Læge i HU anæstesiologi SATS foredrag onsdag d. 25. april 2012

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
God uddannelsesvejledning - Udvikling
Advertisements

v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Opstilling af forskningsplan og CV
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Ny ansættelsesprocedure hvordan?
Se en eller flere af de sjove supervisionsvideoer her:
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Kejsersnit forsinkes pga kommunikationsproblemer
Medicinsk relevante filosofiske og videnskabsteoretiske spørgsmål
Værdibaseret ledelse i almen praksis
Diana Kristensen, Overlæge, Psykiatrisk Center København
Ansættelsesprocedure for hoveduddannelse i pædiatri
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
360 graders evaluering i den lægelige videreuddannelse
Feedback i den lægelige videreuddannelse
3-timersmøde 2010 Børneafdelingen Hvad gør vi godt: •Feedback og supervision i Børnemodtagelsen og Børneambulatoriet. •Enkelte yngre læger er kontaktpersoner.
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
Journal Club Finsencentret, Rigshospitalet
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Sygeplejerskeuddannelsen
Præhospital beredskab
Faglige udvikling - børne- og ungdomspsykiatri
NUBA Nordisk Uddannelse i Børneanæstesi – for Anæstesisygeplejersker
Vejen til bedre observation og behandling af smerter
Pitch af sygeplejerskeuddannelsen af Lykke og Trine
Kompetent til at støtte livet med kræft
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Lægedage Almen medicinsk uddannelse Nuværende uddannelsesforhold.
af den ældre medicinske patient
Uddannelseslæger i front
DPS årsmøde 2013 Om mellemområdet mellem den psykoterapeutiske træning og den øvrige læring i den psykiatriske speciallægeuddannelse Hanne Stubbe Teglbjærg.
Yngre anæstesiolog Introduktionsstilling
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Nærværende Kommunikation Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup 246 ansatte 6 afsnit Sygeplejersker Læger Lægesekretærer Diætister.
Uddannelse, roller og kompetencemåling
XX-afd Feedback i den lægelige videreuddannelse. Oversigt Hvad er 360°’s feedback Metoden –elektronisk model –papirmodel Spørgsmål og kommentarer.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Sygeplejersken Vi er modul 5 studerende og går på Via University College i Silkeborg. I vores klasse er vi 40 piger og 2 drenge.
Uddannelse af Akutsygeplejersker i Region Hovedstaden
Behandlingscentret ”Den Lille Prins”
Information til respondenter Feedback i den lægelige videreuddannelse.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
PUF-seminar 2011 Århus Sygehus Af Anne Braae Olesen Supervision – et redskab til læring i et ambulatorium Af Anne Braae Olesen Uddannelsesansvarlig overlæge.
Regionshospitalet Randers & Regionshospitalet Grenaa
Om færdigheds- og simulationstræning i urologi
Rollen som professionel indebærer i følge speciallægekommissionen, at man Præsterer høj kvalitet i behandling med integritet, ærlighed og medfølelse Udvise.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 10. DECEMBER 2015 DRRLV LEDENDE LEKTOR BENTE VIGH MALLING AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR SUNDHEDSVIDENSKABELIGE.
Produktion og uddannelse Susanne Mallet. ortopædkirurgisk afdeling Køge.
Fælles akutmodtagelser Akutmodtagelsernes læger og uddannelsen til akut læge Ledende overlæge Inger Søndergaard Akutmodtagelsen Herlev Hospital.
Lægeforeningen Hvad er lægers arbejde? Jens Winther Jensen Årsmøde FAS 2. oktober 2008, Hotel Munkebjerg.
Vejen til speciallæge - hoveduddannelsesansættelse Andreas Lundh Ph.d.-studerende Det Nordiske Cochrane Center.
Farvel til Intensiv – og hva` så Farvel til Intensiv – og hva` så.
VEJEN TIL SPECIALLÆGE - FRA STUD.MED TIL SPECIALLÆGE Helene Hvidman, Klinisk basis læge.
ASNET Optagelsesgruppen Beretning for året
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Velkommen Helene Westring Hvidman Lægeforeningen Hovedstaden Medlemsmøde Onsdag den 3. februar 2016 kl – Hotel Scandic, København V.
Hvordan forenes sundhedsfagligt arbejde med kvalitetsudvikling? Inspirationen til temaet for Kvalitetsdag 2016 #kvalitetsdag_2016.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Uddannelseansvarlige
Data fra Evaluer.dk 2016 Evalueringen består af 26 spørgsmål opdelt i 7 grupper.
ProfessionelP Specialernes Professionelle figur – Hvad er kompetencen og hvordan skal den kompetencevurderes.
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Den nye målbeskrivelse – et overblik
Den nye målbeskrivelse – et overblik
Inspektorbesøg Afdelingens navn Besøg/år Introdukton Udd.program
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Præsentationens transcript:

Læge i HU anæstesiologi SATS foredrag onsdag d. 25. april 2012 Læge Marina Krintel Christensen Abdominal anæstesiologisk afdeling Rigshospitalet

Hvorfor anæstesien Det akutte arbejde Sikkerheden for patienterne Uddannelsen Teamarbejdet Kollegaerne At gøre en forskel Det uforudsigelige Alle aldersgrupper Dedikerede kollegaer, teamarbejde, det akutte og uforudsigelige, at gøre en forskel, sikkerhed og patienten i fokus,

De mangfoldige muligheder SOS Falcktravelcare Lægeambulance Helikopter Læge i krigszone Privatpraksis Smertelæge Undervisning/faststilling DIMS

Hoveduddannelsen i Anæstesiologi Samtale 4 år Kurser Flere hospitaler Rigshospitalet Kompetencekort Forskningsmodul

De 5 hints fra den uddannelsesansvarlige overlæge for at kvalificere sig til HU-stilling Held, mød de rigtige og dedikerede mennesker, opsøg selv mulighederne, find ud af hvem der er forsknings interesserede når I kommer ud i kliniske ophold under studiet. Rikke Vita Borre Jacobsen

1) ansøger skal være kvalificeret indenfor SAMTLIGE 7 lægeroller OG have afsluttet Intro-stilling på starttidspunktet for HU-start

Lægeforeningen, www.laeger.dk 1. MEDICINSK EKSPERT Diagnostiske og terapeutiske færdigheder, som er nødvendige for at udføre etisk og effektiv patientbehandling 2. KOMMUNIKATOR Kan optage anamnese og indhente information fra patient, pårørende og evt. andre; lytte effektivt og diskutere relevant information med patienter og pårørende samt kolleger og personale. 3. SAMARBEJDER Samarbejder effektivt med andre læger og sundhedspersonale; bidrager effektivt i tværfaglige aktiviteter. 4. ORGANISATOR/LEDER/ADMINISTRATOR Anvender og prioriterer ressourcerne effektivt og afbalancerer hensyn til patientbehandling, uddannelse og eksterne aktiviteter. 5. SUNDHEDSFREMMER Bidrager effektivt til øget sundhed hos patienter og i samfundet; erkender og reagerer på de områder, hvor oplysning er påkrævet. 6. AKADEMIKER Anvender en personlig strategi for kontinuerlig uddannelse; vurderer information kritisk; faciliteter læring hos patienter, yngre læger, studenter og andre personalegrupper; bidrager til udvikling af ny viden. 7. PROFESSIONEL Yder høj kvalitet i patientbehandlingen med integritet, ærlighed, medfølelse; udviser passende personlig og medmenneskelig adfærd; praktiserer i etisk overensstemmelse med lægeløftet. Lægeforeningen, www.laeger.dk

2) "Den akademiske rolle" er det et krav, at man har en publikation, ikke nødvendigvis et. førsteforfatterskab, men et kvalitetsstudie er også kvalificerende. Artikler skal være publiceret i et peer review´et tidsskrift. Man skal kunne redegøre for i hvilket omfang man har deltaget i udfærdigelsen af arbejdet/artiklen. Dataindsamler / investigator i større projekter/ multicenterprojekter får man ikke noget kredit for.... - med mindre man har været med på at skrive en artikel.

3) Medicinsk ekspertice: KUN anæstesiologi tæller, sideuddannelse tæller ikke, men ansættelse som " akut mediciner" og anæstesiolog i JMC RH som pædiater/neonatal tæller lidt. Ansættelser i Grønland, eller andre steder, hvor man muligvis har bedøvet tæller ikke, da der ikke er formaliseret uddannelsesprogram og supervision på anæstesiafdelingen.

4) Forsvaret: Tæller nærmest kun mht 4) Forsvaret: Tæller nærmest kun mht. kurser, undervisning, ledelse/samarbejde (hvis man har en ledelsesuddannelse derfra). Medicinsk erfaring tæller IKKE fra forsvaret dvs. fx. lægebil i Oksbøl, udstationering til krigszonen m traumer, infirmeriet, da der ikke er formelt uddannelsesprogram eller supervision.

5) SUNDHEDSFREMME; man får ikke point for at være frivillig læge på koncerter / sportsstævner, men infirmeri eller job i Norge eller Grønland med sundhedsfremmende konsultationer vægtes.

TAK for opmærksomheden