Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Advertisements

Udfordringer og løsninger – Hvordan skal Danmark agere politisk ift
Program •Baggrund, formål, principper, eks. på internationale/ udviklingsaktiviteter, etværksgruppe mv. v/ Hans Sørensen •International kompetenceudvikling.
Verden ind i undervisningen
Hvad er VIP for noget? Projekt-VIP (Viden- og InnovationsPartnerskaber) handler om at skabe tværprofessionelle partnerskaber, der baner vejen for udvikling.
Globalisering og kompetenceudvikling
Vækstforum Hovedstaden
Invention og innovation i teknologiundervisningen
Introduktion til Sprogpakken
Brug en bydel som dit bæredygtige show-room 28. oktober 2010.
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Vækstforum Hovedstaden 9. september 2010 Marlene Haugaard
Visionen for ingeniøruddannelserne - erhvervslivets behov
Hvorfor involvere forskere i forretningsudvikling? Alexandra Instituttet A/S.
Hvad kan København som hovedstad?
International? Ja tak! Skolelederkursus Herning, 21. September 2005
Den internationale dimension i folkeskolen
Skolen i Verden november 2006 Tove Heidemann CVU Sønderjylland.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Internationalisering International rekruttering af arbejdskraft: Erfaringer og perspektiver.
Deltagerstyret undervisning
Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser.
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Workshop 1: Innovative kompetencer i voksen- og efteruddannelse
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Internationalisering på det danske arbejdsmarked Konsulent Heidi Ås.
Uddannelsesniveau og erhvervsudvikling - lokalt og regional
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Dan Zielke og 1.
Formål, indhold og målgrupper ift. Etnisk Erhvervsfremme.
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Konference Internationalisering – velfærd og udvikling ”Internationaliserings perspektiv for rekruttering, efteruddannelse og.
It i den innovative skole – nye kompetencer, nye organiseringsformer i det 21. århundrede Formål: Bidrage til udvikling af en skoles kultur gennem inddragelse.
Vælg layout 1. Højre klik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen 3. Bemærk at der findes 4 forskellige farvetemaer du kan.
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Mødet med det fremmede -en kvalitativ undersøgelse af professions- bachelorstuderendes motivationer og erfaringer ifm. international mobilitet Ph.d.-afhandling.
Det globale perspektiv i grundskolen – en kommunal synsvinkel Professionshøjskolen København d. 18. September 2008 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Styrket rammer for erhvervsskolerne som kraftcentre for virksomheder v/ Vicedirektør Anders Hoffmann.
Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 31. marts 2011.
Lauritz B. Holm-Nielsen, rektor Forberedelsesudvalget Region Midtjylland A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet  studerende pt. 
Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv,
Pædagogens univers.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
C4 i Hillerød Handel Turisme, kultur, sport Uddannelse Erhverv C4 Sammen er vi stærkere! C4 er en medlemsbaseret paraplyorganisation, der samler Hillerøds.
af 12 Region Hovedstadens Vækstbarometer Internationalisering ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt panel.
En grøn og innovativ metropol med høj vækst og livskvalitet Borgmestermøde i Energi på Tværs 13. april 2015 Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.
Region Hovedstadens Vækstbarometer Arbejdskraft ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Generalforsamling i IDA Vestjylland Aarhus University, 21. marts 2017.
Innovation og lønsomhed - hvordan arbejder COI?
INTERNATIONALISERING I GYMNASIET
Der startes mange nye danske virksomheder hvert år
Bachelorprojektvejledning?
Studerendes Employability i det virkelige arbejdsliv
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
It i folkeskolens matematikundervisning
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Jenny Braat, adm. direktør for Danske Maritime
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Vækstforum Hovedstaden
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Hvordan skaber vi rammen for kvalitet?
Præsentationens transcript:

Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen, Fremtidens medarbejder – Hvilke kompetencer skaber vækst?

 Ultrakort om TI og Tine  Påstande om internationale kompetencer  Hvor ved vi det fra – en undersøgelse  Lidt dybere ned i materien Indhold

Teknologisk Institut Selvejende, almennyttigt non-profit institut Center for Analyse og Erhvervsfremme Policyanalyse og rådgivning Tine Andersen Teamleder, Uddannelse og Arbejdsmarked

 Bestilt af Region Hovedstaden  Litteraturstudier om væksterhverv, ekspertinterview og telefoninterview med 1000 virksomheder i Regionen – offentlige og private  For at få svar på: Konklusioner fra en undersøgelse  Hvad skal fremtidens medarbejdere kunne for at virksomheder kan skabe vækst?  Hvor godt rustede er de nyuddannede i forhold til at bidrage til vækst?

Seks væksterhverv med særligt vækstpotentiale Sundhed og velfærdsteknologi Bioteknologi Transport og logistik Energi og bæredygtighed Turisme, oplevelser og event Kreative erhverv

 Det faglige fundament skal være i orden Men for at drive væksten skal fremtidens medarbejder være:  International  Forretningsudvikler  Kreativ problemløser  Sam-udvikler  Tværfaglig Fem kompetencer er KRITISKE for vækst

Den kreative udvikler

Den kreative udvikler – i Kreative erhverv

Den innovative sundhedsmedarbejder

 Nyuddannedes sproglige færdigheder og kulturforståelse rækker ikke til at kunne understøtte virksomhedernes internationalisering  Nyuddannede har en for teoretisk tilgang til de opgaver, de skal løse, og de forstår ikke vigtigheden af salg  Nyuddannede mangler erfaring med konkret opgaveløsning  Nyuddannede har svært ved at sætte sig ind i kunders behov  Nyuddannede har vanskeligt ved at se deres egen faglighed som en brik ud af mange De nyuddannede er dygtige – men de mangler vækstkompetencer

”Kulturforståelse er at have respekt for andre kulturers normer og værdier og være villig til at indgå i en dialog med mennesker, som er opvokset i en anderledes kulturel ramme end den, man er vant til” Forsvarsakademiet: Kulturforståelse – et vigtigt redskab i internationale missioner Hvad betyder kulturforståelse  Er kulturforståelse en kompetence?  Hvordan kan den fremmes i uddannelserne

 Inddrage udenlandske studerende i undervisningen, hvor det er fagligt relevant  Understøtte projektorienteret virtuelt samarbejde mellem danske studerende og studerende på beslægtede uddannelser i udlandet.  Opmuntre studerende til at skabe kontakt til fagligt relevante virksomheder i udlandet med henblik på projekter eller praktik Mere samarbejde – mellem studerende Mere samarbejde – med hele verden Hvad kan professionshøjskolerne gøre?

 Styrk de internationale kompetencer  Giv elever og studerende praktisk erfaring med erhvervsrelevant opgaveløsning  Ud af de faglige siloer – styrk studerendes kompetencer inden for tværfaglig opgaveløsning  Styrk kreativitet og innovation som systematiske, metodiske kompetencer  Styrk de studerendes kompetencer til at udvikle nye løsninger gennem relationer til kunder og brugere Anbefalinger

Tak for opmærksomheden!