ATV september 2009 Hvordan kommer vi videre Richard Thomsen Statsgeolog Afdeling for grundvands- og kvartærgeologiskkortlægning GEUS.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pejledata i det offentlige Danmark - Hvem er aktørerne?
Advertisements

Hvad er en Geo-Vejledning ?
Tak for invitationen til Vandrådets møde
Datavask 9. oktober 2006.
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Richard Jensen Odense Kommune Landbrug og Grundvand
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Nikolaj Foged GeoFysikSamarbejdet
Orientering fra Miljøafdelingen •Fælles udbud af analyser •Gebyropkrævning 2008 •Indsatsplaner •Vandværkstilsyn •Coliforme bakterier •Takstblade og regulativer.
Den Nationale Grundvandskortlægning – GKO / Vandplaner
Palliativ DMCG Formål og opgaver. DMCG. Organisering af et fagligt område.
PEJLEDATA I DEN FÆLLESOFFENTLIGE DATABASE JUPITER
– Om formidlingen af afgørelser i offentlige breve
1. møde den 1. september 2011 • Se bilag 2. møde opfølgning på mødet den 1. september • Uden resultat, da vi ikke kunne se formålet med en vandfond og.
B-boringer og prøvesteder Opsummering af projektet heunder rolle-rettigheder og kvalitetssikring proces Dato: Udarbejdet af projektledelsen.
Grunddataprogrammet.
Indledning ATV 30. okt Produktion, anvendelse og begrænsninger - Ny Geovejledning - Ny Geovejledning Henrik Olesen, Orbicon.
Energimærkning af bygninger i Danmark
Områdeklassificering Anno 1 – status og erfaringer
E-læring på Virk.dk Præsentation på Myndighedsforum
NYBORG KOMMUNE POTENTIALEVEVURDERING - DIGITALISERING, KANALSTRATEGI MV.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
1 Ambulant genoptræning i Region Midtjylland: 2007 Sundhedskoordinationsudvalgsmøde 18. maj 2009 v/ senior projektleder Susanne Reindahl Rasmussen, Ph.d.,
Afd. for Grundvands- og Kvartærgeologisk Kortlægning
Offentlige data i spil Konference i DGI Byen Torsdag den 4. februar 2010 Kim Lindskov Knudsen Områdechef Anvendelse & Rådgivning Kort & Matrikelstyrelsen.
© 2009 Orbicon | Leif Hansen 1 Marianne Madsen Områdedirektør ATV møde 28. Oktober 2009 KOKS I SAMARBEJDET -aftaler og samarbejdsformer.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
PlanDK3 - muligheder og krav Workshop den 20. januar 2009 Plan09 – hos Høje-Taastrup Henrik Larsen Chefkonsulent By- og Landskabsstyrelsen.
30. September 2009Variationer af vandspejl og forvaltning Praktiske forhold ved registrering af trykniveauer i grundvand - eller gode råd om pejleopgaver.
Årsrapport Telemedicinsk Videncenter
IKA e-fokus gruppe 25. september Schematron og nye afgifter Ny OIOUBL Schematron med UTS pr. 15. september 2013 Vigtigste ændring er check på.
Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013
KMD – brugergruppemøde 29. maj 2008 Charlotte Thomsen
Den danske vandsektor – ”Vandskabet” Behov for samling?  Behov for en generel politisk opprioritering af ”vand” som væsentligt for det danske og det internationale.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Middelfart 25 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Aalborg 24 grupper (ca. 4 pers. i hver gruppe)
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
ATV Vintermøde Idekatalog - Indeklimaforanstaltninger AVT Vintermøde 2009 Idekatalog til udvælgelse af afværgeforanstaltninger til sikring.
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Hvordan forberedes afleveringer, og hvad skal afleveringsbestemmelsen indeholde? Årsmøde i ODA Aarhus d. 13. november 2014 Simon Stidsing Hansen, KOMDA.
Geologi og boringer på Internettet
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke ATV møde nr. 56, 26. januar 2010, Schæffergården Hvordan kommer vejledningen.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Indlæg Naturstyrelsen.
Kommunernes behov (for pejledata og potentialekort) til planlægning og administration. Miljøingeniør Jens Christian Roesen Nielsen, Hjørring Kommune. Geolog.
12. december 2007 Brugergruppemøde STRUCTURA Vand Er datagrundlaget (nu) i orden?
Beskyttelse af grundvandsressourcen mod punktkilder - Status, prioritering og samarbejdsmuligheder GrundvandERFAmidt, 31. maj.
Kvalitetssikring af den lægelige stofmisbrugsbehandling Helle Petersen Tilsyn, Sundhedsstyrelsen Fælles årsmøde 2009 for Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsen.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Vandrådsmøde Lejre 7. April 2016Pernille Weile. Fornyede indvindingstilladelser Indvindingstilladelser til drikkevandsforsyning gives for en periode af.
Strukturreformen i Danmark
Fællesoffentlige database og Dataflow efter
Hvad er benchmarking Benchmarking betegner et forbillede, som udgør udgangspunktet for bedømmelsen af en præstation i en eller anden henseende. Benchmarking.
Problemer i kortlægningen, og hvad gør vi fremover
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Danmarks Naturfredningsforening
Information fra Danmarks Miljøportal
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Reykjavik den 27. september 2016
Vejledning i brugen af PCJupiterXL
Udpegning af indsatsområder for beskyttelse af nitrat i amterne
Indsatsplaner og rammerne for grundvandsbeskyttelse i Favrskov Kommune
B-boringer og prøvesteder Opsummering af projektet heunder rolle-rettigheder og kvalitetssikring proces Dato: Udarbejdet af projektledelsen.
Introduktion til Danmarks Miljøportal
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

ATV september 2009 Hvordan kommer vi videre Richard Thomsen Statsgeolog Afdeling for grundvands- og kvartærgeologiskkortlægning GEUS

ATV september 2009 Aktører der anvender potentialekort og pejlinger Vandværker – Vandselskaber Kommuner Statens Miljøcentre Regionerne Rådgiverne GEUS

ATV september 2009 Sammendrag af indlæggene Pejledata er meget vigtige for den offentlige administration og løsning af rådgivningsopgaver Der er mange der gerne vil have gode pejle data men hvem vil bidrage til flere kvalitets pejleboringer og bedre fælles udnyttelse af pejledata?

ATV september 2009 Organisering af offentlige pejlinger De tekniske forudsætninger for kvalitets sikrede målinger kan vi sikkert let blive enige om: 1. Hvor og hvordan måles der – enighed om lokalisering og pejlepunkt – hvem opretter og hvordan? –m.v. Vejledning 2. Opdatering af fælles database på GEUS Jupiter med kvalitets sikrede data jfr. Vejledning

ATV september 2009 Nye initiativer! Der er behov for samarbejde mellem offentlige myndigheder der benytter potentiale kort og pejlinger. Det bør bl.a omfatte: Etablering af en hensigtsmæssig arbejdsdeling, som sikre at kortlægning resultater og enkelt målinger indsamles på en ensartet og kvalitets sikret måde. Data skal indlæses i den fælles offentlige Jupiter database på GEUS, der er grundlaget for fælles videndeling af pejleresultater. Det foreslås der laves: Aftale om kortlægningsresultater mellem MC og KL Aftale om regionernes kortlægning i forhold til MC Krav til lokalisering og mærkning af boringer Krav til indvindingstilladelser og løbende tilsyn Krav til brøndborer og rådgiver Krav til indberetning til fælles database på GEUS Krav til kvalitet for pejleboringer - klassedeling GEUS vil tage initiativ til udarbejdelse af Geo-vejledning for lokalisering, mærkning, måling og indberetning af pejledata

ATV september 2009 Aktuelle vejledninger Lokaliseringsvejledning med skema Vejledning i indberetning og kvalitetssikring af lokaliseringsdata. Vejledning i registrering af boringsfiks- og pejlepunkter Vejledning i indberetning af pejledata Vejledningerne ligger på avspec/lokaliseringer_og_synkronpejlerunder/ index.html

ATV september 2009 Grundvandskortlægningen og beskyttelsen af grundvandet er byggesten til sikring af fremtidens vandressourcer Det er din indsats der gør en forskel Sammen kan vi nå langt Akvædukten har stået oprejst i Sergovia Spanien og været benyttet i 2 tusinde år. Den er 29 meter høj og 750 meter lang. Der er ikke benyttet bindemiddel. Da Roms akvædukter blev ødelagt i 500 tallet medførte det sammenbrud for Rom som Magtcenter. Det tog 800 år før Rom kom på fode Igen efter akvædukterne blev repareret. Vand er en vigtig forudsætning for at et samfund kan fungere