Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Globalisering og kompetenceudvikling

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Globalisering og kompetenceudvikling"— Præsentationens transcript:

1 Globalisering og kompetenceudvikling
Forstander Chr. Mathiasen Erhvervsakademiet Århus Købmandsskole Erhvervsakadmiet: studerende på videregående fuldtidsuddannelser studerende på videregående deltidsuddannelser. 350 ledere på uddannelse på Ledelsesakademiet.

2 Viden sætter fart i danske gazeller

3

4 Godt købmandsskab ”De højere læreanstalter har traditionelt betragtet godt købmandsskab som en uvidenskabelig størrelse med akademisk lavstatus, nærmest på linje med brugtbilshandel, noget der er under en højere læreranstalts værdighed at beskæftige sig med”. Leif Beck Fallesen Børsen den 3. oktober 2005.

5 Brugerdreven innovation
Vi kan næppe opfinde nye ”super” produkter, men vi skal konkurrere på at være bedst til brugerdreven innovation Brugerdreven innovation er ny viden om kunde behov (erkendte og ikke-erkendte) og evnen til at i mødekomme behovene Over 95% af succesvirksomheder bygger på anvendelse af teknologi ikke udvikling!

6 Hvordan skal Danmark ruste sig til globaliseringen?
Personskatterne skal sættes ned, så Danmark kan tiltrække de dygtigste medarbejdere Der skal satses på udvikling og innovation på virksomhederne Der skal skabes bedre muligheder for iværksættere Det generelle lønniveau i Danmark skal tilpasse sig, så det bliver mere konkurrencedygtigt Selskabsskatten skal sættes ned Arbejdstiden skal sættes op Mindstelønnen skal sættes ned Ledernes hovedorganisation: Toplederpanel: 500 direktører i private virksomheder. August 2005.

7 Fremtidens kompetencer
Evnen til at arbejde sammen med andre Viden om service og kundeorientering Evnen til at være kreative/innovative Viden om fremmedsprog Viden om internationale markeder og andre kulturer Viden om salg og marketing

8

9 Erhvervsakademiet skal sikre, at studerende
Bruger, deler og spreder viden Sætter noget nyt i gang Anvender nyeste teknologi

10 Internationalisering på Erhvervsakademiet - eksempler
Vidennetværk med udenlandske uddannelsesinstitutioner Rekruttering af udenlandske studerende Praktik og uddannelsesophold i udlandet Med Danish Crown til England Med Grundfos til Slovenien Med ECCO til Japan Alle uddannelser: internationalt indhold, internationale kompetencer.


Download ppt "Globalisering og kompetenceudvikling"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google