Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Før: Hvorfor havde vi behov / hvordan så vi behov? Under: Hvordan kom vi i gang? / hvordan var processen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
Advertisements

Møde med klasserådsrepræsentanterne
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Frøslev-Padborg skole
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Udvikling af beboerdemokratiet
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Opstartsmøde fase 2: Implementering og etablering af miljøerne
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
19. Januar 2012 Ida Hrönn Nielsen, Moderniseringsstyrelsen
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
At inddrage studerende i udviklingsarbejde
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
Strategisk kompetenceudvikling
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Forskellig forståelse af opgaven Michael Hald Konsulent KL
Projekt Læringsmiljøer i Arbejdstilsynet
Fra kvalitetsinitiativer til Pædagogisk og didaktisk grundlag… med Elevplan som understøttende og fremmende værktøj.
Eksempel på struktur på et Grundforløb
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
DUBU oplæg til Interessentanalyse Kommunikationsplan
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Social- og Sundhedsskolen, Esbjerg Sundhed & Omsorg, Esbjerg kommune
v. Marianne Jensen Sygeplejefaglig direktør
Effektiviseringer af driften i almene boligafdelinger
Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmark Patientsikkerhed - Utilsigtede hændelser Anamarie Søgaard, Risk Manager, RN, SD, MI, Kvalitetssekretariatet, Rigshospitalet.
Elevplankonference september
ETU: Elevtilfredshedsundersøgelse 2008 Undersøgelsens resultater leder til følgende anbefalinger for UCR: Prioriter elevernes opfattelse af skolens Planlægning.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Elevplankonference september
Hvordan kommer vi i gang? HHX og HTX i Elevplan. Medarbejder log-on fra internettet - Elevplanbrugernavn Kontaktlærere: Medarbejdere der i EASY-A knyttes.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Elevplan Implementeringserfaringer Folmer Kjær. Varedeklarationen for denne workshop I workshoppen gennemgås cases på hvordan skoler har grebet implementeringsprocessen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Virksomhedernes brug af Elevplan
Elevplan for økonomiens skyld??? Folmer Kjær Uni-C.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.
Tidsplan 1 ProcesMedarbejdere/ledere/forældrePolitisk niveau Marts19: Skriftlig orientering til involverede ledere Uge : Samtaler med ledere 16:
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.
Fremtidsdrøm om dagplejen NØGLE modellen N – Beskriv den nuværendes situation Hvad fungerer godt i dag? Hvad vil kunne komme til at fungere godt? Hvad.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Møde for medarbejderrepræsentanter og ledere for UCL og EAL
Forpligtende aftaler - og loyalitetsaftaler
Gaffeltruck konference Koldingfjord 22 August 2017
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Institut/afdelingssparring på AAU afdelings/institutnavn
VELKOMMEN Stort fællesmøde for Almen Praksis på Fyn Tirsdag den 31
Virksomhedens brug af Elevplan og Skolepraktik i Elevplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
EASY-A og Elevplan – undgå dobbeltarbejde
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
dekansekretariater i den nye organisering
Sundhedsaftale
Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
PUK Et team af pædagogiske udviklingskoordinatorer i VVK C
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Institut/afdelingssparring på AAU afdelings/institutnavn
Administrativ organisering
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Før: Hvorfor havde vi behov / hvordan så vi behov? Under: Hvordan kom vi i gang? / hvordan var processen undervejs? Efter: Hvor langt er vi nået / hvad har vi fokus på fremadrettet?

Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Hvorfor havde vi behov / hvordan så vi behov? -Etablering af tværgående administrativ enhed med mange forskellige måder at oprette hold på. -Svært at få beviser ud – fagene i Easy-a mange gange et fag forskelligt fra det der var afgivet karakterer i. -Elevplan blev på skoleplan anvendt på forskellig vis og i forskellig grad – ingen steder optimalt. -Mange medarbejdere brugte kun systemet lejlighedsvist, dårlige erfaringer blokerede.

Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Hvordan kom vi i gang? (forår 2011) -Nedsættelse af lille arbejdsgruppe, der beskrev arbejdsgangene og samspillet mellem systemerne på en afdeling, hvor dette fungerede godt. arbejdsgangene -Folmer Kjær involveres og kommenterer gruppens arbejdspapir, snitfladebeskrivelse, med forslag til forbedret arbejdsgange. -Folmer deltog i møde sammen med det nyetablerede EUD- team og 3 KiU-konsulenter. Her blev problemstillinger vedr. daværende praksis og forslagene til effektivisering foldet ud + mulige gevinster ved omlægning af arbejdsgange synliggjort. Snitfladebeskrivelse finpudses.

Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Hvordan kom vi i gang? Strategisk beslutning på direktions-/ledelsesplan Afsættelse af ressourcer Organisering af projektet Involvering af relevante parter, internt og eksternt

Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Hvordan var processen undervejs? (2. halvår 2011) -Fortløbende fokus på information om processen til ledelsesniveau + administrativt personale og KiU-konsulenter. -Afholdelse af ”makkerkurser” for alle colleger. -Tæt samspil mellem skolens Elevplanskonsulent og teamleder for det nye Office Team -Status på de respektive collegers UVF ”hyldevarer” i Elevplan + igangsættelse af udviklingsarbejde

Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Hvordan var processen undervejs? (1. halvår 2012) Frem mod deadline 1/8-12: -Alle UVF gøres klar til udbud (EUD) -Forsøg med fraværsregistrering i Elevplan -Opsætning af Easy-a, nye aktivitetsafdelinger -Opsætning af Elevplan ift. sms. ITCN involveres -Afholdelse af ”collegemøder” (opfølgning) i marts/april -Uddannelse/vejledning vedr. fraværsregistrering for pædagogisk såvel som administrativt personale -Direkte login til Elevplan fra skolens intranet

Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Hvor langt er vi nået? -Alle UVF med aktuelle holdtyper findes i elevplan som ”hyldevarer”, ajourført jf. gældende uddannelsesversion mv. -Alle hold udbydes i elevplan af administrativt personale. -Alle bedømmelser indtastes af pædagogisk personale i Elevplan. -Alle EUD-hold fraværsregistreres i elevplan (sms-sygemelding anvendes på næsten alle colleger).

Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Hvad har vi fokus på fremadrettet? -Elevfordelings-facilitet, fordelingsvindue i Elevplan -Hvordan udbydes og administreres valgfag og valgfri specialefag -Virksomheden i Elevplan