Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Advertisements

Andreas Nielsen – Kalbyrisskolen  Matematiklærerens tænkebobler illustrerer, at matematikundervisning ikke udelukkende handler om opgaver, men.
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
5 IT-didaktiske principper
Pia Koustrup, adjunkt. Sygeplejerskeuddannelsen i Århus
Velkommen til workshoppen
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
Matematik er det nye sort!
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Undervisningsplanlægning
Fælles Mål 2009 – konklusioner
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Den nationale faggruppe
Trinmålene henvender sig til elevernes kunnen efter 6. klassetrin
KOMpetenceMål i PraksIS
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
IT i undervisningen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Tekstslide med overskrift, indhold og notefelt Overskrift Max 1 linje Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For.
UCN Aldersspecialiseringerne. Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Danske skoleelevers matematikvanskeligheder
Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
VISUEL UDDANNELSE Kan først opprioriteres, når regeringen får kendskab til fagets tidssvarende indhold og ikke længere kommer med beretninger om deres.
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
Årsplan – en kort en lang
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
FFM og årsplaner Vemmedrup
Søren Kierkegaard 2. Eksistentialisme.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Tasks.
Rikke Teglskov UCL og Lise D. Møller UCC
Historie i udskolingen Gyldendal 8. april 2015 FFM – historie – historie.gyldendal.dk v/Jens Aage Poulsen
”NETFORSØ GET” – Forsøg med digitale opgaver CMU-konference Maj 2016.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
Problembehandling - en matematisk kompetence Kursus arrangeret af UCC og Danmarks Lærerforening Krogerup Højskole, den
Matematiske kompetencer - hvad og hvorfor? DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Brandbjerg Højskole, den 25. november 2015.
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
Ræsonnement og tankegang DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Kævlefolket - Et undervisningsforløb i skulptur
Skriveperiode (synopsis)
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
It i folkeskolens matematikundervisning
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
IT undersøgelse på Breum Skole
Velkommen til fagligt samspil
Forenklede Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning
Prøven i Natur/teknologi
Forenklede Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Matematikvejlederrollen og opgaver
Præsentationens transcript:

Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste

Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december mødtes vi første gang for afstemning af principper samt indledende ben-øvelser Hurtigt kan vi frem til, at vi måtte vægte de 4 kompetencemål. Ikke i betydning men som ramme for arbejdet. Modulerne skulle indeholde noget fra alle fire kompetenceområder. Og endelig skulle ”tilbageværende” vidensmål ikke være en residualgruppe.

Og så kom vi ellers i gang…. Vi delte os op i Ældste og Yngste og gik i hver sit lokale. På bedste maner, begyndte vi at flytte rundt på vidensmål, for at forestille os hvordan modulerne kunne se ud. Da vi efterfølgende præsenterede resultatet for hinanden viste det sig, at der var meget stor overensstemmelse mellem forslagene fra begge grupper.

Bekendtgørelsen der kom i høring i januar divergerede på visse punkter. Eksamen skulle vi ikke forholde os til….det skal vi så nu… og det skal lige være færdig til i morgen ….øøh i dag faktisk Nå men det vi så er kommet frem til er…. Men…

Matematiklæring, tal og statistik Kort beskrivelse af modulet: Kernen i modulet er elevers udvikling af matematisk kompetence indenfor fagområdet tal og statistik på klassetrin. Denne kerne belyses i et samspil mellem et matematikdidaktisk perspektiv, fra et praksisperspektiv og fra et matematikfagligt perspektiv. I det matematikdidaktiske perspektiv lægges vægten på læring herunder sproget og dialogens betydning for indsigt og forståelse samt elevers begrebsdannelse og begrebsudvikling. Der indgår indsigt i og analyse af skiftende læseplaner. I praksisperspektivet lægges vægten på inddragelse af observationer knyttet til elevers læring, begrebsmæssige misopfattelser, forestillinger om og holdninger til matematik Det matematikfaglige perspektiv omfatter talbegrebet samt brug af statistik til beskrivelse og analyse af data rettet mod 1. – 6. klassetrin bl.a. gennem inddragelse af it. De matematiske arbejds- og tænkemåder har særligt fokus på kommunikations- og tankegangskompetencen. Modulsprog Undervisningsproget er dansk. Der kan forekomme litteratur på andre sprog.

Matematikundervisning og geometri Kort beskrivelse af modulet: Kernen i modulet er elevers udvikling af matematisk kompetence indenfor fagområdet geometri på klassetrin. Denne kerne belyses i et samspil mellem et matematikdidaktisk perspektiv, et praksisperspektiv og et matematikfagligt perspektiv. I det matematikdidaktiske perspektiv lægges vægten på matematikundervisningens samspil mellem fag, elever og lærer samt planlægning, gennemførsel og evaluering af undervisningsforløb. I praksisperspektivet lægges vægten på undervisningsmetoder og – principper knyttet til matematikundervisning i klassetrin, udformning af undervisnings- og læringsmål og modeller til planlægning af undervisning. Heri indgår desuden motivation og elevers kreative virksomhed i og uden for klassen. Det matematikfaglige perspektiv omfatter plangeometri og rumgeometri samt et særligt fokus på undersøgende virksomhed og bevisførelse bl.a. gennem inddragelse af it. De matematiske kompetencer er repræsenteret ved problembehandlings- og ræsonnementskompetencen. Modulsprog Undervisningsproget er dansk. Der kan forekomme litteratur på andre sprog.