Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vejledning i brugen af PCJupiterXL

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vejledning i brugen af PCJupiterXL"— Præsentationens transcript:

1 Vejledning i brugen af PCJupiterXL
Vingsted den 30. maj 2007

2 Lokaliseringsvejledning
Vejledninger Beskrivelse af Fællesoffentlig Jupiter Lokaliseringsvejledning PCJupiterXL aftale Dataansvarsaftale Dataflow Datamodel Brug af datamodellen Datakvalitet Web formularer Læse web services Skrive web services Miljøportalens brugerstyring Roller Tabelbeskrivelser Feltbeskrivelser Kodelister

3 Datakvalitet i PCJUPITERXL
Boringer. 1970’erne udarbejdede GEUS den første boringsdatabase til fremstilling og udtegning af cirkeldiagram-kort 1984 overføres disse data til ZEUS databasen 1998 blev boringsdatabasen en del af af et nyt databasesystem JUPITER Hvordan tildeles et DGUNR og hvem skal efterfølgende lokaliserer? Kvalitet af koordinater: Indmålings metoden samt kilde. Opråb fra borearkivet 1970’erne var dat ikke særligt fylds gørende. Bestod kun af X,Y koordinat der bestod i mm fra kortkanten på et givet 4cm kort. samt I ZEUS databasen blev det muligt at registrer en del flere oplysninger på boringerne Administrative, tekniske og hydrologiske oplysninger Lithologiske oplysninger Dannelse og stratigrafi Brøndborer sender koordinater aflæst på et kort ind til GEUS. Amterne var tidligere ansvarlige for lokaliseringen. Kommunen har nu pligt til efterfølgende pligt til at lokaliserer boringen Ovenstående betyder at der i databasen findes boringer med forskellige koordinatkvalitet. Kvaliteten fremgår af indmålingsmetoden samt kilde. Husk at mål afstanden fra pejlingspunktet til terræn!!!!!!!!!!!!!!!

4 Datakvalitet Vandkemi. Anlæg med tilhørende oplysninger. Pejlinger.
Drikkevandskemi. Amternes data Råvandskemi. Amternes data + data fra GEUS Anlæg med tilhørende oplysninger. Amternes data. Pejlinger. Amternes data + data fra GEUS Kemi Drikkevandskemi er det udelukkende amternes data der ligger i Jupiter.GEUS var nødsaget til at fjerne en del af de sædvanlige tjek for at få data ind i basen hvilket betyder at der ligger fejlbehæftede data. Råvandskemi er det en blanding af amternes data samt eksisterende data. Anlæg Amternes data. Nu er det kun kommunerne der kan redigerer data.

5 Rettigheder til redigering og indtastning af nye data:
Vandkemi Drikkevand Råvand Anlæg med tilhørende oplysninger Tilladelser Pejlinger Drikkevand: Gamle og nye data: kommuner Råvand: Kommuner, MC og Regioner. Prøvens formål. Anlæg: Udgangspunktet er anlæggets placering i forhold til kommune. Hvis vandet leveres til en anden kommune ind den der indvindes fra er det kommunen der modtager vandet der har rettighederne til at redigere anlægsoplysningerne. Tilladelser: Tilladelser på anlægstabellen opdateres automatis på baggrund af hvad der står i anlægsvilkårs tabellen. Pejlinger Datamodellen opdateres, i næste version, med et felt der der angiver hvem der har ansvaret for at opdaterer et felt. Gamle pejlinger er i udgangspunktet kun GEUS der kan redigerer. Nye pejlinger er det indtaster der kan redigerer. KS projekt GEUS vil lave et arbejde der skal kortlægge kvalitetes af data i de enkelte tabeller, fejl som dubletter og direkte fejl (enheder) Hvem der efterfølgende skal rette fejlene er ikke besluttet.

6 Oppumpede vandmængder på boringsniveau eller anlægsniveau?
Faldgrupper Oppumpede vandmængder på boringsniveau eller anlægsniveau? Tilladelser på boringsniveau eller anlægsniveau? Oppumpede vandmængder Hvis der er indtastet oppumpede vandmængder på den enkelte boringer tilknyttet anlægget og til anlægget er det den mængde der står på anlægget der benyttes. Dette gøre da der skal være mulighed for at indtaste oplysninger op enkelte boringer men ikke alle for et anlæg. Tilladelser Hvis der på et anlæg kun er givet tilladelser til anlæggets tilknyttede boringer bør disse tilladelser summeres op og danner grundlag for gebyrberegningerne. Hvis der er givet tilladelse til de enkelte boringer tilknyttet anlægget og til anlægget er det den tilladelse der står på anlægget der benyttes.


Download ppt "Vejledning i brugen af PCJupiterXL"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google