INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Danske Kvalitetsmodel
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Har I verdens bedste uddannelser?
Ytringsfrihed og sygeplejersker
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KONFERENCE FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE 11.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VISIONER FOR UDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER INDENFOR.
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST – FAGLIGHED – TRIVSEL OG SYGEPLEJEFAGLIG.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne.
Date :31 1.
Netværk af forebyggende sygehuse
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FAGLIGHED I EN OMSKIFTELIG HVERDAG.
Tillid Temadag for AMIR
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Sygeplejerskeuddannelsen
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE OVERENSKOMST- FORHANDLINGERNE 2011 RESULTAT.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE FREMTIDENS LEDELSESSTRUKTUR – HVAD ER DER BRUG.
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-13 FÅ FOR TRIVSEL.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KRAV TIL OK 11 DET REGIONALE OG KOMMUNALE OMRÅDE.
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. ARBEJDSTID SELVTILRETTELÆGGENDE.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST- FORHANDLINGERNE 2011 RESULTAT.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 27 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Tværfaglig regional workshop Tidlig opsporing af kritisk sygdom
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Lægedage Almen medicinsk uddannelse Nuværende uddannelsesforhold.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Social- og sundhedsuddannelsen - et kvalitetsløft til velfærdsområdet Kjeld Martinussen Vicesundhedsdirektør, Region Midtjylland.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE PRIVAT ANSATTE SYGEPLEJERSKER.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE HVAD ER DE AFGØRENDE SPØRGSMÅL NÅR FREMTIDENS.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET Institut for Folkesundhedcand.cur. Afdeling for Sygeplejevidenskab MASTERUDDANNELSEN I KLINISK I SYGEPLEJE VELKOMST TIL.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 20 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
MEDICINHÅNDTERING Kompetenceudvikling for Social- og Sundhedsassistenter i Psykiatrien Region Sjælland i samarbejde med SoSu Sjælland og SoSu Nykøbing/F.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
FORSIDEVARIANT 2 SYGEPLEJERSKERS JURIDISKE RETTIGHEDER VED SELVSTÆNDIGE OPGAVER FAGLIGT SELSKAB FOR GASTROENTEROLOGISKE SYGEPLEJERSKER KOLDING DEN 21.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-15 FÅ FOR SYGEPLEJEFAGET.
FORSIDEVARIANT 2 1 LEDER MIN LEDER MIT ARBEJDSMILJØ – OG HVEM LEDER HANS/HENDES? VED GRETE CHRISTENSEN, FORMAND, DANSK SYGEPLEJERÅD PÅ FAGDAG I KREDS MIDT.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE ER NUTIDENS KRÆFTSYGEPLEJE RETTET MOD FREMTIDEN?
Sygeplejersken Vi er modul 5 studerende og går på Via University College i Silkeborg. I vores klasse er vi 40 piger og 2 drenge.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KARRIEREUDVIKLING I DSR.
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN ER JEG EN GOD KOLLEGA? 1 DOG SÅDAN.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE DEN DANSKE BESKÆFTIGELSESPOLITIK - FØR, NU OG.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN FAGPROFESSIONELLE PÅVIRKES AF NEDSKÆRINGER.
FORSIDEVARIANT 2 HVOR ER AKUTOMRÅDET PÅ VEJ HEN? VELKOMST VED KREDSFORMAND ANJA LAURSEN Den 16. marts 2015.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Kvalitetsudvikling hvordan
Almen medicinsk uddannelse
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Praktikstedets og -vejlederens rolle og ansvar i social- og sundhedsassistentelevers arbejde med farmakologi og medicinhåndtering / Annemette Olesen, Sundhedsfaglig.
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Præsentationens transcript:

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen KOMPETENCEPROFIL Hvorfor tale om kompetenceprofil? Opfølgning på OK-13 Konsultationssygeplejersker bliver nøglepersoner i fremtidens sundhedsvæsen Analyser fra 2008 og 2012 viser udvidelse af funktionsområder, samarbejdsflader og uddannelse Pga af den ændrede opgavefordeling mellem region og kommuner, får den praktiserende læge andre og flere funktioner. Fagligt Selskab for konsultationssygeplejersker 1

FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. KOMPETENCEPROFIL FOR KONSULTATIONSSYGEPLEJERSKER HVORDAN KAN DEN BRUGES I HVERDAGEN?

FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. ØV! VI NÅEDE DET IKKE…….

BLANK Sådan tænkes forandring - og sådan er virkeligheden Sundhedsvæsenet er i konstant forandring 4

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen FORANDRINGER OG UDFORDRINGER I ALMEN PRAKSIS Tovholderfunktion Tidlig opsporing af borgere i risiko for sygdom Forebyggende indsatser Sammenhængende patientforløb / opfølgende kontroller Samarbejde med hjemmesygeplejen, sundhedsplejen og sygehuse Kvalitetssikring i almen praksis Den Almenmedicinske Kvalitets Enhed (DAK-E) lægefaglige standarder, Datafangstmodul obligatorisk DDKM Utilsigtede hændelser Patienttilfredshedsundersøgelser 5

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen KOMPETENCER SKAL MATCHE INDSATSEN I ALMEN PRAKSIS Nye krav og indsatser i almen praksis kræver kvalificerede kompetencer Lægefaglig kompetencer Klinikpersonalets kompetencer Sygeplejerskernes kompetencer 6

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen SYGEPLEJEFAGLIGE OPGAVER I ALMEN PRAKSIS DSR analyse 2012 Virksomhedsområde: 83 % varetager primært sygeplejefagligt arbejde 87 % oplever, der er flyttet opgaver fra lægen til sygeplejerskerne 17 % oplever sygeplejefaglige opgaver overgår til ikke - sygeplejefagligt personale Se i øvrigt ”Når opgaver skal flyttes”, DSR, Kreds Midtjylland

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen SYGEPLEJERSKERS KOMPETENCER I ALMEN PRAKSIS DSR analyse 2012 om efter- og videreuddannelse Behov for yderligere uddannelse/kurser 66 % mener de har behov for mere uddannelse 29 % mener ikke, at oplæringen eller uddannelsen er tilstrækkelig i forhold til at skulle varetage nye typer opgaver på faglig forsvarlig vis. 8

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen SYGEPLEJERSKEPROFILER Formål At få beskrevet hvilke sundhedstilbud, sygepleje og behandling sygeplejerskerne skal prioritere i den daglige praksis. Profilen kan synliggøre behovet for kompetenceudvikling/ uddannelse 9 Link til DSR/fag og viden /sygeplejerskeprofilerDSR/fag og viden /sygeplejerskeprofiler

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen SYGEPLEJERSKEPROFILER Motivation: Nye opgaver og opgaveflytning til almen praksis Pres på arbejdsfordeling mellem faggrupper Øget krav om koordinering /det gode patientforløb Øget krav om faglig forsvarlighed /patientsikkerhed Øget krav om argumentationskraft 10

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen HVAD ER EN SYGEPLEJERSKEPROFIL? En sygeplejerskeprofil synliggør og beskriver : Hvilke sundhedstilbud, sygepleje og behandling, I som sygeplejersker skal prioritere i den daglige praksis. I hvilke praksissituationer og hvornår i patientforløbet, der kræves sygeplejerskekompetencer. Hvilke sygeplejerskeressourcer, kompetencer og kvalifikationer, der er påkrævet for at yde en høj kvalitet 11

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen SYGEPLEJERSKEPROFILER Sygeplejerskens 4 funktionsområder udfører,lede og koordinere, formidle og udvikle sygeplejen Praksissituationer (Marit Kirkevold) Den ikke problematiske situation Den problematiske - Den akutte - Den sundhedsfremmende og forebyggende – Andre lokale situationer 12 Link til DSR/fag og viden /sygeplejerskeprofilerDSR/fag og viden /sygeplejerskeprofiler

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen DEN DANSKE KVALIFIKATIONSRAMME FOR LIVSLANG LÆRING Hvad er den danske kvalifikationsramme? Kvalifikationsrammen er et led i det europæiske uddannelsessamarbejde Skal bruges som fælles referenceramme på tværs af landegrænser – Bologna En kvalifikation er en offentlig godkendt grad eller uddannelsesbevis, der dokumenterer et læringsudbytte, som er opnået. Er en samlet og systematisk beskrivelse af otte niveauer af uddannelsesgrader og deres niveau i forhold til viden, færdigheder og kompetencer 13

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen DEN DANSKE KVALIFIKATIONSRAMME FOR LIVSLANG LÆRING Tag udgangspunkt i taksonomien, fx under kompetencer står bl.a. Sygeplejerske, Bachelor – niveau 6 Skal kunne håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i studie - og arbejdssammenhænge. Sosu-assistent og Lægesekretær – (EUD) – niveau 4 Skal kunne tage ansvar for arbejdsprocesser i normalt forudsigelige arbejdssituationer Sosu-hjælper – (EUD) - niveau 3 Skal kunne tage ansvar for afgrænsede arbejdsprocesser 14 Link til Pjece kvalifikationsramme for livslang læringkvalifikationsramme for livslang læring

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen MODEL PROCES Identificer patientsituationerne i almen praksis – giv konkrete eksempler Beskriv de kompetencer, der kræves til hver patientsituation Beskriv hvornår der kræves sygeplejerskekompetencer og begrund Beskriv eventuelt andre områder fx kvalitetssikring, DDKM, KR og UTH – hvor I ser sygeplejerskers kompetencer med fordel kan bruges 15

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen PATIENTSITUATIONER I ALMEN PRAKSIS 16

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen PATIENTSITUATIONER I ALMEN PRAKSIS 17

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen KOMPETENCE BEHOV Viden Viden om sygdomme og metoder Skal kunne forstå og reflektere over teorier, metode og praksis Færdigheder Skal kunne vurdere, analysere og vælge relevante sygepleje /behandling Skal kunne formidle faglige problemstillinger og løsninger til fagfæller og ikke- specialister eller samarbejdspartnere og brugere. Kompetencer Håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde 18

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen BESKRIV 19

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen BESKRIV 20

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen HVILKE PATIENTSITUATIONER KRÆVER SYGEPLEJERSKE KOMPETENCER? Beskriv krav til de enkelte patientsituationer viden, færdigheder og Kompetencer Begrund hvorfor de enkelte patientsituationer kræver sygeplejekompetencer 21