse til akutsygeplejersker.

Delprojektets overordnede formål Formålet med delprojektet vedrørende uddannelse er: At levere kvalificeret input på uddannelsessiden til at udvikle uddannelseskoncepter (slutprodukter) for personalet i de fælles akutmodtagelser

Diagram for FAM-projektorganisationen

Projektperioden løber over 1½ år - Konceptudvikling (fra den 1. juli 2008 til og med den 31. december 2009) Overordnet milestoneplan Produkter3. kvartal kvartal kvartal kvartal kvartal kvartal 2010 Produkt 1 Opstart uddannelses- koncept for FAM-personale i samarbejde mellem Region Midtjylland og Region Nordjylland Evaluering af uddannelses- koncept for FAM- personale Slutprodukt afleveresAfslutning og opsamling på delprojektet samt politisk behandling af koncept for FAM i Region Nordjylland Produkt 2a Udarbejdelse af uddannelseskoncept for KBU-læger i FAM Slutprodukt afleveres Produkt 2b Udarbejdelse af uddannelseskoncept for I-læger i FAM Slutprodukt afleveres Produkt 2c Udarbejdelse af uddannelseskoncept for H-læger i FAM Slutprodukt afleveres

Projektperioden løber over 1½ år - Konceptudvikling (fra den 1. juli 2008 til og med den 31. december 2009) Overordnet milestoneplan Produkter3. kvartal kvartal kvartal kvartal kvartal kvartal 2010 Produkt 1 Opstart uddannelses- koncept for FAM-personale i samarbejde mellem Region Midtjylland og Region Nordjylland Evaluering af uddannelses- koncept for FAM- personale Slutprodukt afleveresAfslutning og opsamling på del-projektet samt politisk behandling af koncept for FAM i Region Nordjylland Produkt 3 Udarbejdelse af supplerende modulbaseret uddannelseskoncept for sygeplejersker (< 1 år) Slutprodukt afleveres Produkt 4 Hvidbog for uddannelse af FAM-personale i Region Nordjylland Slutprodukt afleveres Produkt 5Slutprodukt afleveres

Hvad skal Projektgruppen levere af produkter? (1) Igangsat uddannelsestiltag: (evalueres/justeres?) Produkt 1: (RN & RM) I samarbejde med Region Midtjylland skal der udarbejdes et fælles uddannelseskoncept for personale beskæftiget i de fælles akutmodtagelser Planlagt uddannelsestiltag: Produkt 2a, 2b og 2c: (RN & Videreuddannelsesregion Nord) Koncept for uddannelse af hhv. KBU-læger (2a), I-læger (2b) og H- læger (2c) i de fælles akutmodtagelser på de tre FAM- sygehuse/uddannelsessteder (såvel somatikken som psykiatrien skal inkorporeres i disse tre koncepter)

Hvad skal Projektgruppen levere af produkter? (2) Planlagt uddannelsestiltag: Produkt 3: (RN) Et supplerende modulbaseret uddannelseskoncept for sygeplejersker (< 1 år) (supplement til den 1 årige uddannelse) Planlagt uddannelsestiltag: Produkt 4: (RN) Hvidbog for uddannelse af FAM-personale i Region Nordjylland

Ekstern afhængighed - samarbejde med Region Midtjylland (1) - Produkt 1 På direktørmøde mellem Region Midtjylland og Region Nordjylland er der truffet beslutning om, at samarbejde mellem de to regioner omkring et fælles uddannelseskoncept for efteruddannelse af personalet beskæftiget i de fælles akutmodtagelser. Det betyder i praksis, at akutuddannelsen er fælles for de to regioner. Uddannelsesprogrammerne skrives i en fælles arbejdsgruppe En fælles arbejdsgruppe har fremsat et forslag om etablering af et efteruddannelsestilbud til de speciallæger og sygeplejersker, der har ansvaret for patientbehandlingen (i FAM). Forslaget skal øge personalets evne til at varetage akutte patientforløb med særligt fokus på akutområdets kerneopgaver.

Ekstern afhængighed - samarbejde med Region Midtjylland (2) – Produkt 1 Uddannelsestilbud organiseres og gennemføres i samarbejde med Region Midtjylland og vil omfatte et antal speciallæger og sygeplejersker med et særligt ansvar for de akutte patientforløb Det forudsættes, at uddannelsestilbud gennemføres i et praktisk samarbejde mellem de to regioners aktører på området. Det forudsættes ligeledes, at sygehusledelserne udpeger deltagere til efteruddannelse og finansierer denne for egne ansatte.

Igangsætning af uddannelse for læger og sygeplejersker (RN & RM) – Produkt 1 Det 1. hold for læger og sygeplejersker blev igangsat den 1. oktober 2009 (1 x 24 læger og 2 x 24 sygeplejersker) Region Nordjylland blev tildelt uddannelsespladser til 4 læger og 8 sygeplejersker. Det er forventningen at dette antal stiger i de kommende uddannelsesrunder! Fremover igangsættes årligt et hold for læger (24) og to hold for sygeplejersker ( )???