Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kommunernes behov (for pejledata og potentialekort) til planlægning og administration. Miljøingeniør Jens Christian Roesen Nielsen, Hjørring Kommune. Geolog.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kommunernes behov (for pejledata og potentialekort) til planlægning og administration. Miljøingeniør Jens Christian Roesen Nielsen, Hjørring Kommune. Geolog."— Præsentationens transcript:

1 Kommunernes behov (for pejledata og potentialekort) til planlægning og administration. Miljøingeniør Jens Christian Roesen Nielsen, Hjørring Kommune. Geolog Gert Laursen, Odense Kommune ATV Jord og Grundvand Variationer af vandspejl og forvaltning 30. september 2009 Århus

2 Emne Kommunerne skal som vandressourcemyndighed administrere en skærpet lovgivning med fokus på VVM og naturværdier i den daglige sagsbehandling. I de kommende år skal der gives og fornys vandindvindingstilladelser for hovedparten af vandværkerne i Danmark. Der bliver af den årsag efterspurgt bedre værktøjer til vurdering af konsekvenser af vandindvinding - og dermed også et solidt datagrundlag. En væsentlig parameter er måling af grundvandspejl (pejling) og på baggrund heraf udarbejdede potentialekort. Et kortgrundlag der er afgørende i sags- behandlingen. De tidligere amter har i forbindelse med vandressource- kortlægningen udarbejdet regionale potentialekort, og Miljøcentrene udarbejder i forbindelse med Indsatsplanlægningen potentialekort i kortlægnings- områderne, men har ikke umiddelbart ressourcer til successivt at forny disse. Hvad så? Det er kommunernes opgave selv at sørge for indsamling af pejledata og sørge for lokale potentialekort. Har kommunerne fokus på vigtigheden af dette data-grundlag, og har de ressourcer til at løfte opgaven? Hvem gør hvad, og hvad er egentligt et tilstrækkeligt datagrundlag? Spørgsmål, vi på mødet vil belyse og søge svar på.

3 Forbruger-undersøgelse i Odense Kommune, Landbrug & Grundvand !!! Bruger du pejledata/potentialekort i forbindelse med sagsbehandlingen ? 5 der svarede ”Ja” 1 der svarede ”Njaa, burde jeg det ?” 14 der svarede ”Nej”

4 Potentialekort detaljerede potentialekort over en række grundvandsmagasiner, regionale potentialekort for 4 gennem- gående lag i den overordnede grundvands- model, samt et regionalt kort for de overfladenære magasiner.

5

6

7

8

9

10 PEJLEDATA: Vi skal nok koncentrere os om at håndtere pejledata fra anlæg hvor vi har stillet vilkår om pejlinger (kun få skal erindres), men der er jo ingen grund til fortsat at generere intetsigende data – altså, kvalitetskontrol af selve anlæggene. Kvalitetskontrol af gamle data – både i GE og Jupiter, og så få det hele samlet i sidstnævnte. POTENTIALEKORT: Skal – ligesom en række andre hydrogeologiske temaer - gøres tilgængelige på Miljøportalen og holdes opdaterede. ------------------------------


Download ppt "Kommunernes behov (for pejledata og potentialekort) til planlægning og administration. Miljøingeniør Jens Christian Roesen Nielsen, Hjørring Kommune. Geolog."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google