Workshop: Plejefamiliers rammer og vilkår Den 22. november 2010 Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Præsentation af materialer på personalemøde
”Sæt viden i bevægelse og …” Tema eftermiddag Udvikling af samarbejde, vidensdeling og koordinering • Udvikling af samarbejde, koordinering og vidensdeling.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Dialogisk tænketank Gudenådalens friskole. Punkter til afklaring og information  Ingrid Brunebjergs rolle som konsulent for organisationen – commitment.
Frøslev-Padborg skole
Arbejdspladsudvikling
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Darum skole 4. november 2013.
kursusmateriale til plejefamilier
Konference – plejefamilier Rekruttering – ny viden, kommunal organisering og samarbejde, uddannelse Den 22. november 2010.
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Regional strategi og kompetenceudvikling
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET Barnets Reform Nina Eg Hansen, Kontoret for Børn, Indenrigs- og socialministeriet BILLEDE/TEKST DIAS Indsæt.
Velkommen til TEMA om Arbejdsmiljø-uddannelse
INTRODUKTION. PROGRAM o Hvad er o Hvad kan jeg bruge det til? o Hvordan gør man? o Prøv selv /opgaver o NemID o ”Min side” og ”Post” o Opsamling ?
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Præsentation af materialer på personalemøde
Den strategiske forretningsplan – hvordan
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Introduktion til informationskampagnen Ved projektleder Xenia Nedergaard Nectar Communication.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
HONORERING AF PLEJEFORHOLDET UD FRA EN GENNEMSNITSBETRAGTNING
Befordring af småbørn og skoleelever. Mødets indhold Velkomst Om formalia Gennemgang af kontrakten Erfaringer og samarbejde Dialog med forældre. Erfaringer.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Velkommen Tak fordi I har valgt at deltage i denne session.
Klaus Kjøller Om retorikkens betydning for samarbejdet med plejefamilierne Servicestyrelsen: Konference om plejefamilieområdet Byggecentrum Kursuscenter.
SFU 6. november 2011 Mette Lyshøj Politisk konsulent i 3F Trepartsforhandlinger og 3F’s forventninger til regeringen.
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
En kvalitativ undersøgelse – baseret på interviews
Delforlig på KL-området januar 2008 TR-vilkår Ansættelsesvilkår.
Et alternativt til en institutionsanbringelse
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Tema 7 Netværksdannelse Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Familieplejecentret Aarhus Kommune Status på Familiepleje.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Hvilke løn- og ansættelsesvilkår får jeg?
Workshop: Plejefamiliers rammer og vilkår
Kompetenceudvikling – fokus på forberedelse og effekt
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
Overenskomst-forhandlinger 2018
Skriv jeres overvejelser på en flipover og hæng den op i lokalet.
Investering i efterværn
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
OK18 Det kommunale og regionale forlig
V. Tilsynskonsulent Anja Bechgaard.
X OK15 resultatet.
SIP3: Differentiering Temaer
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Grundkursus i at være plejefamilie
Frederiksberg den 15. august 2019
Præsentationens transcript:

Workshop: Plejefamiliers rammer og vilkår Den 22. november 2010 Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet

© 2010 Deloitte 2 3 centrale temaer, der har betydning for muligheden for at styrke plejefamilieområdet: Organiseringen af plejefamilieområdet Plejefamiliers kompetencer Plejefamiliers ansættelsesvilkår Cafémodel Vi skal arbejde ud fra en cafémodel, hvor I får mulighed for at drøfte og byde ind med udfordringer og mulige løsninger i forhold til de 3 temaer. Kadence 3 korte caférunder, der hver består af: -Kort introduktion til tema -8 min. drøftelse i caféerne -5 min. opsamling (hver café præsentere kort hovedpointer). Hvad skal vi i dag?

© 2010 Deloitte 3 Centrale temaer herunder er bl.a.: Ansvarsfordelinger – ikke altid klare Kontinuitet i anbringelsesforløbet – udfordres af store skift i sagsbehandlergrupperne Fortrolig kontaktperson til henholdsvis barn, forældre og plejeforældre – udfordres bl.a. af store skift i sagsbehandlergrupperne Caféen: I hvilket omfang har organiseringen betydning for muligheden for at styrke området? Hvad skal der til for, at organiseringen kan bidrage til at styrke området? Organisering af plejefamilieområdet

© 2010 Deloitte 4 Centrale temaer herunder er bl.a.: Kompetencer – sikres ikke i alle tilfælde Grundkurset – store forskelle på indhold og omfang (formål) Efteruddannelse – er ikke altid målrettet behov Netværksgrupper – stilles sjældent krav og udbydes sjældent Supervision – leveres ikke altid af høj kvalitet og målretning af indhold og omfang. Caféen: I hvilket omfang har kompetenceudvikling betydning for muligheden for at styrke området? Hvad skal der til for, at kompetenceudvikling kan bidrage til at styrke området? Plejefamiliers kompetencer

© 2010 Deloitte 5 Centrale temaer herunder er bl.a.: Kontraktansættelse (fx opsigelsesvarsel på typisk 1 måned) Har ikke ret til arbejdsgiverbetalt pension Honoreringsordning giver mulighed for reduktion i antal vederlag Ferie – det forventes ofte at plejefamilier holder ferie med plejebarnet Aflastning – behovet bliver ikke altid tilgodeset. Caféen: I hvilket omfang har ansættelsesvilkår betydning for muligheden for at styrke området? Hvad skal der til for, at ansættelsesvilkår kan bidrage til at styrke området? Plejefamiliers ansættelsesvilkår

© 2010 Deloitte 6 TAK FOR JERES INPUT! Alle input fra i dag vil bliver videregivet til Socialministeriet og Servicestyrelsen. Hvad sker der nu?