Social- og sundhedshjælper retning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Advertisements

Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Psykoedukation til unge i OPUS
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Ændringer i LUP.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Lægekonsulenternes rolle i kommunerne
Kort om skolen 1  Udbyder 4 uddannelser:  Grundforløbet  Social- og sundhedshjælper  Social- og sundhedsassistent  Pædagogisk assistent  Kursus-
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Revision af social- og sundhedsuddannelsen 2012
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
PÅ VEJ MED OMSORG. Præsentation af os og forløbet Omsorg, hvad er det? Praktisk øvelse Hvad skal der ske? HVAD SKAL DER SKE I DAG?
Social- og sundhedshjælper
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Studiebesøg fra Norge 24. marts 2014
CUPP konference Roskilde 9. november 2010 Sundhedsuddannelserne Campus Næstved.
Sosu sprog og kultur Sosu flexSosu praksisSosu basisSosu power + 55 ugers grundforløb Et sprogligt og interkulturelt forløb. 12 ugers virksomhedso phold.
Inspiration til reformarbejdet
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Introduktion til nyansatte – krop i læring
Social- og Sundhedsskolen i Middelfart
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Max 3 forsøg på eud.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Det Sociale Kapitel
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Nye sygeplejeetiske retningslinjer 2014 – hvad er nyt?
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
Rollen som professionel indebærer i følge speciallægekommissionen, at man Præsterer høj kvalitet i behandling med integritet, ærlighed og medfølelse Udvise.
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
GF 2 - sosu Udkast.
At du kan forklare og anvende sundhedsfaglig dokumentation, formidle observationer samt anvende fagsprog i skrift og tale.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser Uddannelsespolitisk oplæg.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene/valgfag I alt 20 uger.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Kompetencemål 5  Borgerens ønsker og livskvalitet skal holdes ved lige, imens man motivere dem til en sundere livsstil – og få en bedre livskvalitet.
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Seksualitet.
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Uge 12: Prøve på grundforløbsprøven
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
Naturfag.
Fra GF 1 til GF 2 til hovedforløb og EUX
Grundfagsseminar 9. september 2015 Erhvervsøkonomi og afsætning.
Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.
Social- og sundhedsassistent uddannelsen
Velkommen til fagligt samspil
Trin 1 – 2. skoleperiode 14 uger
Sundhed I den pædagogisk praksis
TEMA 1 Kompetence afklaring ca. 2 uger
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Social- og sundhedshjælper retning Grundforløbet Social- og sundhedshjælper retning

Forløb: Ny bekendtgørelse De særlige kompetence mål Konsekvenser: I undervisningen I virksomhedsophold

Ny bekendtgørelse Den pædagogiske retning - Ingen ændring Social og sundhedshjælper retning De fælles kompetencemål – ingen ændring De særlige kompetencemål – ændringer

Ændringer Væsentligste ændringer Fra 7 til 10 kompetencemål Ændring af fokus fra individ til socialfaglig person Gå fra at inddrage og anvende viden til at redegøre for viden Bevidsthed om ansættelsesforhold

Ny bekendtgørelse 1. Udvise forståelse for de rettigheder og pligter, som følger af et ansættelsesforhold, samt udvise forståelse for det faglige og personlige ansvar, der er forbundet med at arbejde inden for social- og sundhedsområdet

2. beskrive social- og sundhedsvæsenets opbygning og faggruppens placering i systemet samt forstå betydningen af sundhedsfaglig dokumentation og ansvaret herfor

3 medvirke til sundhedsfremme på baggrund af en helhedsforståelse af sundhedsbegrebet og ud fra problemstillinger vedrørende sundhed i erhvervsmæssige, samfundsmæssige og personlige sammenhænge svarende til grundfaget sundhed?

4. Medvirke til at igangsætte aktiviteter for andre ud fra aktiviteters betydning for menneskers sundhed og trivsel i hverdagen

5. anvende grundlæggende udviklings- og socialpsykologiske begreber til at forstå menneskelige relationer

6. Anvende viden om faktorer, der fremmer eller hæmmer den enkeltes motivation for egenomsorg, vedligeholdelse af sin praktiske funktionsevne og aktivitet

7. Anvende hverdagssproget professionelt og situationsbestemt i løsningen af arbejdsopgaver og i mødet med andre mennesker samt har kendskab til de almindeligst forekommende fagudtryk inden for området

8. forstå betydningen af at arbejde med konflikthåndtering.

9. Anvende hygiejniske principper for personlig pleje og udvise etisk forståelse i sine handlinger 10. redegør for organsystemernes opbygning og basale funktioner

11. redegøre for og handle fagligt korrekt i forhold til naturfaglige problemstillinger inden for social- og sundhedsområdet på baggrund af naturfaglig viden og færdigheder svarende til grundfaget naturfag, niveau F.

Undervisningen Hvilke ændringer vil det medføre her? Grundfaget sundhed er nyt Øget fokus på dokumentation Mindre fokus på individet og mere fokus på den professionelle rolle Og måske øget niveau i undervisningen da eleverne nu skal kunne redegøre for tingene

Grundfaget sundhed 1 uge Undervisningens mål er, at eleven kan handle bevidst i forhold til fysiske, hygiejniske og ernæringsmæssige aspekter, som kan højne sundheden, forholde sig til sammenhængen mellem befolkningens sundhedstilstand og den samfundsmæssige udvikling og forstå betydningen af forebyggelse og sundhedsfremme og kan handle derefter. Der arbejdes ud fra de 3 perspektiver, det personlige, det erhvervsrettede og det samfundsrettede perspektiv.

Virksomhedsophold Der er nedsat en arbejdsgruppe, der er ved at se på evalueringsskemaerne. Der vil ske ændringer da kravene er anderledes I forhold til selve virksomhedsopholdet – tror jeg ikke der forekommer ændringer – kun bedre rustede elever