Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Temamøde om Fleksuddannelsen De fem daghøjskoler i Århus, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Gimle, AOF og IDA vil som forsøg og i samarbejde med.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Uddannelsesparathed i Skive Kommune
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
Senest rettet: UU-Aalborg Unge på Tværs Nøgleord: – Uddannelsesparat – Udskoling – Uddannelsesforberedende indsats – Uddannelsesforberedende valgfag.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Kontanthjælpsreformen
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Forældremøde 7. klasse.
FORÆLDREMØDE 9. ÅRGANG AUGUST 2014
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
FORÆLDREMØDE 8. ÅRGANG AUGUST Vejledning 8. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Den kommunale vejledning om STU
Tema 4 Overgange i barnets liv
VITUS BERING DANMARK VEJLEVEJ 150 DK-8700 HORSENS TLF FAX:
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
FORÆLDREMØDE 10. ÅRGANG AUGUST Vejledning 10. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Status på implementeringen af vejledningsreformen
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Erfaring Gymnasielærer i biologi og historie siden Ledende inspektor (souschef) Th. Langs HF-kursus Konst. rektor Th.Langs HF-kursus
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Regionsprojekt på Campus Køge
UU-OS værdier Åbenhed Mangfoldighed Ordentlighed Mod
Udarbejdet af UU Randers
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Sammenhængende Kommunal Ungeindsats Er vi allerede på vej
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg

Program 1. Præsentation af UU-Odder & Skanderborg 2. Tour de Force 3. Målgruppe for den særlige vejledningsindsats 4. Procesplan og visitation 5.Praksis 6. Debat

Ny organisationsplan Ansvar Myndighed Ledelse UU- leder (UU- Souschef) Sekretariat Medudvalg Faggruppe Grundskole Odder Skanderborg Nordvest Skanderborg Sydøst Faggruppe Unge Odder/ EGU Skanderborg/ EGU Faggruppe INDSATS Tour de Force STU & Gazellen Strategiske mål Ansvar Taktiske mål Oprationelle mål Faggruppe- protektor Faggruppe- protektor Faggruppe- protektor Myndighed 1 2 3 Kompetence- klynger 3 3

UU-OS’ værdier Åbenhed Mod Fællesskab Mangfoldighed Ordentlighed Vi er tilgængelige, medinddragende og deler viden. Vi er tydelige i mål og gensidige forventninger Vi griber chancen i nuet Vi vil nyt træder i karakter og går foran Vi tager fat i det svære og handler på det Åbenhed Mod Vi skaber helhed og sammenhænge. Vi skaber og fortæller historier der binder os sammen Vi har plads til forskellighed Vi ser og fremmer den enkeltes potentiale. Fællesskab Mangfoldighed Vi er ærlige og loyale Vi behandler hinanden med respekt Vi taler til hinanden i stedet for om hinanden Vi lever op til det, der aftalt Vi begejstrer i fællesskab Vi brænder for succes Ordentlighed Engagement

Tour de Force Det primære formål er at få målgruppens unge afklaret og i en uddannelses- og/ eller uddannelsesforberedende jobsituation. Det sekundære mål er at skabe en positiv personlig udvikling for de unge i målgruppen.

Målgruppe for den særlige vejledningsindsats Overordnet mål: At ikke uddannelsesparate unge 15. – 17. årige gennem individuelt tilrettelagte vejledningsforløb bliver uddannelsesparate til en ungdomsuddannelse. Den enkelte unge skal ses og organisationen skal udvikles

Målgruppe for den særlige vejledningsindsats Målgruppe: Ikke uddannelsesparate unge 15. – 17. årige. Det er: Unge som i slutningen af 9./10. klasse ikke er uddannelsesparate. Unge som ikke har angivet et aktivt ønske i deres uddannelsesplan ved afgang fra 9./10. klasse og som ikke er i gang med en aktivitet der opfylder pligten om at følge en uddannelsesplan. Unge der har afbrudt deres ungdomsuddannelse og ikke gennem anden aktivitet opfylder pligten om at følge en uddannelsesplan.

Målgruppe for den særlige vejledningsindsats Beskrivelse af ydelse: Tilrettelægge individuelle vejledningsforløb, som tager udgangspunkt i den unges uddannelsesplan og indstillingsskema. Vejlederens opgave: Foretage indstilling til den særlige vejledningsindsats på baggrund af modtaget indstillingsskema fra kollegaer. En håndholdt vejledningsindsats og følge de unge indtil de har gennemført en ungdomsuddannelse

Den særlige vejledningsindsats i UU OS Ikke uddannelsesparat Ingen ønsker angivet i uddannelsesplanen Frafald Ikke i gang med andet Kompetenceafklaring Visitation Vissitationsskema vedlagt uddannelsesplan INDSATS igangsætter den unges uddannelsesplan Status og evaluering. Initiativerne evalueres løbende Ny handleplan laves Målet er nået Uddannelsesplan til ungdoms-uddannelse udfærdiges Ungdomsuddannelse påbegyndes

Praksis – Tour de force Den spæde start: Vejledningsforløb - kompetenceafklaring – 3 uger fælles – derefter individuel indsats Målgruppe / antal Metode – gruppevejledning – tydelig og klar kontekst – fast og tydelig struktur - en relationel og anerkendende vejledningstilgang Mål – kendskab/kontakt – gøre vejledning muligt, fokus på ressourcer, muligheder, mestring, ung til ung, forældreinddragelse, karriereplanlægning, sætte mål, styrke mødestabilitet, støtte de unge i at håndtere deres hverdag og personlige udfordringer, netværk, samarbejdet internt i Kommunen Hvad har fungeret godt - indhold Hvad kan vi gøre bedre

Debat Spørgsmål til oplægget Hvilke styrker kan I se? Hvilke opmærksomhedspunkter synes I, vi skal have fokus på? Hvordan kan vi gøre de nye tilbud til unge ikke uddannelsesparate til en belønning?