Statusmøde 16. August 2013 med Referencegruppen Fra Plan til Udvikling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
IKV i den politiske kontekst
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Hvad kom der ud af TUPVAK?
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Velkommen til TUP12 Udviklingsseminar 8 24/
Realkompetence i NVR - Kvalitet, status og initiativer
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
Arbejds- og Udviklingsgruppe Udviklingsseminar 1
EU Socialfondsprojektet
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Realkompetencevurdering i Danmark
Projektets highlights ved Ivar G. Frederiksen projektleder.
TUP12 VEU- Center FYN VEU- Center Trekantområdet VEU- Center Vest
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Velkommen til TUP12 Udviklingsseminar 6 26/
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
RKV-arbejdsgruppens rapport om anerkendelse af realkompetencer DFS’ realkompetenceforum januar 2012/RJ.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Planlægningsmodeller i det ny AMU Et samarbejde mellem Københavns Socialpædagogiske seminarium Københavns Socialpædagogiske seminarium & Social- og Sundhedsskolen.
Hvad er realkompetencevurdering?
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
TUP12 VEU- Center FYN VEU- Center Trekantområdet VEU- Center Vest
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Præsentation af projekt ”Metode- og kvalitetsudvikling i Ungdomsskolernes HU” 31. januar 2013 Line Andersen.
Praktisk vejledning til Individuel Kompetencevurdering (IKV) i AMU Uddannelsesseminar på Koldingfjord – 26. august 2008 V. Mette Nørholm, Teknologisk Institut,
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
Velkommen til Udviklingsdag 2 TUP Maj 2013.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Velkommen 2. seminar om Planlægning af realkompetencevurderinger Den 18. marts 2010 Silkeborg HS.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
RKV-Seminardage 2010 KOMPETENCEmidt 4. seminardag d. 26. august: institutionel struktur og organisering Hvordan er arbejdet med IKV prioriteret, forankret.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
VEU centrenes rolle med nye reformer John Vinsbøl Udviklings- og VEU chef.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Workshop 7. velfærdsteknologi
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Valideringsarbejdet i Norden og Europa Erfaringer og udfordringer
Præsentationens transcript:

Statusmøde 16. August 2013 med Referencegruppen Fra Plan til Udvikling

Dagens program Program

Tidslinje TUP Fra plan til udvikling November 2012 Fase 3 Udviklingsarbejde Udvikling af procedurer og standarder mhp. at opnå en fælles referenceramme for VEU-Centre og uddannelsesinstitutioner April Fase 1 Opstartsseminar 16. november Projektets indhold, mål og succeskriterier. Maj Fase 2 Behovsafdækning 3 arbejdsseminarer; Præcisering af hvilke metoder og værktøjer, der skal udvikles. Juni OktoberSeptember August Fase 4 Kvalificering af standarder, procedurer, faglige og pædagogiske metoder og redskaber, herunder:  Etablering og forankring af én fælles indgang  Opkvalificering af 40 konsulenter faglærere, undervisere og vejledere  Afprøvning af de udviklede projekter i samarbejde med 20 regionale virksomheder herunder Jobcentre November December Statusseminar Formidling af projektets status og videre forløb Februar 2013 Marts Maj Fase 5 Resultatopsamling og formidling Evaluering og spredning af de opnåede resultater/erfaringer. Formidlingsdelen vil desuden foregå løbende bl.a. på projektets hjemmeside mm JanuarFebruar Marts April Juni Afslutning af TUP2012 Præsentation af projektet:  Faglige og pædagogiske metoder og redskaber  Standarder og procedurer  Tak for nu!

Opsamling på Dialogmøde Slides til gruppearbejde (1), klik herher Data proces (2), klik herher Bodil Husted Kirstine Ipsen

Branchegruppearbejde Præsentation af idéen om en standard for kvalitetssikring af IKV i AMU – Jørgen – Karin

Fyn-gruppen Et forsøg på en model, klik herher

Eftermiddagen Program

Status på TUP12 Status på projektet – Formål og mål med projektet Ny AMU lovgivning på IKV Præsentation af udviklede modeller – Den tværgående IKV-model HUSET – Kortlægningsværktøjet – Dialogværktøjet Afprøvning af Dialogværktøjet Produkterne sammenholdt med projektets udviklingsmål Lis Hede Karin Assendrup Bodil Husted Kirstine Ipsen

”Fra plan til udvikling” Målene for projektet er følgende: At videreudvikle og forankre en IKV-praksis med fokus på det individuelle kvalificerings- og uddannelsesperspektiv, og hvor individfokus kobles til virksomhedsniveau og en regional udviklingsplan. At udvikle og implementere ensartede standarder/procedurer for den regionale IKV-indsats. At styrke faglærergruppens faglige og pædagogiske kompetencer. At opsamle og formidle de opnåede projektresultater. TUP2012

Udviklingsaktiviteter i projektet Afdækning af eksisterende IKV-praksis og præcisering af fremadrettede udviklingsbehov, idet såvel den eksisterende som den fremtidige indsats på IKV-området vurderes ud fra et individorienteret, et virksomhedsorienteret og et samfundsmæssigt perspektiv. Udvikling af nye faglige og pædagogiske metoder/redskaber i forbindelse med en IKV-indsats, som sikrer indsatsen et fokus på individuelle job- og uddannelsesønsker, samtidig med at der også knyttes an til udviklingsmuligheder på virksomhedsniveau og på det regionale arbejdsmarked.

Udvikling af nye standarder og procedurer, som sikrer en ensartet IKV-indsats på tværs af udbydende uddannelsesinstitutioner.

Seminardage hvor der udarbejdes metodebeskrivelser for IKV Kortlægning af eksisterende praksis og behov Den fælles metode til IKV evalueres og justeres, hermed fastlægges en fælles metode Der laves et netværk hvor faglærere, konsulenter mv. deler viden om IKV Brugerne oplever at IKV-praksis er tydelig, praktisk tilgængelig, brugbar, ensartet og at den tager udgangspunkt i den enkeltes job-og uddannelses-ønsker Flere får dokumenteret deres kompetencer gennem en IKV Etablering af samarbejde med et udsnit af jobcentre Projekthjemmeside Publikationer Aktiviteter Output Effekter: Kort sigt Mellemlang sigt Lang sigt En fælles metode til gennemførelse af IKV Alle faglærere informerer om IKV som del af AMU-kurser og kan henvise brugerne til det rette sted Et tværinstitutionelt netværk, der kontinuerligt skal sikre en løbende ajourføring af standarder og procedurer Ensartet vurderingspraksis (procedure + krav) i IKV Alle IKV vurderes ens uanset geografi Alle faglærere anvender fælles metode (kvalitetsstandard) i gennemførelsen af IKV Ledelsen sikrer at alle faglærere har den relevante kompetence til at gennemføre IKV Fastholdelse og videreudvikling af bedste praksis for vejledning ift. IKV IKV vil efter projektets afslutning være en integreret del af udd.inst.’s virke Samme forståelse af indholdet af IKV hos faglærere, konsulenter og andre ansatte på udd.inst. Flere anvender IKV som springbræt til videre- og efteruddannelse Flere (brugere, virksomheder og jobcentre) har kendskab til værdien og mulighederne ved en IKV Beredskab af faglærere der står for gennemførelsen af IKV Ledelsen tager ejerskab og støtter op om, at der gennemføres IKV på udd.inst. Ledelserne implementerer administrativ praksis/struktur for gennemførelse af IKV på de deltagende skoler Der er udviklet en model/struktur for gennemførelse af IKV En indgang for alle, der ønsker at gennemføre en RKV/IKV i AMU Basis for et fremadrettet og professionelt samarbejde på tværs af institutioner og uddannelses-områder Et tværinstitutionelt fælles bredt fokus på hele paletten af uddannelsestilbud ift. RKV/IKV Flere faglærere gennemfører IKV

De tre perspektiver Samfundsmæssigt perspektiv: – IKV-indsatsen skal bidrage til at sikre et uddannelsesforløb, der reelt matcher den enkeltes forudsætninger og kvalificeringsbehov Virksomhedsperspektivet: den enkelte medarbejders individuelle kvalificeringsbehov virksomhedens ønske om en målrettet efteruddannelse og behov for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft – Individuelt perspektiv: den enkelte kan opnå anerkendelse af ikke-formelle kompetencer tilegnet via såvel arbejdsliv som fritidsliv

Hvad har vi nået? Materialeoversigt på IKV- området Aktøroversigt Kortlægnings- værktøjet Det eksemplariske forløb i 3 forskellige brancher Dialogværktøj ”Kvalitetsmodel” Huset

Ny AMU-lovgivning Udvalgte konkrete ændringer: Mere fleksibilitet i regler for afholdelse af IKV Hidtil: IKV kan vare fra 0,5-5,0 dage Ny: IKV kan vare op til 5,0 dage

Status på TUP12 Status på projektet – Formål og mål med projektet Ny AMU lovgivning på IKV Præsentation af udviklede modeller – Den tværgående IKV-model HUSET – Kortlægningsværktøjet – Dialogværktøjet Afprøvning af Dialogværktøjet Produkterne sammenholdt med projektets udviklingsmål Lis Hede Karin Assendrup Bodil Husted Kirstine Ipsen

MÅL Flere brugere gennemfører en realkompetencevurdering og opnår formel anerkendelse med fokus på den enkeltes kvalificerings- og uddannelsesperspektiv Før-fasen (TUP10 og TUP11) Intern og ekstern markedsføring Fase 1 Forberedelse og tilrettelæggelse Fase 3 Samlet vurdering og anerkendelse Fase 2 Afprøvning og vurdering Strategisk uddannelsesplanlægning og livlang læring… KORTLÆGNING Uddannelses- planlægning FVU AVU AMU i forløb GVU

Kortlægningsværktøjet Selve værktøjet, klik herher Et eksempel på et udfyldt skema, klik herher

Bumpene på vejen volumen registrering Skole samarbejde fleksibilitet

Produkterne sammenholdt med projektets udviklingsmål Bodil Husted Kirstine Ipsen