Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
-En lærerig arena for alle aldre
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Dansk Folkeoplysnings Samråd Folkeoplysningspolitik.
Set i forældreperspektiv
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Natur og science i børnehøjde.
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Kulturregion Storstrøm En kulturregion med forbindelse til fremtiden.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Statens Museum for Kunst Præsentation på AUTO seminar d Helene Brøndholt Nielsen, SMK digital Louise Bugge Jacobsen, u.l.k.
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
Hvad render vi rundt og laver?
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
Fra polarisering til fællesskab BKFs ungeudspil Årsmøde 2009.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
De mange muligheders skole Oplæg for skoleledere i Nordjylland 29. sept 2010 Klaus Majgaard.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Syddanmark 18. marts 2010 Klaus Majgaard.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Børne- og ungepolitik i Fredensborg Kommune Inspirationsoplæg 21
Danskernes Digitale Bibliotek Hvorfor er det en god idé? Børne- og kulturdirektør Flemming Olsen, næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen DB SYD –
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Midtjylland 5. marts 2010 Klaus Majgaard.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Kulturkonference på Comwell Middelfart september 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Oplæg og drøftelse v. Kultur- og fritidsnetværket Temaet er kultur- og fritidsområdets stigende betydning i relation til de øvrige ko mmunale service og.
BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Opsamling: Lokale kulturstrategier i spændingen mellem mangfoldighed og fællesskab Kulturkonferencen 2010 Vejle marts Klaus Majgaard.
Nye tider, ny kultur- og fritidspolitik Årsmøde i Biblioteksforeningen i region Syddanmark 25. februar 2008 Oplæg af Klaus Majgaard, administrerende direktør.
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
Fremtidens museumslandskab: Fokus, fornyelse og modet til at være unik Kulturarvsstyrelsens museumsmøde Nyborg 10. maj 2010 Klaus Majgaard.
Hvorfor kultur og kulturpolitik? Nye kommuner Nye identiteter og fællesskaber Ny udvikling Ny målrettet indsats Kultur med børn Kultur af børn Kultur for.
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Pædagogens univers.
Fra polarisering til fællesskab BKFs ungeudspil 15. maj 2009.
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Kulturudvalgsmøde Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
At blive forvandlet? Beth Juncker Professor Københavns Universitet.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Den pædagogiske læreplan
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Strategiske pejlemærker
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

Inklusion, integration og innovation! Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

Kultur for, med og af børn og unge spiller en stor rolle ift netop inklusion, integration og innovation. Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune Kulturen som fællesskabende, medborgerskabende og kreativt skabende kraft.

Børn og unge skal have kulturelle oplevelser i dagtilbud, i skolen, i kulturinstitutionerne og i ungdomslivet, fordi det er medvirkende til at styrke deres oplevelse af verden – og oplevelse af dem selv i verden. For børn og unge kan mødet med kunst og kultur blive en væsentlig faktor for at bryde en negativ social arv, fordi de møder nye tilgange til verden, de får flere sprog til at begribe verden – og dem selv i verden. Et videns- og informationssamfund efterspørger kompetencer til fortolkning og formidling. Et innovations samfund efterspørger innovative kompetencer. Arbejdet med kunst og kultur kan bidrage til både børn og unges fortolknings- og formidlingskompetencer, samt til deres kompetencer til kreativ skaben. Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

Børne- og Kulturchefforeningens publikationer om børn, unge og kultur: Nye tider, ny kultur- og fritidspolitik. November Nye unge, ny ungepolitik – strategier for ungeindsatsen. November Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

Kultur som dannelse Kultur for børn – i øjenhøjde, på børnenes præmisser. Kultur med børn – kulturaktiviteter som børn og voksne gør sammen. Kultur af børn – afspejler, anerkender barnets tanker, handlesæt. Giver stemme BKF anbefaler: At dannelses- og demokratiseringsaspektet får en central placering i kommunernes kultur- og fritidstilbud til alle aldersgrupper At kommunerne arbejder med børne- og ungdomskulturen som en central del af børns og unges dannelsesproces og demokratiske udvikling At der satses målrettet på kultur med, af og for børn og unge At der er plads og rum til en eksperimenterende ungdomskultur Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

Kultur er også… Aktivitet – det civile samfund, netværk, ad hoc Viden – information, folkeoplysning, kreativitet Idræt – fysisk aktivitet er kernen i det sunde liv En måde at planlægge på – fra sektorbaseret plan til integreret planlægning. Den kreative by. Oplevelser – i spændingsfeltet mellem det emotionelle og det rationelle og det økonomiske. Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

BKF’s anbefalinger knytter sig til Tilgængelighed – alle børn og unge Fleksibilitet – ift rammer, deltagelse og organisering, ad hoc medlemsskaber og online booking. Brugerinddragelse – ift nyudvikling af aktiviteter, rum og miljø Bevægelse – vi skal røre os og røres Modernisering – af folkeoplysningen og de traditionelle institutioner Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

Ungeområdet – byggestene til en ungestrategi Formålet med en fælles strategi, er at fremme det aktive medborgerskab på tværs af kulturelle forskelle som modvægt til polarisering og eksklusion. Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

Ungekulturen som medborgerskabets arena For, med og af unge Det demokratiske potentiale Empowerment Den hjælpende hånd Mødet med det sublime Byrum og boliger Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

BKF anbefaler En ungdomskommission En undersøgelse af: Inklusion/eksklusion, medborgerskab og menneskerettigheder, fastholdelse i uddannelse, kulturens potentiale, sundhed og forebyggelse. Et serviceeftersyn i kommunerne Det kulturelle landkort, berigende mangfoldighed, unge som deltagere, hvordan udvikler I og bruger I kulturens forskellige arenaer? Udvikling af uddannelsesmiljøer, forebyggelse, når det går helt galt, kompetenceudvikling. Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune

Børne- og ungdomskultur som spydspids for kompetenceudvikling, nye arbejdsformer og profilering Hvis vi tager det alvorligt at følge i børn og unges tankespor – så går vi konsekvent nye veje, udvikler praksis og vores egne kompetencer. Børn og unge er altid på forkant. Vi bliver nødt til at udvikle en innovativ praksis, en innovativ faglighed og innovative arbejdsformer, hvis vi skal følge med. Hvis det lykkes – så har vi fantastiske muligheder for at profilere vores tilbud, vores personale og vores kommuner på dette. Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune