The KaosPilots August 2004. Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Vingsted den 4. november 2011 Peter Westmark
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Alexander Kjerulf Projekt Arbejdsglæde
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Grundlæggende IT, niveau G
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Ledelse i Praksis – 4. aften
At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Unge & IT. Kampagne og rekruttering af rollemodeller.
Erhvervsakademiet Aarhus
19 April 2006 Virksomheds Dialog Gruppen Mødeleder Valdemar Thomsen 1 Om at forstå praksis fælleskaber / netværk og hvorfor de forandrer.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Det autentiske menneske
Innovation Hvordan kan vi skabe et klima og struktur, inden for hvilken innovation bliver opmuntret og belønnet. Ide generering Muligheder Udvikling Markedsføring.
1 Samspillet mellem virksomheder og kompetencecentre.
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Den gode medarbejder Hvad er en god medarbejder?
Årsberetningen For Høng Skole.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
OUH-to-go (workflow-to-go®)
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
IT Jobs Dine muligheder. Der mangler medarbejdere i IT-branchen Hvad kan IT-branchen tilbyde dig? Hvad skal du kunne for at få et job i IT-branchen?
IT Jobs Kompetencer og muligheder. Der mangler medarbejdere i IT-branchen Der er brug for dig!
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Program - ICDP International Childhood Development Program
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Adfærdskampagner Mandag den 17. juni 2013 FM | enheden.
FORMÅL med Garudas profilværktøjer er:
1 ProLeague - High performance leadership BEDST …når det gælder.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende Coachingforløb.
Fordomme om malerfaget.
Hvordan virker certificering som arbejdsmiljøregulering? Robson Sø Rocha, PhD Assistant Professor Copenhagen Business School.
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
”Vigtigheden af bæredygtig HR på tværs af landegrænser” Set og oplevet udfra skandinaviske virksomheders synspunkt.
Helhedsorientering & Tværfaglighed
Den attraktive arbejdsplads!
Infomøde cand.selv – cand.mentor
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Institut for Socialt Arbejde, onsdag den 6. maj 2015
SKABELON.
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
” System-/Seniorsystem- konsulenter til dynamisk konsulenthus Har du teknisk flair kombineret med et udpræget konsulentgén, og kan du lide at være virksomhedens.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Udviklingsdag Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Lad os gå på opdagelse.
Værktøj: Check dine relationer
Præsentationens transcript:

The KaosPilots August 2004

Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding

Arne Kleven Baggrund –Norsk i Danmark på 7. år –Gift med Annette – 2 børn Erhvervsmæssig erfaring –Software: CCI Europe –Avis: Jyllands-Posten og Aftenposten –Turisme: Dansommer og Turistchef Uddannelse –Master of Business and Economics & friends Kollegium af 9 konsulenter - forskellige profiler – erfaringer Arbejder bl.a. med: –Rekruttering –Strategiprocesser –Uddannelse –Ledelsesrådgivning

Opgaven Paul: ”Arne, kan du give et kul af kommende kaospiloter en analyse af sig selv, uden at det koster en bondegård?” Arne: ”Ja!”

Basisanalysen bygger i sin model på to grundlæggende antagelser:

For det første: Vi udvikler os igennem hele livet på en række faktorer, der er fælles for alle mennesker Vi opbygger en vidensbasis og strukturerer vores virkelighed i forhold til de problemstillinger og opgaver, vi møder på vores vej igennem livet (Sikkerhedsfaktorer). Vi opbygger en identitet og et jeg, der gør os i stand til at adskille os selv som subjekt i forhold til andre. (Mål-Vilje faktorer). Vi opbygger følelsesmæssige relationer og indsigt i andre mennesker som et grundlag for at løse opgaver sammen med og igennem andre (Sociale faktorer). Vi stiller det store spørgsmål til selve vores eksistens: - Hvem er jeg - Hvor langt er jeg kommet, og hvad skal jeg. (Udviklingsfaktorer).

For det andet: Kvaliteten af det, vi udvikler på ét område er afhængig af det, vi har udviklet på andre områder. Vi kan have nok så meget viden indenfor et givet område, men hvad hjælper det, hvis ikke vi har modet til at prøve vores viden af i praksis. Vi kan være nok så viljefaste og energiske, men hvad hjælper det, hvis ikke vi kan få andre mennesker med os etc.

De sidste 25 års udvikling på arbejdsmarkedet peger klart i retning af, at faglige kundskaber i sig selv ikke længere er en tilstrækkelig forudsætning for at opnå succes i arbejdslivet. Der skal meget mere til. Teknikeren skal også kunne håndtere kunder, specialisten skal se ud over sin egen navle og samarbejde med andre funktioner, servicemedarbejderen skal have en økonomisk og forretningsmæssig indstilling, lederen skal være i besiddelse af en betydelig social indsigt for at kunne engagere og motivere sine medarbejdere. Folk skal generelt etablere et større helhedssyn og kunne samarbejde på tværs af funktioner etc. etc. Der stilles idag langt større krav til den enkelte medarbejder end for bare 10 år siden. Om tværfaglighed, helhedssyn, omstillingsevne, åbenhed, kommunikations- og samarbejdsevner, resultatorientering, ansvar m.m. Denne udvikling har skabt en betydelig fokusering på individet, på personligheden og i det hele taget de kvalifikationer det enkelte menneske bærer med sig, for det viser sig, at det er disse personlige kvalifikationer, der på sigt bestemmer i hvilken grad den enkelte får succes i sit arbejdsliv. Parallelt hermed er der opstået et behov for værktøjer og metoder, der kan hjælpe os med at finde ud af, hvad de enkelte indeholder af drivkræfter, energi, åbenhed, social indsigt, udviklingspotentiale etc., og sådanne værktøjer anvendes i stærkt stigende grad rundt om på virksomhederne.

ProfilAnalysen er vort bedste bud på et testværktøj, der på enkel og kvalificeret måde giver brugeren det bedste udgangspunkt for at afdække en medarbejders eller leders personlige adfærd. Analysen giver dig et struktureret oplæg til en samtale, hvor du kobler det menneske, der sidder overfor dig, sammen med indholdet og kravene i et givet job.

Der er mange fordele ved at anvende et værktøj Du får en grundidè, en model og et sprog hvori du kan skabe en dialog om noget, der er svært at få hold på. Du får en struktureret viden og dokumentation om de personlige kvalifikationer hos eksisterende og kommende medarbejdere. Du kan gennemføre en mere sikker rekruttering. Du kan anvende værktøjet til medarbejdersamtaler og personlige udviklingstiltag. Du får et bedre grundlag, hvorpå du kan øge dine medarbejderes indsatser og resultater.

Gennemgang af et eksempel

Inden jeg starter individuel tilbagemelding Dette er ingen facit for hvem du er – dette er ikke dybdepsykologi – det er tale om indikationer på din adfærd Videre: det er ingen ”gode” eller ”dårlige” analyser Dit udbytte: bekræftet nogle ting, og udfordret på selvopfattelse Samtidigt får I en model og et sprog at tale ud fra bagefter Jeg gennemgår analysen individuelt – ca. 20 minutter pr. person I får analysen når vi mødes