Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

Fordybelsesdag med fokus på konflikter
Hvilken forskel gør spørgsmål?
At forholde sig professionelt Anne Skov
Refleksion i kommunikationen
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Lederens kommunikation og værktøjer
EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Præsentation af materialer på personalemøde
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Psykoedukation til unge i OPUS
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
MIN skabelon MIN generalisering! MIN specielle virkelighed!
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
1 Formandens rolle - I bestyrelsen. 2 • Hold øje med trivslen –Inddrag medlemmer, der ikke siger meget –Få nye medlemmer godt ind i gruppen, besøg evt.
Det autentiske menneske
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
Supervision og faglig feedback
Darum skole 4. november 2013.
Roskilde Bibliotekerne Grundlæggende introduktion til projektarbejde
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Irene Oestrich, psykolog, ph.d., adj. Professor
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Procesværktøjer.
Case-studiets 7 skridt 1.Læs og forstå casen og afklar/tydeliggør ukendte begreber/ord 2.Opstil problemer/begreber som skal studeres 3.Brainstorm for at.
Hvad er mål/resultat (output)?
Den anerkendende interviewform
Omgangstone og kollegialitet
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
Præsentation af materialer på personalemøde
Vejlederens kommunikation
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
FORMÅL med Garudas profilværktøjer er:
Refleksioner og opsamling ift. i går
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Ungdomsudveksling Værtsfamilieaften i distrikt 1470 Onsdag den 18. juni 2014.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
1 Læringsstil, samt Projektplanlægning og projektstyring Mål: At i får kendskab til jeres egen læringsstil. At I får et grundlæggende kendskab til projektplanlægning.
DEN GODE LEDER FTF REGION NORDJYLLAND Aalborg den 2. november 2009
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings- & Kompetencegivende coachingforløb.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
 Siden sidst – gennemgang af erfaringer fra første møder med lærerne, de første observationer,  Opgave: drøftelse og afprøvning af gruppevejledning med.
Redskab: Fra konflikt til fælles løsning
Præsentationens transcript:

Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13 Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13. november 2014 Hotel Nyborg Strand

Det tjekkede teammøde Hvor svært kan det være! Når man føler sig alene, meget alene, prøver man at virke tjekket og kold, fordi ingen må vide, hvordan man har det – Tjekket: Tine Bryld Det tjekkede teammøde Hvor svært kan det være! v. Afdelingsleder Henrik Kjer Socialrådgiver Cand.Soc

Det balancerede teammøde ”Der findes ikke fejl, kun feedback”.

DIALOG OG DISKUSSION DIALOG ER EN EKSPANSIV PROCES - MAN UDVIDER SIN VIDEN. HVAD ER KORTET OVER VERDEN HOS ALLE DE ANDRE ?? DISKUSSION ER EN INDSNÆVRENDE PROCES - MAN BLIVER ENIGE OM ET FÆLLES KORT OVER VERDEN.

”Latter virker beroligende og har ingen bivirkninger” Drøft ved bordet i 5 min. Hvordan vil du kunne se på dine kollegaer, at I har haft et godt møde og omvendt? Hvilke udfordringer er I støt på, når i holder teammøder? ”Latter virker beroligende og har ingen bivirkninger”

De 5 R’er sikrer drift og udvikling

Hvordan omsættes det første skridt Sæt et møde af, hvor formål, rammen, retning og regler drøftes. Udpeg en ordstyrer Sæt tid på punkterne Husk at opsamle Lav en dagsorden Sæt roller og relationer på dagsordenen Lav et årshjul

Roller Hvilke roller kan I genkende af de nedenstående udsagn? Ønsker effektivitet og resultater Styrer ordet og får alle med Bidrager til at skabe en god stemning Samler de gode ideer op og kombinerer teamets ressourcer Kommer med kreative input Tager ansvar for at sikre, at alternativerne bliver vurderet og afvejet imod hinanden Runder dialogen af og har øje for de vigtigste detaljer Sørger for, at arbejdet bliver udført

Relationer og Roller Hvordan arbejdes der med relationer og roller: Forskellige kommunikations-, samarbejds- og værdiøvelser Test jer selv (personlighedstyper) Dialog om, hvilke roller, der er tilstede Dialog om, hvilke samspilsregler, I vil have i jeres team

SAMSPILSREGLER I ET TEAM Vi er alle ligeværdige Vi respekterer hinanden Forskellighed er en styrke Vi møder velforberedt Vi deltager aktivt Vi beslutter hovedsageligt ved konsensus Vi er indstillet på at forny og forbedre os Vi tager konflikter op og bearbejder dem åbent Vi giver hinanden konstruktiv feed-back Vi har det sjovt sammen!!

Kontekstafklaring Skitsér det ønskede udbytte, så I kan sigte mod det: Få beskrevet effekten af et vellykket møde. Fordel lytte og tale-positioner: Hvad skal teamet lytte efter og gøre, hvad har fokuspersonen af særlige ønsker til interviewer/tovholder. Få tilladelse til at styre processen. Aftal regler og forventninger til hinandens deltagelse.

Kontekstafklaring - Spørgsmål Hvad skal du se dig selv gøre senere i dag, i morgen eller i overmorgen, som vil fortælle dig, at det har været brugbart for dig i dag? Hvad håber du især vi får talt om i dag? Hvad vil være særligt til hjælp for dig, at jeg gør? Hvad vil det særligt være til hjælp for dig, at teamet lytter efter og reflekterer over?

Kontekstafklaring - Spørgsmål Hvad kunne være den vigtigste forskel for dit videre arbejde at bringe sagen op i dag? Hvad håber du, forandrer sig for dig ved, at vi folder din sag ud i dag? Hvordan vil du kunne se den forskel helt konkret i dit videre arbejde? Hvad mere? Hvem ellers vil kunne se, at det har været brugbart i dag? Hvordan kommer de til at kunne se det, hvad vil de se dig gøre anderledes, som de vil sætte pris på?

Helhedssynet i et ICS perspektiv Hvordan fremlægges en refleksionssag Beskrivelse, analyse/forklaringer – mulige løsninger Beskrivelser Persongalleri, job, økonomi, kort historik Problemer – ressourcer – greb punktuering, tragtmodellen, ICS magneterne, skalaspørgsmål og Analyse – hvad er denne adfærd - problemstillinger et udtryk for? Forklaringer på forskellige niveauer Benytte forskellige perspektiver eks. Psykodynamisk, løsningsfokuseret, resiliens og systemisk Finde mønstre – fra egne erfaringer – forskning og teorier

Helhedssynet i et ICS perspektiv Hvordan fremlægges en refleksionssag Beskrivelse, analyse/forklaringer – mulige løsninger 3. Overvejelser – Løsninger Hvilke overvejelser giver dette billede? Hvilke løsninger kunne der være? 4. Hvad tager personen med sig – hvilke dele gav mening?

Sagsfremlæggelse Balder 7 år - mor og far skilt for 3 år siden. Familie og omgivelser Far: kontanthjælpsmodtager - ingen udd. Mor: sosu hjælper, vikaransat Bopæl: begge lejelejligheder Ingen søskende, ser bedsteforældre 1 - 2 gang mdr. Fra §50 - Punkteringer: skoleforhold og læring, udvikling og adfærd (følelses- og adfærdsmæssig udvikling), familierelationer. Problemer: Skolefravær - 50 % , forstår ikke fælles beskeder og er urolig i klassen Forældrene taler ikke sammen, tidligere haft voldsomme skænderier. Ressourcer: Der er klare aftaler vedr. samvær og det bliver overholdt PPV. fungerer kognitivt, men har visse faglige huller.

Sagsfremlæggelse Forklaringer/ mønstre: Løsninger/overvejelser:

Uddybende og afsluttende Spørgsmål