360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil 4013 4675 E-mail anje@tietgen.dk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
It-arbejdsmarkedet, uddannelse, kurser, muligheder.
Advertisements

Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.
IKV i den politiske kontekst
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Fra ufaglært til faglært på kort tid!
Fra ufaglært til faglært på kort tid!. IKV – GVU • Individuel kompetence vurdering = IKV • Grundlæggede voksenuddannelse = GVU • 25 år, mindst 2 års.
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
EU Socialfondsprojektet
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Realkompetencevurdering i Danmark
Erhvervsakademiet Aarhus
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE I ARRESTOMRÅDERNE Kriminalforsorgen Intro Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Det Danske Voksen- og Efteruddannelsesystem VOKSEN PÆDAGOGISK CENTER
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Hvad er realkompetencevurdering?
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Kort videreuddannelse (KVU)
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" En uddannelsespolitisk.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
Regeringens globaliseringsudspil
Head of Education - PostNord
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Noget om refusioner.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Temadrøftelse i VEU-rådet den 29. november 2012 ”Synliggørelse af AMU’ styrker og øget aktivitet” Hvad skal der til, og hvad kan VEU-rådet.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Velkommen 2. seminar om Planlægning af realkompetencevurderinger Den 18. marts 2010 Silkeborg HS.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
”Det er i handlingen, at magien ligger”
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
Michael Kaas-Andersen Muligheder med mere… Selandia CEU – Bredahlsgade 1 – 4200 Slagelse, telefon ,
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Udbredelse, barrierer og gældende praksis for anerkendelse af realkompetencer Den 12. marts 2009 Ulla Nistrup og Anne Lund NVR.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" VEU-rådet.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
HK Stat Fagfestival HK København og HK Sjælland 20. maj 2014 Sølvi Rask, og Eva Maria Mogensen,
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Velkommen til NP- netværkstemadag
Sundhedshjælperuddannelse med RKV.
Fra ufaglært til faglært
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Mellem human kapital og social kapital Skismaer i det ufaglærte arbejdsliv og barrierer for udviklingen af læringsidentiteter Mads Peter Klindt, lektor,
Mads Peter Klindt (Lektor ved Aalborg Universitet) og Teater Spektrum
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
RKV arbejde på erhvervsskolerne og VUC
Lars Thore Jensen Mulighed for tekniske- og produktionsrettede akademiuddannelser i Frederikssund Lars Thore Jensen
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
Præsentationens transcript:

360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil 4013 4675 E-mail anje@tietgen.dk

Hvad er ArbejdsMarkedsUddannelser? AMU Læse-belastning Læsestof Teoretisk niveau Teorier Refleksions niveau Handle-område Intet læsestof Eventuelt relevante avisartikler eller notater Øvelser Egen praksis diskuteres Refleksion over egen praksis Operatio-nelt niveau

Hvad er Akademiuddannelse AU Læse-belastning Læsestof Teoretisk niveau Teorier Refleksions niveau Handle-område Ca. 300 sider pr 10 ECTS. Typisk én lærebog Redskaber og modeller Én teori som sættes over for egen praksis Redskabs-refleksion Taktisk niveau

Hvad er diplomuddannelse? Læse-belastning Læsestof Teoretisk niveau Teorier Refleksions niveau Handle-område Ca. 1000 sider pr 10 ECTS Flere lærebøger, uddrag af bøger og udvalgte artikler Flere teorier sættes over for hinanden og derefter over for egen praksis Teori-refleksion Videnskabs-teori Strategisk niveau

Hvad er Masteruddannelser? Læse-belastning Læsestof Teoretisk niveau Teorier Refleksions niveau Handle-område 25-30 timer pr. ECTS Udenland-ske lærebøger og udvalgte artikler Flere teorier sættes over for hinanden og derefter over for egen praksis Teori-refleksion Videnskabs-teori Strategisk niveau

Realkompetencevurdering RKV og voksenuddannelse Realkompetencer er en persons samlede viden, færdigheder og kompetencer, uanset hvor og hvordan de er erhvervet Realkompetence kan opnås fx - i arbejdslivet - i fritiden via deltagelse i foreningslivet - som aktiv frivillig i en hjælpeorganisation - gennem et udlandsophold RKV er en vurdering af en persons individuelle realkompetence ift. en relevant, aktuel uddannelse med det formål at få anerkendelse for kompetencen i det formelle uddannelsessystem … og på den måde spare uddannelse

Kompetencevurdering og voksenuddannelse Grundlæggende VoksenUddannelse (GVU) ”Fra ufaglært til faglært” GVU er en mulighed for voksne over 25 år, der er eller har været beskæftiget som ufaglærte medarbejder i mindst 2 år inden for et fag / erhvervsuddannelser, og som ønsker at få faglært status GVU giver mulighed for at gennemføre en erhvervsuddannelse ved at kombinere erhvervserfaring med konkrete uddannelse

Hvad er VEU-godtgørelse VEU-godtgørelse er en støtte til kortuddannede lønmodtagere i arbejde og selvstændige erhvervsdrivende, som deltager i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse fx AMU eller GVU Ingen alderskrav VEU-godtgørelsen svarer til 80% af højeste dagpengesats Der kan også søges befordringstilskud til deltagelse i erhvervsrettet VEU Se mere: www.veug.dk

Hvad er SVU? SVU er en økonomisk støtte til beskæftigede, der ønsker at efter- eller videreuddanne sig på folkeskole-, gymnasialt eller videregående niveau i arbejdstiden. SVU søges som dækning for den arbejdsindtægt, man taber ved at uddanne sig i arbejdstiden. Får man løn under uddannelsen, kan SVU søges som refusion til arbejdspladsen. Man kan ikke få SVU til de ordinære videregående uddannelser, man kan få SU til. SVU svarer til 80% af højeste dagpengesats Betingelserne for at få SVU er forskellige alt efter, om man vil tage en uddannelse på folkeskole- eller gymnasialt niveau eller på videregående niveau – se mere på www.svu.dk

Få hjælp til strategisk uddannelsesplanlægning Afdækning af hvilke kompetencer, der understøtter virksomhedernes vækstmuligheder Afdækning af kortuddannedes aktuelle og fremadrettede kompetenceudviklingsbehov Udarbejdelse af uddannelsesplaner Opkvalificering af medarbejdere Projektet støttes af

Relevante links www.ug.dk www.fremtidenskompetencebehov.dk www.tietgen.dk/tkc/ www.eal.dk/efteruddannelse www.au-guiden.dk www.minkompetencemappe.dk www.veug.dk www.svu.dk