Målstyret læringsreform

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Præsentation af materialer på personalemøde
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Folkeskolereformen - gør en god skole bedre MEN HVORDAN?
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Et væksthus for børn og voksne
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Udskoling Informationsmøder 30. januar og 3. februar 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
Randers Kommune Folkeskolereform 2013 Ungdomsskoleforeningens efterårskonference 2013.
På vej mod folkeskolereformen
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Velkommen til valgmøde
En god skole er en inkluderende skole.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Skemamøde 2014 den på Katrinebjergskolen.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Arbejdsgruppe Mariagerfjord kommune
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Tre klare nationale mål
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Forældremøde 15. september Vision En bæredygtig skole/SFO, som udvikler den praktiske del af fagenes indhold, for at fremme elevernes forståelse.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Den inkluderende skole
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
Folkeskolereform Politiske mål
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
Den lokale effektstyring - brug af data
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Samskabelse – forældre som ressource Rådet for Børns Læring, 8. April 2016 Rikke Slot Johnsen, konsulent Aarhus Kommune T: E:
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Skolebestyrelsens arbejde Præsentation til forældremøde.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Vi skal lære af fremtiden mens den opstår
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Præsentationens transcript:

Målstyret læringsreform i Gribskov Kommune Skriv måned/år 18. januar 2007

Program for workshop Velkomst og rammesætning v./KL Oplæg om målstyret læringsreform i Gribskov Kommune set fra forvaltningen v./ centerchef Lisbeth Due set fra skolen v./ skoleleder Peter Brixen Spørgsmål og refleksioner fra deltagerne Afrunding af debatten. Tak for nu.

Målstyret læringsreform Fra Folkeskolereform til Læringsreform Sammenhængende tilgang 0-18 år Fra nationale mål til politisk besluttede kommunale mål Skift i styringstilgang på alle niveau (politisk, forvaltning, på skolerne) Styring på mål – væk fra rammestyring Fra indsats til resultat og effekt

Med udgangspunkt i... Målene sættes af... Pædagog eller lærer i sam- arbejde med barn og forældre Mål for barnet Fælles mål Pædagogiske læreplaner Mål for læringsrum Team af pædagoger/lærere i sam- arbejde med DPL/afdelingsleder Skolens/dagtilbudsområdets resultataftale Lokale mål Kommunale mål Børne- og ungepolitikken Resultatinformation Ledelsesteam i samarbejde med chef/direktør Kommunale mål Nationale målsætninger Resultatinformation Byrådet Nationale mål Regeringen Vi ”taler” her ifjt. Lokale mål alene til skole + DT Det bliver vi nødt til at formulere anderledes. Der vil også være ”lokale” mål for tværgående funktioner Som udledes af kommunale mål tænker jeg./sried

De 5 kommunale mål 1. mål, faglige resultater: Alle børn og unge løftes fagligt, så det enkelte barn og den enkelte unge udnytter sit potentiale uanset social baggrund. 2. mål, sociale kompetencer: Alle børn og unge har sociale og relationelle kompetencer til at indgå i inkluderende fællesskaber. 3. mål, trivsel: Børn og unges trivsel i kommunale tilbud styrkes. 4. mål, fremmøde: Alle børn og unge har højt og stabilt fremmøde i skolen. 5. mål, ungdomsuddannelse: Flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse.

Resultatmål / indikatorer Mål nr. 1, faglige resultater: • Andelen af børn med dårlige resultater i sprogvurdering, vurdering af talforståelse og i de nationale test i dansk og matematik reduceres år for år • Andelen af de allerdygtigste børn i dansk og matematik stiger år for år • Andelen af børnene, der har gode resultater i sprogvurdering og vurdering af talforståelse og er gode til at læse og regne i de nationale test, øges • Andelen af klasser med resultater, der i nationale test i dansk og matematik ligger signifikant over deres socioøkonomiske reference, øges år for år

Målopfølgningssamtaler x 4 Ledelsesinformation Hvordan føres ned i styringskæsen? Resultataftaler Resultatløn Målopfølgningssamtaler x 4 Ledelsesinformation

Hvordan understøtter forvaltningen skolerne? Ledelsesinformation Fælles system til understøttelse af arbejdet med læringsmål og elevplaner Fælles satsning med ansættelse af læringsvejleder Kompetenceudvikling skoleledelser . AP Møller

Hvordan ledelsesmæssigt? Lede og organisere med udgangspunkt i læringseffekt: Evaluering og analyse Dialog om pædagogisk praksis Forskningsbaseret praksis Feedback

Hvordan kan det gribes an? Fælles kompetenceudvikling – fra undervisning til læring Vejlederkorps: Hvordan vejledning? (konkrete forventninger) Konkretisering af læringsmålstyret undervisning (ind i maskinrummet, sidemandsoplæring......) Samtaler med lærerne med fokus på læring og resultater Formelle og uformelle

Opsamling og brug af resultater Dansk-, matematik- og nationale tests. Et årshjul med en reel opfølgning – hvem gør hvad? Fokus på den enkelte elevs progression Bearbejdning af data, så det viser effekten/læringen (ledelsesinformation) Dialog om effekten – ikke hensigten