Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mentorkursus Foreningen Nydansker V/ susie skov nørregård.
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Ebbe Henningsen Landsformand At være pårørende – håb og muligheder.
Mandag den 6. oktober 2008 VIP2 Jobpakkeambassadør kursus.
- som model for ungeinvolvering
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Medborgerskab – på sporet
Sprogpakken Forældresamarbejde.
INUA – Arbejdsfastholdelse af personer med bevægeapparatsbesvær
Postkulturel kommunikation - fordi kultur ikke altid er vigtigst
Kultur på arbejdspladsen Når ”ja” betyder ”nej”
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Supervision og faglig feedback
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Konsensusprocessen.
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Kompetencegrupper i Danske Bank’s Koncernkundelinje Kompetenceudvikling i en hektisk hverdag v/Sannie Friis.
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Mentor Coaching A/S MENTOR Coaching A/S er landets førende udbyder af mentorkurser og specialiseret i at uddanne mentorer til at varetage en helhedsorienteret.
Vi har haft demokrati i Danmark siden?
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Vejlederens kommunikation
Styrk din kulturelle intelligens – integrationsindsatsen skal gerne være en del af løsningen og ikke problemskabende Næstved 29. oktober 2008 v. Elisabeth.
Hvem er jeg? Gunvor Hallas Chefkonsulent Cand.scient.adm., født 1952
International Tuesdays Jobcenter Roskildes erfaringer Khalil Ahmad (cand. scient. soc.) Integrationskonsulent i Roskilde Kommune Mail:
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
Cand. scient. Soc. Charlotte Vincent
Nyt Netværk 9. november 2006inkubia aps Dansk Arbejdspladskultur.
Onsdag den 19. august 2009 VIP2 Jobpakkeambassadør kursus.
Teaterhåndværk - en værdifuld kunstart - med fokus på menneskene bag.
1.Lektion: Identitet i forandring
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Recovery - At komme sig Aulum d. 10. oktober 2010
Oplæg om mentor og tutorordningen mm. i hg-afdelingen på Skive Handelsskole Klasselærerkursus d. 10/
Kulturforskelle Af: Rikke Nors.
Socialisering Kapitel 5.
Jan Christiansen Soso Fyn Sociologi. Nye ord; Integrere Værdier og normer Primær og sekundær Subjektiv og objektiv Individuel Sanktioner Fysisk eksistens.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Når udfordringer bliver muligheder Nadia El-Gendi, seniorkonsulent 29 april 2016.
Kompetenceprofil Arbejdsinstruktører. Hvornår er man en god instruktør? Hvilke personlige egenskaber skal den gode instruktør besidde?
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Mentorskabets roller og relationer Lone Nordskov Nielsen Efterskoler,
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Normer, Roller, Etik og Dilemmaer
Kvalitetssikring af skolepraktikken
KNÆK KODEN.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Vejledende tider for Velkomst v/mødeleder – 5 minutter
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Centralforeningen for Stampersonel
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
MEDARBEJDER-INDDRAGELSE
Præsentationens transcript:

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Khalil Ahmad (cand. scient. soc.) Integrationskonsulent, Roskilde kommune Mail: khalila@roskilde.dk

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Indhold Præsentation Introduktion til begreber Kultur på arbejdspladsen Mentorens opgaver Mentorforløbets faldgrubber Opsamling

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Kultur på arbejdspladsen Individualistisk samfund Kendetegn: Fokus på enkelt personers valg Familiens rolle i hvad en enkelt medlem vælger/beslutter er mindre Børnene bliver opdraget og støttet til at foretage valg Eksempel: Nordeuropa

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Kultur på arbejdspladsen Individualistisk samfund Kendetegn: Fokus på enkelt persons valg Familiens rolle i hvad en enkelt medlem vælger/beslutter er mindre Børnene bliver opdraget og støttet til at foretage valg Eksempel: Nordeuropa

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Kultur på arbejdspladsen Individualistisk samfund

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Kultur på arbejdspladsen Det kollektivistiske samfund Kendetegn: Fokus på "storfamilien”. Familiens rolle i hvad den enkelte vælger meget stor Børnene bliver opdraget til at inddrage familien før der foretages et valg Eksempel: Mellemøsten, store dele af Asien og Afrika

Det kollektivistiske samfund Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Kultur på arbejdspladsen Det kollektivistiske samfund M F M F M F F M F M

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Kultur på arbejdspladsen Hvad betyder forskellige livssyn på arbejdspladser? Danmark Mellemøsten Decentralisering er udbredt Centralisering er udbredt Ideal chef: snarrådig demokrat Idealchef er enerådig og god faderfigur Chefen forventer initiativ Chefen forventes at tage initiativ Lille magt distance Stor magtdistance Uligheder bør reduceres Uligheder forventes Sanktioner og anerkendelse er indirekte, rettet mod individet Sanktioner og anerkendelse er direkte, tydelige og kan være kollektive

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Definitioner Hvad er en mentor? Mentorens mange navne: Arbejdsinstruktør og sidemand Kontaktperson Brobygger og personlig træner Vejleder og coach

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Afklaring af begreber: Hvad forstår vi ved mentor? Mentor = erfarende medarbejder som ønsker/kan give oplæring og støtte til ny kollega. Hvem er menti? Menti = Nyansat/praktikant

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring De praktiske opgaver at tage imod og vise rundt at præsentere den nye for andre info om arbejdstider, påklædning, pause, sikkerhedsregler, regler for sygemelding og raskmelding Info om tillidsmand, fagforening mm.

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring De faglige opgaver Konkret arbejdsinstruktion Sidemandsoplæring Opmærksomhed for opkvalificering De sociale opgaver At forklare virksomhedens "koder", normer, de skrevne og uskrevne regler At sørge for at den nye komme med i kantinen (ikke til at passe fx telefonen!) Skab tryghed!

Mentor har ambitioner på vegne af mente Er mentoren den rigtige? Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Mentorforløbets faldgrubber Mentor har ambitioner på vegne af mente Er mentoren den rigtige? Mentors balancering af udfordringer Manglende opbakning fra chef Mentor pga chefens ordre Manglende viden om mentens baggrund

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Hvad skal mentoren være særligt opmærksom på ? Mentor skal give sig mere tid end fx en instruktør gør En mentor siger "Det at være mentor kræver tid. Der er ikke tale om meget tid, men det er fem til ti minutter her og der i løbet af en dag. Det er vigtigt, at arbejdsgiveren anerkender, at den tid er nødvendig og skal afsættes". www.nyidanmark.dk/mentor Mentor skal være mere visuel Mentor skal være mere omhyggelig (krydstjek!) Mentor skal skabe tryghed

Mentorforløb mere end bare sidemandsoplæring Spørgsmål? Mentorens køn? Læs mere på: nyidanmark.dk/mentor