Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oplæg og drøftelse v. Kultur- og fritidsnetværket Temaet er kultur- og fritidsområdets stigende betydning i relation til de øvrige ko mmunale service og.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oplæg og drøftelse v. Kultur- og fritidsnetværket Temaet er kultur- og fritidsområdets stigende betydning i relation til de øvrige ko mmunale service og."— Præsentationens transcript:

1 Oplæg og drøftelse v. Kultur- og fritidsnetværket Temaet er kultur- og fritidsområdets stigende betydning i relation til de øvrige ko mmunale service og driftsopgaver. Temaet belyses gennem eksempler fra breddeidrætsudvalgets arbejde, rapporten om bibliotekerne i vidensamfundet, oplæg til revision af folkeoplysningsloven samt museumsudredningen.

2 Disposition 1, Kultur og byudvikling v. Børne- og Kulturdirektør Flemming Olsen, Herlev. 2. Kultur og sundhed v. Flemming Olsen, Herlev 3. Kultur i en større sammenhæng med fokus på tværfaglighed og samtale v. Kultur- og fritidschef Joan Kamstrup, Mariagerfjord. 4. Civilsamfundet og en ny folkeoplysningslov v. Kultur- og fritidschef Kim Christoffersen Dawartz, Næstved. 5. Breddeidræt i idrætsinstitutioner og byrum v. Kim Christoffersen Dawartz.

3 Kultur og strategisk byudvikling “Steder er noget af det mest fundamentale for vores eksistens” (Dan Ringgaard: Stedssans, 2010) Kulturbaserede strategier for byudvikling, temaer: Levende byer med plads til oplevelse og forundring. Samhandlingsrum, hvor mangfoldigheden er et potentiale. Hverdagslivets aktiviteter og rytme, motivation til leg og bevægelse, til samtale, ophold og refleksion. Identitet og netværksskabelse – også med de nye teknologier.

4 Kultur og strategisk byudvikling Fokusfelter for kulturbaseret byudvikling: Helhedsorienterede udviklingsstrategier med kulturen som bærende element. Ny tværfaglig tilgang til byplanlægning. Borgerdeltagelse, også på nye medieplatforme. Mobilisering af lokale aktører. Inddragelse af kunstnere i byudviklingen.

5 Kultur og sundhed Kunsten bevæger, giver indsigt, skaber livskvalitet og glæde. Der er behov for øget opmærksomhed på dans, teater, billedkunst, litteratur, fortælling, sang og musik, som konstituerende for vores mentale sundhed – en opmærksomhed på kunst og kultur i omsorg og pleje. Et samarbejde med plejesektoren om kultur og sundhed kan etableres med inspiration fra vore nordiske naboer, f.eks. ”Den kulturelle spaserstokken” i Norge eller ”Läsombud” i Sverige – og udvikles i danske sammenhænge. Det sker bl.a. i Kreativ Metapol-projektet ”Fortællekraft”, der inviterer besøgsvenner og plejepersonale til kursusforløb om fortælleteknik og højtlæsning, som redskaber til at skabe nærvær og livsglæde i omsorg og socialt arbejde.

6


Download ppt "Oplæg og drøftelse v. Kultur- og fritidsnetværket Temaet er kultur- og fritidsområdets stigende betydning i relation til de øvrige ko mmunale service og."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google