Netværkskoordinatormøde MDI d. 9. april 2013. Program Opfølgning på drøftelser omkring netværkskoordinatorrollen fra mødet d. 5. februar – har det givet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klasserumskultur, inklusion og fraværsbekæmpelse Sparringsklyngebesøg
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Digital formidling - med udgangspunkt i Ting Den 25. august møde i det faglige udviklingsforum.
Filipperbrevshymnen.
Modul 3C Ideudvikling med anvendelse af principper som stimuli.
Lad os samarbejde –gør som jeg siger
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Interaktion med Digitalisering af læringsrummet, august 2013 Charlotte Højrup, EF Digital.
Arbejdspladsudvikling
De to officielle miljømærker
Professor (mso) Christina D. Tvarnø Udbud og innovation Fremtidens muligheder og anbefalinger.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Netværkskoordinatormøde MDI d. 5. februar At koordinere… koordinator, (lat.koordinere + -ator), person, der er udpeget til at samordne noget. koordinere,
Darum skole 4. november 2013.
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Å.
Forskellige typer netværk Det personlige netværk: Uformelt Grænseløst Komplekst Det organiserede netværk: Noget, man er medlem af En defineret ramme Quiero.
Arbejde i netværket Når netværksarbejde bliver betydningsfuldt.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Videreudvikling af ide 2&2
vi eksperimenterer, afprøver, fejler og triumferer. Undervejs skaber vi traditioner vi løfter i fællesskab og bakker hinanden op. Vi fejrer vores successer.
Lean Netværk AAU.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
LP-tovholder på Antvorskov Skole på 4. år
Relationer – børn imellem
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Procesværktøjer.
Den strategiske forretningsplan – hvordan
Koncern HR, Organisation og Ledelse At lede og facilitere møder med mere effekt Workshop 8 Ledelseskonferencen 9. juni 2010.
Kontrakten og partnerskabet som grundlag for samarbejde Anders la Cour og Holger Højlund, Kofoeds Skole, den 30. november 2005.
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Biblioteket som læringscenter
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Faglig udviklingsskole Videncenter Læremiddel.dk og faglige udviklingsskoler Oplæg skoleledermøde Odense Kommune d. 17. januar 2008 Thomas Illum Hansen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
RØGFRIHED FOR ALLE Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte Temadag om rekruttering og motivation af socialt udsatte til rygestopaktiviteter Rebild Bakker.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
FORSIDEVARIANT 2 1 LEDER MIN LEDER MIT ARBEJDSMILJØ – OG HVEM LEDER HANS/HENDES? VED GRETE CHRISTENSEN, FORMAND, DANSK SYGEPLEJERÅD PÅ FAGDAG I KREDS MIDT.
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Strategisk og systematisk kompetenceudvikling
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
Workshop om evaluering 19. januar FORMÅL OG PROGRAM Blive klædt lidt bedre på til at planlægge og gennemføre evalueringer Udgangspunkt i akkrediteringskravene,
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Øvelser til fremme af kreativ tænkning
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Fra anledning til udvikling
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Netværkskoordinatormøde MDI d. 9. april 2013

Program Opfølgning på drøftelser omkring netværkskoordinatorrollen fra mødet d. 5. februar – har det givet anledning til at gøre noget nyt/anderledes/refleksioner? Det lille inspirationsoplæg fra mødet er vedhæftet, hvis der er behov for at få opfrisket drøftelserne Det forpligtende netværk Når man forpligter sig på hinanden – hvad sker der så. Hvor langt strækker forpligtelsen sig i et netværkssamarbejde bestående af selvstændige juridiske enheder? Hvad sættes i spil og er der noget som ikke sættes i spil? Gennem oplæg og fælles drøftelse gør vi status på netværkene og på de videre muligheder og perspektiver der er for samarbejdet her godt og vel 2 år efter de blev sat. MDI tager på netværksbesøg – med fokus på forpligtende netværk Evaluering

Salon-øvelse Handlekraft i netværket 45 min. samtale ud fra menuen 15. min. fælles inspiration

Det forpligtende netværk Hvor står netværkene i dag ca. 2 år efter at de blev sat? Vi er i en løbende proces hvor vi hele tiden skal begribe og forstå netværkskonstruktionen.

Det forpligtende netværk Partnerskabet omkring netværkskonstruktionen: -ift. kommunen -Ift. medlemmerne af netværket -Ift. …

Niels Åkerstrøms definitioner af partnerskaber Partnerskaber er på paradoksal vis:  En binding, der samtidigt er ubunden  En stabilisering af gensidige forventninger, der samtidigt forventer skiftende forventninger  En fleksibel maskine, der konstant undersøger muligheder for sammenhæng og differentiering  Dette både/og lader sig gøre, fordi partnerskaber forskyder kontrakter fra første til anden orden

Kontrakten, der ville være et fællesskab 7 Et partnerskab er en kontrakt, der rækker ud efter det fællesskab, den aldrig kan blive PligtFrihed Kontrakt Form Formens konstitutive anden Fællesskab

Kontrakter af anden orden Kontrakter af første orden Et løfte Kontrakter af anden orden: Partnerskaber: Et løfte om løfter 8 På vej mod et fællesskab, der aldrig bliver…..

Det forpligtende netværk En spektogram-øvelse: Så meget forpligter vi os på hinanden i mit netværk…

Det forpligtende netværk En spektogram-øvelse: Så bæredygtigt er mit netværk…

Det forpligtende netværk En spektogram-øvelse: Så meget vil mit netværk udvikle sig det kommende år…

Hvor efterlader det os nu? Hvad oplever I der er behov for I jeres netværk for at skabe en forpligtende og bæredygtig udvikling? Hvordan kan MDI bistå jer i den udvikling?

Evaluering af dagen i dag